Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może przyszła mama

nie wiem czy to błąd lekarza

Polecane posty

Gość może przyszła mama
a jak pozamaciczna to nie bylo by jej widac na usg?

Gość może przyszła mama
tylko ze ten test zrobilam okolo 2 tyg po plamieniu to moze bylo jeszcze za wczesnie.. zrobie jeszcze raz na dniach..

Gość Jo-------anna
Nie wiem, ale wydaje mi się,że nie byłoby widać.

Gość może przyszła mama
czytam teraz o ciazy pozamacicznej i pisze wlasnie ze bole w podbrzuszu nasilajace sie podczas kaszlenia co wlasnie mam niemalze zawsze i bladosc skory a juz od dluzszego czasu jestem tak blada ze masakra wszyscy mowia ze wygladam jak corka młynarza a zawsze bylam sredniej karnacji

raczej nie byłoby widać,ale ból byłby niemiłosierny.Ja test robiłam chyba 1,5 tyg od spodziewanej miesiączki choć przypuszczałam że mogę być w ciąży bo w dniu spodziewanej @ temperatura mierzona codziennie rano przekraczała 37.5,jak zrobiłam test od razu wyszły dwie grube czerwone kreski

Gość może przyszła mama
i ze moze do niej dojsc jak sie zajdzie w ciaze podczas brania tabl. anty a jakis czas temu- niedawnoodstawilam..

Gość może przyszła mama
mam takie bole w podbrzuszu ze stosunek jest az niekiedy strasznie nie przyjemny bo bol jest nie do wytrzymania.. przez co strasznie zadko sie kochamy z partnerem od jakiegos czasu..

może przyszła mama-nie nakręcaj się tak,bo podobne objawy są przy chorobach jajników(torbiele),po prostu musisz szybko skonsultować to z lekarzem

Gość może przyszła mama
jak sie jest w ciazy to sie ma inna temp.?

nie słyszałaś o mierzeniu temperatury w całym cyklu?dzięki systematycznemu mierzeniu temperatury bez testu wiedziałam że zaszłam z w ciążę(mam już córkę)test to była tylko formalność

Gość może przyszła mama
w cytologi by wyszlo ze mam torbiel? bo jak robilam cyt. to lekarka mi powiedziala ze jestem calkiem zdrowa i nie mam zadnych nowotworow, miesniakow ani innych narosli

Gość może przyszła mama
systematyczne mierzenie? moglabys szcegolowiej mi to wytlumaczyc..?

Gość może przyszła mama
zrobie jeszcze raz test.. a ciazy pozamacicznej nie mozna donosic?

ciążę pozamaciczną się usuwa,ponieważ mogą popękać jajowody i kobieta może przy takiej ciąży umrzeć,zresztą taka ciąża nie rozwija się prawidłowo

Postępowanie w przypadku ciąży pozamacicznej W przypadku nieprawidłowego zagnieżdżenia, poza jamą macicy, zarodek nie jest w stanie prawidłowo się rozwijać. Sytuacje, kiedy zarodek w takiej sytuacji przezywa zdarzają się sporadycznie. Ciąża pozamaciczna zawsze wiąże się z zagrożeniem zdrowia i życia matki, dlatego zawsze zostaje ona przerwana. Leczenie przebiega w szpitalu, w trudnych przypadkach wymaga natychmiastowej operacji. Stosowane jest leczenie laparoskopowe, czyli wziernikowanie. Możliwe jest także leczenie nieinwazyjne poprzez wstrzyknięcie metotreksatu, substancji o działaniu poronnym. Ta metoda ma swoje uzasadnienie tylko jeśli nie ma jeszcze ryzyka pęknięcia komórki jajowej. Ciąża pozamaciczna jest zawsze trudnym przeżyciem dla kobiety, dlatego ważne jest, aby miała w tym czasie odpowiednie wsparcie. Na szczęście większość kobiet, po zabiegu usunięcia ciąży pozamacicznej, może bez problemu zajść w ciążę.

Objawy ciąży pozamacicznej Początkowo nie zawsze można odróżnić przebieg prawidłowej ciąży od tej pozamacicznej. Pierwsze objawy ciąży mogą nie odbiegać od tych normalnych, charakterystycznych dla tego stanu. Dlatego często dopiero po około miesiącu, kiedy nieprawidłowo zagnieżdżona komórka obumiera i pojawiają się krwawienia, kobieta orientuje się, że dzieje się coś złego. Niekiedy ciąża pozamaciczna powoduje nagłe pęknięcie jajowodu, co prowadzi do silnego krwotoku do jamy brzusznej. Łączy się to z bardzo silnym bólem, niekiedy także z utratą przytomności. Inne sygnały ciąży pozamacicznej to plamienia, krwawienia z dróg rodnych, bóle w podbrzuszu, z jednej strony. Diagnoza prowadzona jest na podstawie badania ultrasonograficznego oraz badania krwi, podczas którego oznacza się poziom hormonów.

krwawienie, test negatywny, usg nie pokazało ciąży - NIE JESTEŚ w ciąży. nie miałaś owulacji, więc pewnie jakieś problemy z gospodarką hormonalną, stąd też "objawy ciąży", jak choćby zatrzymywanie płynów w organizmie.

Gość może przyszła mama
wlasnie tez to czytalam.. a teraz mam 37,1 C jakis tydzien temu mialam 37.4 mierzylam wtedy bo wlasnie myslalam ze mam goraczke bo mi tak szumialo w uszach..

mierzyłaś temperaturę rano przed wstaniem z łóżka?gdzie trzymałaś termometr?najbardziej precyzyjne pomiary to pochwa,odbyt,usta-jak przy 1 tak i przy 2 ciąży temp.zawsze mierzyłam w pochwie

wieczorem nie mierzy się temperatury,tylko rano,o tej samej godzinie,przed wstaniem z łóżka

Autorko, myślę że po prostu musisz się umówić do porządnego lekarza bo tutaj nikt lekarzem nie jest i przy całej chęci pomocy jesteśmy raczej bezradne

Gość może przyszła mama
I tak bardzo Wam wszystkim dziekuje! Pozdrawiam! Pa

Gość moim zdaniem,...
no i masz odpoweidz na pytanie-napisalas ze odstawilas antykoncepcje hormonalna...ja np.nie mialam miesiaczki raz 62dni.pozniej cykl "skrocil"mi sie do 42-46dni.dopiero po jakichs 6-8 miesiaczkach wszystko mi sie uregulowalo. tak wiec na pewno nie jestes w ciazy.masz typowe objawy po odstawieniu antykoncepcji.plus mozesz miec jakies zaburzenia hormonalne. ja tez dostalam duphaston na wywolanie okresu przy cyklu 64dniowym.

Gość może przyszła mama
tylko że ja odstawiłam tabletki 5 miesiecy temu i do tej pory wszystko bylo w pożadku