Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona_Mama

Wymioty po nabiale u 2 latki!

Polecane posty

Gość Zaniepokojona_Mama

Witam. Moja córeczka ma 2 latka i 3 m-ce od jakiegoś tygodnia po zjedzeniu czy to kaszki czy wypiciu mleka 0,5%/kakao na mleku 0,5%, zjedzeniu jogurtu po upływie do 2 godz. wymiotuje. Dziś zjadła np.jajko i znów zwymiotowała. Jak nie je nabiału to jest dobrze-tzn.nie wymiotuje. Co to może oznaczam? Dodam, iż córeczka pod czasu skończenia roczku pije zwykłe mleko krowie 0,5%, jadła wszelkie możliwe wyroby nabiałowe i nic jej nie było. Co prawda idzie jej ostatni ząbek ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?! :/ Proszę o pomoc. Może ktoś miał podobną historię :(

Gość Zaniepokojona_Mama
A to skaza może się objawić po takim czasie??? :( Dodam, że córka nie ma wyprysków na ciele.

Skaza białkowa wyszła by szybciej, ostatnio leżałam z córką na oddziale gastroenterologii i napatrzyłam się na dzieci u których zdiagnozowano nietolerancje laktozy, może to?

Gość Zaniepokojona_Mama
No właśnie co nie co czytałam o tej nietolerancji laktozy ale dla mnie zastanawiające jest to, że ona zaczeła wymiotować tak z dnia na dzień i co jej teraz nie podam z grupy nabiałowej to wymiotuje :(

Gość cynamonowe lulu
a widzisz.....trzeba bylo dawac modyfikowsne do 3 r.ż a nie isc na tanizne i latwizne i dawac mleko krowie po roczku masz nauczke, szkoda dziecka..

Gość Zaniepokojona_Mama
No właśnie nie poszłam na łatwiznę, bo moje dziecko nie chciało pić mlek modyfikowanych, bo miała po nich zaparcia, bóle brzucha, a po podaniu normalnego 0,5% wszystko mineło... do teraz :/

Gość Zaniepokojona_Mama
Nie nie miała gorączki, nie brała leków. Na ogół zachowuje się "normalnie" bawi śmieje, ma swój bunt 2 latka :) ... A czy myślicie, że możliwe jest, że tak z dnia na dzień ujawnia się ta nietolerancja laktozy?

Gość gfhbdfhgfdg
Mojej koleżanki synek jak miał 2 latka to zaczęła mu się objawiać skaza białkowa. Wcześniej nie miał z tym problemów. Nie wiem na ile to prawda ale u niego prawdopodobnie - jak powiedział pediatra - to od Danonków i tego typu rzeczy - które mają długi okres przydatności do spożycia. A ty jakie serki dawałaś może to od tego?

Gość 1211PaniSkorpion
Na ogół moja córka nie jadała Danonków, bo miała po nich wysypkę. Po za tym jadła wszystkie możliwe serki dla "dorosłych" : Fanstasie, Jogobella, serki homogenizowane z Danona.

Ja bym proponowała konsultację z pediatrą - być może alergolog będzie sie kłaniał. A tak na szybkiego o proponuję zadać to samo pytanie na dziecko24.pl

Gość ja część rzeczy po dziecku
może być alergia