Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może przyszła mama

nie wiem czy to błąd lekarza

Polecane posty

Gość może przyszła mama

Witam! Piszę ponieważ mam taki problem ja i wszyscy moi bliscy byliśmy pewni ze jestem w ciazy ponieważ 14 stycznia zamiast okresu dostalam kilku dniowe brazowe plamienie jednak zrobilam test jakies 2 tyg. Po tym i wyszlo ze niby nie, jednak nie chcialo nam się w to Wierzyc ponieważ zaokrąglił mi się brzuch na dole jak jest macica że jak zawsze mi STRASZNIE wystawaly kosci miednicy tak teraz sa ledwo widoczne, wtdy także wlasnie mialam okropne mdłości które trwaly co dziennie przez około 2 tyg. , ciągły bol w krzyżu, opuchnięte stopy i dlonie i zauważyłam że urósł mi biust i na brzuchu pojawily się takie niebieskie żyły jakby się stal bardziej przezroczysty, nawet jak siedze to nie robia mi się faldki tylko jednolita pileczka która nie daje mi dopiac zadnych spodni w których chodzialam a leginsy zaczynaja troche cisnąc tak wiec wybrałam się do ginekologa(10 lutego) gdzie Pani doktor po badaniu i usg stwierdzila ze nie jestem w ciazy(dodam ze niestety ale ta pani ma bardzo zla opinie a poszlam do niej jedynie dlatego żeby się upewnic ze jestm w ciazy a inni wszyscy sa dosc daleko od mojej miejscowości dlatego mimo renomy pani doktor wybrałam się do niej) na telewizorku powiedziala ze widzi ze w tym miesiącu nie mialam jajeczkowania przez co nie mogę być w ciazy( ale jeśli myśląc racjonalnie to jeśli bym bylam w ciazy to tez bym w tym miesiącu nie miala jajeczkowania) przez co przepisala mi czysty progesteron w postaci luteiny na wywolanie okresu który dostalam po 2 tabl. Lecz pani doktor uprzedzila mnie ze to będzie bardzo intensywne i raczej dlugie krwawienie jednak tak nie było ponieważ trwalo zaledwie 3 dni i nie było normalnego koloru tylko znowu taki wymokniety braz czasem troche bardziej braz-bordo.. czy jest możliwe że lekarka nie zauważyła dziecka albo ze byłam za wczesnie by było widoczne? Czy jeśli teraz zrobie badanie beta hcg to wyjdzie na 100 % czy jest dzidzia czy go nie ma? Co w ogole o tym myślicie.. a jeśli nie to co może mi być ponieważ wzdęcia to na pewno nie są..

Gość mlk
no to zrób betę -wyjaśni sprawę ciązy

Gość no widzisz...
luteina/duphaston tak dziala ze ejzeli ejstes w ciazy to ja podtrzymuje a jezeli nie jestes w ciazy to wywoluje okres. wg.mnie masz problemy hormonalne.na pewno cos z prolaktyna.zrob badania hormonow i ta beta jak ma to ciebie uspokoic. ja OM mialam 9.12.kolejny powinnam dostac 08.01 nie dostalam.u lekarza bylam 21.01 i bylo widac pecherzyk ciazowy.

Gość no widzisz...
a jak poszlam do lekarza 31.01 to bylo juz widac bijace serduszko. moze masz ciaze urojona?

Gość może przyszła mama
tez juz sie nad tym zastanawialam tylko ze nie myslalam w ogole o ciazy dopóki nie zaczely sie te objawy.. a jesli bym byla to co sie z tym robi?

Gość może przyszła mama
i do tego wlasnie jeszcze czasem zdaza mi sie bol brzucha takie dziwne chwilowe uklocia w podbrzuszu.. przypomnialo mi sie to teraz bo wlasnie teraz takie mam...

Gość generalnie
w 5tyg ciaza byla widoczna na usg:) a okres mi sie raptem kilka dni spoznial

Gość może przyszła mama
to co ze mna jest nie tak? i skad te objawy.. nie jest tak ze sie ich dopatruje tylko naprawde sa takie jak te mdlosci.. ni bylam niemalze w stanie jesc bo od razu mdlosci i opuchnięte stopy rowniez doslownie jak z waty..

brzuch tak szybko się nie zaokrągla-jestem w 9 tc i dopiero teraz brzuch mi się robi trochę większy i czuję jakby coś w środku rozpierało mi macicę

Gość może przyszła mama
Robwalka - to co Twoim zdaniem mi jest?

Gość no widzisz...
nic by sie nie stalo. bo luteina/duphaston dostaje sie na podtrzymanie ciazy.tak wiec jakbys byla to nie dostalabys plamien.ja dostalam duphaston w ciazy bo mialam plamienia.a to byla wina zbyt niskiego progesteronu.i plamienia wyciszyly sie.natomiast,jezeli nie ejstes w ciazy luteina/duphaston wywoluje okres.tak wiec na pewno nie bylas w ciazy. a te objawy mozesz miec od zaburzonej gospodarki hormonalnej.wg.mnie masz poroblem z prolaktyna.a czym jeszcze to musisz zbadac poziom hormonow. tak jak napisalam.w 5tc widac bylo ciaze na usg a w 7tc bijace serce. jezeli ciebie to uspokoi to zrob ta bete. a mozesz miec zespol policystycznych jajnikow. idz do innego lekarza i przebadaj sie. nie sadze ze lekarka mola sie pomylic.nawet jezeli nie ma dobrych opinii.

Wg mnie masz jakieś zaburzenia hormonalne. To opuchnięcie w brzuchu to nagromadzona woda. możesz zrobić badanie BHCG ale raczej ono wykluczy ciążę.

poza tym skoro nie było owulacji to na ciążę nie ma szans,lekarz na usg na pewno się nie pomylił,gdyby była ciąża zauważyłby jeszcze ciałko żółte

Gość Jo-------anna
Ciąże na pewno byłoby widać...Ja byłam 2 tygodnie po okresie i serducho już biło..

Gość no widzisz...
a te ukłucia to moze jajeczkowanie? zadna z nas nie ejst tutaj lekarzem no i przez monitor nikt cie nie zdjagnozuje. idz do lekarza i bedziesz wiedziala co ci jest.

w/g mnie masz problemy hormonalne lub jakąś chorobę związaną z jajnikami,sama to przerabiałam-cykle bezowulacyjne,plamienia itd.

Wiesz co? Jakbyś była w ciąży to luteina nie wywołałaby krwawienia bo podaje się ją również kobietom w ciąży na podtrzymanie. Kobietom, które nie są w ciazy podaje się ją na wywołanie okresu właśnie. Nie wiem czy bardzo chcesz być w ciąży ale siła umysłu jest na prawde duża i te objawy mogły być po prostu wynikiem Twojego wierzenia, że w ciązy jesteś. Ja też tak miałam niestety zanim zaszłam w ciążę. Dla pewności zrob bete ale mysle, ze lekarz sie nie mylil

Gość może przyszła mama
to jakbym poszla znow do lekarza to co mam mu powiedziec ze na co ma mnie przepadac?

te ukłucia zapewne też związane z jajnikami,dzieje się tak przy torbielach(tak było u mnie)

Gość może przyszła mama
no a jesli by wyszlo ze naprawde nie jestem to co mam dalej robic? a jesli to naprawde urojona ciaza to jak sie to leczy ? co sie z tym robi.. ?

ja bym na twoim miejscu przedstawiła całą sprawę,a badania to on zleci,gdyby zauważył coś na usg to by ciebie zapewne poinformował

Raczej nie ciaza urojona tylko problemy hormonalne. Idz do endokrynologa albo ginekologa- endokrynologa opisz sytuacje a on ci da skierowanie na odpowiednie badania.

Gość może przyszła mama
nie ogarniam juz tego.. przerasta mnie to totalnie..

może przyszła mama nie gniewaj się ale uważam że na prawdę w ciąży nie jesteś a przyczyna leży gdzie indziej,u mnie na usg w 6tc było już widać bijące serduszko

Gość może przyszła mama
no co Ty.. jasne że sie nie gdziewam.. przecież nie mam za co.. niczym mnie nie uraziłaś.. napisalam ten post poniewaz sie martwie bo nie wiem co sie ze mna dzieje..

powinnaś udać się do ginegologa-endokrynologa jak napisała już tutaj jedna dziewczyna

Gość a może masz ciążę
pozamaciczna

Gość może przyszła mama
u mnie ma kogos takiego sa tylko zwykli ginekolodzy niestety a gdzies dalej to raczej sie nie udam niestety