Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oonaa17

Uporczywe świecenie się twarzy niszczy moje życie! :(

Polecane posty

Gość odbiegając od dyskusji
Ja Ci polecam bazę pod podkład :) Ja mam silikonową z Eveline (w tubce), koszt to około 20zł, a jest bardzo wydajna, podkład utrzymuje się praktycznie cały dzień, buzia się nie świeci. Zanim zaczęłam jej używać też po 3h świeciłam się jak żarówka. Teraz wracam ze szkoły po 7 lekcjach z makijażem jaki zrobiłam rano i twarz nie świeci się do wieczora. Idę na 2 pierwsze lekcje - 2 wfy i po 1,5h ćwiczenia mam matową buzię! Więc polecam bazę Eveline ale koniecznie tą w tubce, bo są jeszcze takie z pompką - beznadziejne :( Teraz najczęściej używam podkładu Lirene Shiny Touch, a jeżeli mi się porobi coś strasznego na buzi to pomagam sobie podkładem - kamuflażem Kryolan TV Paint Stick, ale na całą buzię może być za ciężki. Mam jeszcze Max Factor Xperience ale po nim twarz się świeci najszybciej. Na koniec ZAWSZE utrwalam makijaż pudrem. Bardzo lubiłam Rimmela Stay Matte, ale teraz mam zwykły Synergen z Rossmanna i też jest ok :) Twarz myję żelem Ziaja Nuno, ale fajny jest też Lirene o taki http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36155 Raz na jakiś czas myję też mydłem siarkowym ale bardzo delikatnie i tylko policzki i czasem czoło, nos omijam z daleka, bo bardzo wysusza. Świetne są maski ZIaji w saszetkach, z glinką szarą, żółtą, różową, ale przetrzymuję je na twarzy nawet do godziny. Fajnie rozjaśniają zaczerwienienia i łagodzą podrażnienia. Teraz kładę drożdżową, to chyba jest Soraya i też jest fajna, ale też trzymam znacznie dłużej niż jest napisane na opakowaniu. Kremu używam zwykłego Bambino :) Rano twarz przemywam tylko tonikiem Ziaja Nuno. To tyle, ale na nic byłaby cała reszta gdyby nie ta baza bo to ona sprawia że buzia cały dzień jest matowa :)

Gość odbiegając od dyskusji
Ja Ci polecam bazę pod podkład :) Ja mam silikonową z Eveline (w tubce), koszt to około 20zł, a jest bardzo wydajna, podkład utrzymuje się praktycznie cały dzień, buzia się nie świeci. Zanim zaczęłam jej używać też po 3h świeciłam się jak żarówka. Teraz wracam ze szkoły po 7 lekcjach z makijażem jaki zrobiłam rano i twarz nie świeci się do wieczora. Idę na 2 pierwsze lekcje - 2 wfy i po 1,5h ćwiczenia mam matową buzię! Więc polecam bazę Eveline ale koniecznie tą w tubce, bo są jeszcze takie z pompką - beznadziejne :( Teraz najczęściej używam podkładu Lirene Shiny Touch, a jeżeli mi się porobi coś strasznego na buzi to pomagam sobie podkładem - kamuflażem Kryolan TV Paint Stick, ale na całą buzię może być za ciężki. Mam jeszcze Max Factor Xperience ale po nim twarz się świeci najszybciej. Na koniec ZAWSZE utrwalam makijaż pudrem. Bardzo lubiłam Rimmela Stay Matte, ale teraz mam zwykły Synergen z Rossmanna i też jest ok :) Twarz myję żelem Ziaja Nuno, ale fajny jest też Lirene o taki http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36155 Raz na jakiś czas myję też mydłem siarkowym ale bardzo delikatnie i tylko policzki i czasem czoło, nos omijam z daleka, bo bardzo wysusza. Świetne są maski ZIaji w saszetkach, z glinką szarą, żółtą, różową, ale przetrzymuję je na twarzy nawet do godziny. Fajnie rozjaśniają zaczerwienienia i łagodzą podrażnienia. Teraz kładę drożdżową, to chyba jest Soraya i też jest fajna, ale też trzymam znacznie dłużej niż jest napisane na opakowaniu. Kremu używam zwykłego Bambino :) Rano twarz przemywam tylko tonikiem Ziaja Nuno. To tyle, ale na nic byłaby cała reszta gdyby nie ta baza bo to ona sprawia że buzia cały dzień jest matowa :)

nie poniedziłek ona - poraz pierwszy przepisuje twoj nick a twoich prostackich tekstów nie przytaczalam ani nie przepisywalam wiec masz problem z głową i dodatkowo ze wzrokem :) do okulisty

pewnie jak idziesz do lekarza to tez wszystko najlepiej wiesz ( przeciez nawet i w moich myslach czytasz) albo w ogole nie chodzisz bo przeciez i tak juz wszystko wiesz :)

nie wiem jak ja pójdę w pon do szkoły znowu spale się ze wstydu ...;/ reszta klasy nie ma takich problemów z cera i dla nich takie latanie do kibla wydaje się chore.. A ja po tych 2ch lekcjach czuje się okropnie świecąca.. potrzebuje kuracji ktora pomoze juz szybko na pon moze jakis DOMOWY SPOSOB? HELP

Gość już nie nastolatka.13
UWAGA ! DO AUTORKI Kup maść DUAC ! w aptece koszt to około 40-50 zł, jest to antybiotyk ale w niektorych aptekach można go dostać bez recepyty. IDZ DO DERMATOLOGA JEDZ DROŻDŻE I PIJ HERBATKĘ Z BRATKA ! mam prawie 20 lat :D i dzięki tym 3 rzeczą od 4 lat cieszę sie piękną cera :)

czasami przemywałam skórę wodą utlenioną. tam gdzie miałam ropne to wiadomo piana i lałam na nie aż nie pzrechodziło. może głupi pomysł ale wysusza skórę i świecenie nie jest takie uciązliwe :D

I ABSOLUTNIE NIE UŻYWAJ SILIKONOWYCH BAZ POD MAKIJAŻ> SKÓRA WYGLADA LEPIEJ ALE ZATYKA PORY>

I PROSZE nie ktłóćcie sie bo mi wcale to nie pomaga! :)

MAM CZAS DO PONIEDZIALKU A cudów nie zdzialam ,, poprosze mame zeby ze mna we wtorek pojechala zrobic testy na alergie

powiedzialam mamie ale ona twierdzi ze to nie alergia i mówi caly czas ze w tym wieku to jest wcale nie dziwne i mam przestac sie tak zachowywac masakra :(:( ja nie wytrzymam wiecej tego!!!

Gość papaparapa turumturum
ja bym ci poleciła tabletki hormonalne z estrogenem, jeżeli możesz takie brać:) mi pomogło, ale teraznie biorę i znowu mam ten problem... i jedyne co mi zostaje, to poprawiać makijaż co 2h;/

Gość papaparapa turumturum
No pomagałoby, cała cera by się zmieniła. Warto spróbować:)

Gość exit110
a ja radzę zrobić badanie na nużeńca. bardzo prawdopodobne, że krosty, trądzik, wypadanie,przetłuszczanie włosów, swędząca skóra są przez niego. Ja długo szukałam przyczyny i znalazłam oczywiście w necie... Wystarczy lepszy mikroskop. nawet nie trzeba oddawać do laboratorium. Zobacz w necie jak wygląda, a potem szukaj pod mikroskopem (w wyciśniętej ropie) . Lekarz może najwyżej przepisać antybiotyk, bo przyczyny na pewno nie będzie szukał. możecie chodzić od dermatologa do alergologa ale takiego prostego badana Wam nie zlecą... A bardzo łatwo się tym zarazić, jest to po prostu roztocze - w kurzu. trudno z tym walczyć ale przynajmniej wiadomo z czym. jJak okaże się, że to macie to piszcie i pomagajcie innym. Niech ludzie nie biorą antybiotyków na trądzik!!!

Gość Troskliwa mamusia
Dziewczyno przestań traktować skóry taką chemią - jakiś Avon, toniki z rossmanna.... Przede wszystkim odbra dieta - ogranicz słodycze i tłuszcze, przede wszystkim frytki i chipsy, ciastka, pączki, etc. Pij dużo wody, zielonej herbaty i jedz dużo warzyw i owoców. Za kilka tygodni zobaczysz różnicę. Proponuję CI delikatne i dobre kosmetyki. Ja wypróbowałam wszystkiego do mycia twarzy (żele, toniki), ale najlepiej na mnie działa antyalergiczne mydło Biały Jeleń, bez zapachów, konserwantów, barwników. Myję buzię tylko przegotowaną wodą i nie wycieram ręcznikiem (bakterie), ale jednorazowymi ręczniczkami papierowymi. Do tego dobry krem - ja używam nawilżającego z Eucerinu. Rano lekki puder prasowany matujący i jest ok.