Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1211PaniSkorpion

Nietoleracja laktozy

Polecane posty

Gość 1211PaniSkorpion

Witam. Czy ktoś przechodził rozpoznanie nietolerancji laktozy u swoich dzieci? Jakie były wtedy objawy u dziecka? Ewentualnie jakie leczenie?

Początkowe objawy: przy noszeniu,żeby mu się odbuiło po jedzeniu, owszem, odbijało się ale nie strawionym mlekiem. Wylewało się takie, jak z butelki. Brak apetytu, marudzenie. Chlustanie pokarmami, zawsze wylatywało niestrawione mleko. Konowały lekarze gadali,ze to refluks. Sama się zorientowałam po roku trucia dziecka mlekiem.

Mały ma nietolerancje laktozy stwierdzoną w wywiadzie. nie chciałam połozyć go do szpitala. Z prod mlecznych daję mu enfamil 0-lac lub isomil i serek bieluch bardzo bardzo rzadko. zero jogurtów i innych. Syn jest teraz radosnym dzieckiem, prawie zapomniał o traumie związanej z wymiotami, zaczyna chcieć jeść.

Gość 1211PaniSkorpion
Dziękuję Wam za odpis - wczoraj byłam u lekarza, bo córcia zaczeła brzydko kaszleć - to nie jest nietolerancja tylko przedawkowanie nabiału :/ Córcia wręcz kocha nabiał, a ja z racji faktu, że dzieciom brakuje wapnia itp dawałam jej z grupy nabiałowej co czego ona chce a tu proszę przedawkowanie :( Teraz córcia ma "karę" na nabiał przez 2-3 tyg. a potem powoli mam wprowadzać z powrotem nabiał ale ten najbardziej sfermentowany jak kefiry, jogurty - niestety mleko na końcu, a córcia tak lubi kakao :/ Trudno trzeba przemóc. do desdemonaa doczytałam, że jesteś na diecie 1000kcal i ładnie chudniesz :) A co jadasz, że tak spadasz z wagi? Ja nie mam nadwagi ale ze 3 kg chciałabym spaść :) Pozdrawiam

Gość agula8
oj dopiero teraz widzę że już to wklejałam-sorki- ale przypomniało mi się, że koleżanka podejrzewa u dziecka nietolerancje laktozy i podaje delicol i mówi że pomaga. A dziecko miało problem ze zrobieniem kupki i słabo przybiera na wadze.