Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydUla_19

Zapomoga do MOPS-u

Polecane posty

Gość brzydUla_19

Witam, chciałam się dowiedzieć kiedy i w jaki sposób mam napisać wniosek o zapomogę. Mam 19 lat i mam roczne dziecko, które utrzymuje sama, nie mieszkam z facetem, mieszkam u rodziców ale sama muszę się utrzymać z dzieckiem, oni mi nie pomagają finasowo. Dostaje tylko z Opieki Społecznej : rodzinne, tytuł kształcenia i rehabilitacji dziecka no i alimenty. Będę musiala się w najbliższym czasie wyprowadzić bo u moich rodziców nie ma za dużo miejsca i bede musiala pójść na wynajem ale do tego potrzebne są pieniądze. Aktualnie nie pracuje bo nie mogę, uczę się i nie mam z kim dziecka zostawiać, na opiekunke mnie nie stać. Co mam robić? Proszę o pomoc

Gość hop sa sa hop sa sa
bo zupa była za słona?

Gość kompotzmaku
idz do tego MOPSu i zanieś im osobiście te zapomoge

Gość brzydUla_19
Dobra tyle to ja sama wiem, ale w jaki sposób napisać te zapomoge?

Gość hgjk
dostaniesz 50zl . daj sobie spokoj z mopsem

Gość brzydUla_19
No to w jaki sposób moge się starać o jakie kolwiek dofinansowanie?

Gość brzydUla_19
Chodzi mi o to czy ktos już pisał z Was taka podobną zapomogę , bo nigdy tym się nie interesowałam i nie wiem jak napisać taki wniosek

Gość nie możesz przkroczyć 350 zł
na osobę, jak mieszkasz z rodzicami ich dochód też będzie liczony

Gość fafafine
dzieciaka to wiedziałas jak zrobić ale jak załatwić sprawy żeby funkcjonować to nic nie wiesz

Gość Oczywiście że
przede wszystkim rozumu Ci brakuje jedyne co wiesz to po co jest pizda.Podstawowym żródłem przychodu finansowego są ALIMENTY.To się załatwia w sądzie.Poszukaj w swoich zakamarkach pamięci i może ustalisz kto jest ojcem.Chyba że jesteś Maryja zawsze dziewica.Czy Ty myślisz że jakiś urząd Ci pomoże jeśli podstawową sprawę-alimenty-olewasz.

Gość brzydUla_19
Dobra patałachy dzięki za chamskie odpowiedzi, nie ma co... Widać co za ludzie są w tym kraju !!!

Gość teraz ja!
Drogie dziewczę! Przede wszystkim, mylisz pojęcia. Zapomoga - to jest to, co chcesz dostać. To, co masz napisać - to jest podanie o pomoc finansową (czyli zapomogę). A jak to zrobić? Prosto: w lewym górnym rogu kartki twoje imię i nazwisko, adres. W prawym górnym rogu nazwa miejscowości, data. W tym samym rogu nieco niżej: MOPS (lub GOPS) w ..... Kilka linijek niżej od akapitu piszesz: zwracam się z prośbą o przyznanie mi pomocy finansowej, w związku z moją trudna sytuacją życiową. I opisujesz, że sama wychowujesz dziecko, że nie masz innych źródeł dochodu poza (alimenty, zasiłki wymieniasz uczciwie), że musisz się wyprowadzić. Że nie starcza ci na życie, a szczególnie na opłacenie wynajmowanego mieszkania. Że nikt nie chce ci [pomóc. Opisujesz dokładnie swoją sytuację, podpisujesz pismo i niesiesz je do opieki społecznej.

Gość Oczywiście że
Twoim jedynym wyjściem jest DomSamotnej Matki.I o to się staraj.Czy myślisz że zasiłek 100 zł postawi Cię na nogi?A więcej nie dostaniesz.Dziwne jest że nic nie piszesz o tatusiu.Twoje rozumowanie biegnie dziwną linią:Dokonałam heroicznego czynu,dałam dupy na dyskotece i teraz całe społeczeństwo powinno łożyć na moje życie.

Gość ptasiek nastroszony
ale dlaczego za twoje lajdactwo polegajace na braku zabezpieczania sie oraz na nieodpowiedzialnosci mlodych kochankow plodzacych dziecuszko mamy my podatnicy placic? spierdalaj do roboty albo dziecko oddaj do adopcji by zylo w luksusie i sie moglo rozwijac nie na zapomogach z mopsu.

Gość brzydUla_19
głosowałam na Tuska i PO bo tylko oni dbają o młode matki

Gość brzydUla_19
TEMAT JAK DLA MNIE ZOSTAŁ ZAKOŃCZONY I MOŻECIE OBRAŻAĆ INNYCH BO TYLKO NA TO WAS STAĆ, ZERO KULTURY, CHYBA WAS ŚWINIE WYCHOWAŁY SKORO TAK SIĘ ZACHOWUJECIE. TYM CO MI POMOGLI DZIĘKUJE A TYM CO MNIE OBRAZILI WIWD ... ; D

Gość abradabra26
brzudule masz gg ??? moge ci podpowiedziec co i jak , niedawno sama bylam w podobnej sytuacvji

Gość brzydUla_19
39883566

Gość Agnieszka............
Prawie same poj***by tu piszą. Dziewczyna zadała proste pytanie a tu zaraz naskoczyli na nią jak idioci. Jeżeli mieszkasz z rodzicami to ich dochód nie będzie liczony do Twojego, liczy się to co masz na Ciebie i dziecko. Nawet jeżeli napiszesz podanie to otrzymasz jednorazową zapomogę (liczę tak w okolicach 200 zł) a za jakiś czas będziesz musiała znów podanie napisać żeby jakiś grosz dostać.

Gość Moiim zdanieeem...
Ale mają rację. Powiedz mi co z ojcem, czy jest wpisany w akcie urodzenia? Łoży na dziecko? Opisz dokładnid i napisz co dostajesz w mopsu a napiszę Ci co sie należy. Poza tym trochę kultury, a jak chcialas normalmej porady to nie na kafe

Gość Żałośni
Jesteście żałośni dajcie dziewczynie spokój sama mam 20 lat i córeczkę 2letnia i mam partnera który pracuje a i tak korzystam z opieki społecznej .. jak to mówią jak dają to trzeba brać a nie biorą tylko alkoholiki którzy jak dostana pieniądze z mops to cieszą mordy bo mogą zapić ...chodzę często do opieki wiec ludzi sie kojarzy i widać kto jest wart tych pieniędzy i na pewno ta brzydula 19 letnia jest warta !!!!!!!!!!!!!!!

Gość załosni
do bezmyskle dziewczyny !! RUCHAWICA TO MOZE TY SKORO WSZYTSKICH PAKUJESZ DO JEDNEGO WORKA ! JAK WSPOMNIALAM JA MAM PARTNERA WSPANIALY OJCIEC KTORY PRACUJE NA RODZINE ... MAMY SWOJE MIESZKANIE I WSZYTSKO CO POTRZEBA DLA MNIE DLA NIEGO I DLA DZIECKA WIEC HAMUJ Z WYPOWIEDZIAMI . LEPIEJ ZEBYM JA WZIEŁA TE PIENIADZE NIZ JAKIS MENEL KTORY TO PRZEPIJE !!!!!!!!!!! ZASTANOW SIE CO PISZESZ BO LUDZIE KTORZY BIORA TA JAŁMUŻNĘ Z PEWNOSCIA W LEPSZYCH WARUNKACH ZYJA NIZ TY .

Gość informatyk___
jeśli mieszkasz w małej miejscowości idź do wójta, ew. burmistrza. Jeśli w dużej no to idź do MOPSu i pogadaj z może z kierownikiem, może z szefem wydziału. Opisz sytuację i poproś o pomoc.

Gość dfedfgrdgfr
a co Ty chesz jeszcze dfostac?? Myslisz ze za wynajem ci zaplaca??? snisz dziecko. Oni wliczaja wszystko do dochodu ktory nie mzoe przekroczyc 351 na oosbe. I to tez nie znaczy ze bedziesz miala te 702 na osobe. Jesli chodiz o dofinansowanie do meiszkania to nie mzoe przekroczyc chyyba ok 900 zeta na osobe ale te dodatek wlicza sie do pomocy z opieki spolecznej jako dochod

Gość Żałośni
nie sluchaj sie brzydula tylko idz do tego mopsu i wszystkiego sie dowiedz ... do dodatku mieszkaniowego mimo ze moj partner ma prace na umowe i rente po ojcu to i tak dostalismy dodatek mieszkaniowy wiec ty na pewno dostaniesz ale nie wiem jak z zapomoga okresowa .. musisz sie poprostu tam zapytac

Świnie zasrane, nie komentujcie, nikt was nie prosił, o ocenianie. dziewczyna pyta więc jezeli ktos wie, to niech odpowie. Dzieci są potrzebne po to aby zapierniczać na te świet krowy co oceniają na forum!!!! Idz do MOPSu on jest od tego, pomoze ci tylko musisz połazić itp, nawet mieszkanie socjalne zdostać!

Świnie zasrane, nie komentujcie, nikt was nie prosił, o ocenianie. dziewczyna pyta więc jezeli ktos wie, to niech odpowie. Dzieci są potrzebne po to aby zapierniczać na te świet krowy co oceniają na forum!!!! Idz do MOPSu on jest od tego, pomoze ci tylko musisz połazić itp, nawet mieszkanie socjalne zdostać!

Gość edziamka
madziamba, napisałaś, że jesteś dopiero w drugm miesiącu, więc na dziecko nie dostaniesz. Ale możesz złożyć podanie z prośba o pomoc finansowa na siebie. Zaznacz w nim, że jesteś w związu nieformalnym z partnerem, że będziecie mieli dziecko i napisz kiedy bierzecie ślub. Musisz dopytac opiekuna społecznego bo może jest taka możliwośc, że jeśli mieszkacie ze sobą i prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe to możecie złożyć na waz oboje.Tylko musicie być zarejestrowani jako bezrobotni. Pamiętać należy, że przy ustalaniu wysokości ewentualnego zasiłku MOPR bierze pod uwagę dochody uzyskane w miesiącu poprzedzającym złożenie wniosku. Więc jeśli nawet twój partner pracował, ale nie wypłacił mu pracodawca pieniędzy to należy to napisać. Pasowałoby też szczerze przyznać z czego się utrzymywaliście bo nikt nie uwierzy, że żyliście powietrzem. Jeśli nie chcecie jednak konkretnie pisać to można też zaznaczyć, że utrzymywaliście się z dobrej woli ludzi, którzy wam pomagali, ale już nie są dalej w stanie albo z oszczędności, które juz się skończyłyi podać jakąś nie za wysoką kwotę żeby nie przesadzić. Jeśli będziesz chciała pomocy w napisaniu takiego podania to daj znać. Pozdrawiam.

Gość edziamka
A madziamba i jeszcze jedno. Pamiętasz, że aby dostać "becikowe" należy zgłosić się do ginekologa nie później niż do 10go tygodnia ciąży? I regularnie chodzić na kontrole. Lekarz później wypisuje zaświadczenie o dacie rozpoczęcia kontroli lekarskich w poradni ( który to był tydzień ciąży), a następnie dołączasz je do wniosku. Jeśli się zgłosisz np. w 11 tygodniu becikowe już nie będzie ci przysługiwało. A warto się o nie starać po urodzeniu, w końcu 1000zł piechotą nie chodzi a wręcz się przyda po narodzinach maluszka :) I każdemu się należy, jeśli ma niskie dochody. Więc czemu nie? Pozdrawiam jeszcze raz ;)