Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aska7911111111

Pomoc,anty-pomoc

Polecane posty

Gość aska wysylasz cos?
ja pytalam teraz o rzecy dla mlodszego dziecka (tego ktore ma sie urodzic w sierpniu)

tak na 62 ale lacznie z 68 oddalam mam worek posegregowany z 74 po malym bo wczesniejsze pooddawalamdziewczynie z ta sama sytuacja co moja z pomocnych.

dobra dziewczyny. oczka mi sie kleja i literki myla. wszystkim zycze milej nocy i spokojnych snow;) jak cos to do jutra. ogolnie wam dziekuje obum:) milych snow papa:)

Gość aska wysylasz cos?
paulina a jaki rozmiar potrzebny dla starszego? 92, 98 czy 104?

witam was;) a wysylasz cos. no na92 juz bede miala bezpiecznie ale jutro ide do caritasu to dowiem sie moze cos dostane

Gość Paczka działa tak, że
rejestrujesz się w serwisie i dodajesz publiczny komentarz z prośbą, tak jak inni - poczytaj je najpierw, zeby wiedziec co i jak: http://szlachetnapaczka.pl/artykuly/module,article,action,get,id,3614,t,komu-pomaga-paczka.html I kontaktujesz sie bezposrednio a administracja Paczki wysylajac im automatyczna wiadomosc, albo mailujac (adresy podane na tej samej stronie co generator wiadomosci): http://szlachetnapaczka.pl/kontakt

Gość to i ja poprosze
moze jest ktos majacy niepotrzebne bodziaki 92 lub spodnie damskie 26?jestem samotna mama i ciezko nam sie wiedzie..

"to ja poprosze" Troche za malo napisalas. Paulina,pytam bo mysle o przesylce konduktorskiej,szybkie i niedrogie:)

Bys musiala sie zglosic do kierownika pociagu i ja odebrac. Ja nadaje ja powiedzmy wieczorem w Szczecinie,Ty odbierasz ja rano w Gliwicach. Jedyny minus,to gdy pociag ma opoznienie.

"to ja poprosze" Ja na ten moment, nie posiadam,rzeczy o ktore prosisz. Moze opisz swoja sytuacje,zaloz temat-nie wiem,ktos byc moze sie znajdzie.

Gość Asia a na czym to polega
z tym nadawaniem przez pociąg? Napisz mi to może i ja bym tak zrobiła. Tak jest chyba szybciej i pewniej niż pocztą, bo przesyłka nie ginie.

Czy coś się płaci za taki przewóz paczki pociagiem? Ile dokładnie?

Trzeba sprawdzic,jaki pociag oferuje te przesylki. Powiedzmy pociag w Twoim miescie rusza o godzinie 21,zjawiasz sie na dworcu,wsiadasz w pociag,idziesz do kierownika(wagon jest oznaczony,ze tam przyjmowane sa przesylki)nadajesz paczke. Sa jakies ograniczenia co do wartosci(chyba do 500zl,ale pewnosci nie mam)i wagowo,tez sa ograniczenia,ale chyba do 20kilo,bynajmniej kiedys tak bylo. Pociag rusza i wiezie do Pauliny:D Ona zjawia sie na dworcu i odbiera jak pasazera hihi z tym,ze musi wsiasc do pociagu.

Gość ejmen story
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Aha, dzięki. Na poczcie jest trochę taniej (około 10 zł zwykła paczka), tylko że dłużej idzie.

Paulina a bywasz w Nowym Dworze Mazowieckim??? Widziałam, że masz to miasto w jednym z profili społecznościowych. Jeździsz tam? Bo ja jestem z Warszawy, więc jakbyś była u rodziny w okolicach to może byś coś przy okazji odebrała, a ja nie musiałabym wtedy pokrywać kosztów wysyłki.

Na poczcie to chyba od kilogramow jakos sie placi,do tego jak oplacasz jakies tam wlasnie ubezpieczenie,typu,ze paczka wartosciowa i okreslasz,kwote jaka musza zwrocic w razie zaginiecia to drozej wychodzi.W innym wypadku nawet jak zawartosc paczki byla droga,a zaginie zwroca Ci(po upominaniu sie,wyjasnianiu,traceniu czasu itd)marne grosze.

Wiem, że od kg, ale z reguły więcej niż 10 zł mi nie wychodzi. Ubezpieczenia nigdy nie wykupuje, bo nie wysyłam jakichś bardzo kosztownych rzeczy i na szczęście zawsze dochodzą. Dodatkowo można śledzić paczkę w necie. Tak czy inaczej wolałabym zaoszczędzić te 10 zł i w to miejsce coś jeszcze dorzucić dla tego dzieciaka, więc najlepiej byłoby gdyby Paula odebrała paczkę osobiście jeśli np. bywa w okolicach Wawy.

W moim miescie Paulina niestety nie bywa,ja bywam czasem w okolicach jej,bo mam chrzesnice,ale to najpredzej w lato o ile wolne bede miec. Ja pomyslalam o tej konduktorskiej wlasnie dlatego,ze szybko,najczesciej to ludzie zywnosciowki tak nadaja,albo jak na czasie im zalezy.

Bylam dzis na poczcie i przesylki sa naprawde drogie,paczka ekonomiczna z gabarytami A do kilograma to najtansza forma 9.50zl,gabaryty B juz powyzej 10 zlotych do kilograma.Pozniej ceny rosna,tez sie ceni ta nasza poczta:)Prorytetowe jeszcze drozsze:)

Gość ubrania dzieciece nie sa
ciezkie. tak do kilograma maks. no chyba ze ktos wysyla wielki wor... to wtedy moze miec kat. B