Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo sama nie wiem 29

Czy 1200 zł wystarczy na życie?

Polecane posty

Gość yhtrsy
w gdansku. zakupy robie tylko w biedronce.

Gość jędza na miotle.
no to na ile lat ten kredyt????

Gość bo sama nie wiem 29
chyba rzeczywiscie sobie odpuszczę...ale tak bardzo bym chciala mieszkac samaa nie z rodzicami :(

Gość czy ja pacze ?
"Nie da się" , to hełmu odwrócić na lewą stronę ! Tak mnie nauczyli w wojsku :) Powiem tylko tyle, że ja wydaję tysiaka na tydzień i wcale nie czuje się abym jakoś luksusowo żył . I nie mówię tu o opłatach stałych :)

Gość yhtrsy
tak. no my tez marzymy o wlasnym mieszkaniu bo ile mozna wynajmowac. ale wiemy ze nie damy na razie rady.

Gość bo sama nie wiem 29
co najmniej na 30 :(:D...nie wiem czy śmiać się czy płakać :O

Gość raaanyyyyyyy
autorko, 50 m2 to duże, my z mężem kupilismy właśnie 2-pokojowe 36 m2 ;) a jak ty masz tak ciężką sytuację finansową nie możesz znaleźć jakiegoś na wasze możliwości? jak to się mówi - ciasne, ale własne. będzie wasze, rodzice/ teściowie nie będą się pałętać pod nogami. pomyśl o tym. większe kupicie, jak będziecie mieli kiedyś lepszą sytuację finansowa albo mieszkania potganieją.

Bardzo mało na bardzo skromne życie. Wlicz jeszcze tzw. "nieprzewidziane wydatki".

Gość yhtrsy
a tak zapytam przy okazji. ile by Wam wyniosla rata kredytu?

Gość jędza na miotle.
ja pitole 30 lat za 1200zł na miesiąc minus jeszcze rachunki , czyli dzieci nie planujecie:D a za 30 lat to ile lat będziecie mieli?

Gość czy ja pacze ?
TRZYDZIEŚCI LAT ???????? Ożesz na rany koguta :O Dziewczyno !!!! i za 1200 złotych ? No trzy lata, to jeszcze można przeżyć :) Ale 30 ???????????????

Gość yhtrsy
a propo nieprzewidzianych wydatkow. rozwalily mi sie buty, 'skorka' zlazi a ja chodze jak menel bo po prostu nie moge wydac na buty. i z nadzieja czekam na wiosne bo wiosenne jeszcze jakies mam :o tak bedzie wygladlao Twoje zycie

Gość bo sama nie wiem 29
tylko ze to jest mieszkanie bezczynszowe i dlatego tak sie na nie ''napaliłam''...bo co gdzie indziej dałabym na czyns to tu juz mogę trochę raty spłacić...tez by mi starczyło 36 metrowe ale takie sa w blokach a w bloku jest czynsz :(

Gość bo sama nie wiem 29
jeszcze nie wiem ile by wyniosla rata kredytu...na razie pytam tak hipotetycznie

Gość bo sama nie wiem 29
dzieci nie chcemy miec

Gość jędza na miotle.
się dach zawali i tyle masz z bezczynszowego mieszkania:D trza będzie wybulić na naprawę z innymi sąsiadami , a to czyszczenie rynien a to to ,a to tamto:D

Gość bo sama nie wiem 29
czy ja pacze---> no tyle kasy to by mi się przydało :)

Gość bo sama nie wiem 29
no wlasnie ja sie na razie tylko zastanawiam,nic wiecej

Gość raaanyyyyyyy
autorko! bezcyznszowe mieszkanie też kosztuje, nic nie ma za darmo!! nieprzewidziane wydatki moga was zjeć, bo w takim wypadku wpsólnie z innymi sąsiadami pokrywa się wydatki, jak np. remont klatki schodowej/ remont dachu itd.!!! kompletnie nie masz o niczym pojęcia :O

Gość raaanyyyyyyy
a czynsz w moim bloku będzie kosztował nas 100 zł miesięcznie, czyli 50 zł na głowę + prąd i woda :O weź się trochę rozeznaj na rynku, żeby największego błędu życiowego nie popełnić i nie wbić się w jakieś gówno

Wydaję sporo miesięcznie, czasem mnie to nawet przeraża ale nadal nie uważam, żebym żyła ponad stan- wszystko zależy od tego, za ile jesteś w stanie przeżyć i w jakich warunkach. Właśnie- "przeżyć" jest dobrym słowem- jesteście młodzi, nie wiem czy warto się tak szarpać najlepsze lata. Rozeznaj się trochę w nieruchomościach i w rynku kredytowym- nie napalaj się zaraz po pierwszej ofercie...

Gość bo sama nie wiem 29
wyszło 640 zł..to wtedy na zycie bedę miec 1600...masz racje nie wiem za dużo na temat mieszkań bezczynszowych,jestem umówiona w przyszłym tygodniu z włascicielami to sie wszystkiego dowiem

Gość bo sama nie wiem 29
100 zł to rzeczywiscie mało,tyle tez bym mogla płacic

ranyyyyy: racja, kiedy masz czynsz to administrator np. pokrywa wszelkie koszta prac remontowych, naprawianie, elewacja itp. Dlatego pisałam o nieprzewidzianych wydatkach, bo jeśli coś padnie to musicie naprawiać na własny koszt. A w naprawdę już fajnych sporych kawalerkach czynsze wcale nie są takie duże...

Gość raaanyyyyyyy
najpierw sama trochę o tym poczytaj :O właściciele mogą ci sprzedać wygodną dla nich wersję, żeby jak najszybciej opchnąć ci mieszkanie, później twoje problemy nie będą ich interesować.znajdź artykuły w necie czy zadaj pytanie na forum odnośnie do mieszkań bezczynszowych, moze ktoś się bardziej zna i mieszka w takim mieszkaniu - żebyś wiedziała, o co właścicieli zapytać i co ewentualnie mogą zataić przed tobą