Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Specjalista555

Grzybica pachwinowa

Polecane posty

Gość Specjalista555

Przypuszczam, oczywiście po tym co wyczytałem że mam właśnie ten rodzaj grzybicy. U mnie zaczęło się na lewej nodze w pachwinie i w ciągu kilku dniu powiększyło się obecnie jest jeszcze około 1cm powierzchni nad członkiem i dziś zauważyłem mały bąbelek na granicy moszny. Na razie smaruje Clotrimazolum i na nodze zaschło i mam jedynie placki i łuszczy się skora jednak nie ropieje i dużo mniej swędzi. Odnośnie całej tej sytuacji mam pytania. Czy samo smarowanie może wystarczyć, czy to jest też w środku organizmu i atakuje również od środka ? Zobaczę jak sprawa będzie wyglądać przez najbliższe kilka dni i wtedy zadecyduje czy wybrać się do lekarza bo podobno dobrze jest najpierw spróbować samemu z tym powalczyć. Co byście polecili jeszcze zrobić może jakaś posypka jakiś talk itp. lub mocniejsze maści od Clotrimazolum ? Pozdrawiam

Gość antybiotyk blee
lekarze przpisuja w takich sytacjicjach antybiotyki a to jest najgorsze z rozwiaza, zamkniete koło.

Gość Specjalista555
Dzisiaj sytuacja wygląda już dużo lepiej gdyby nie kawałki naskórka w miejscach gdzie były rany i zarumienienie skóry to nie było by śladu po grzybicy w tym miejscu. Planuje smarować Clotrimazolum do końca tej tubki i wykończę potem jeszcze jedną tak na wszelki wypadek. @lamka4 Cukier bez problemu mogę wywalić, a nabiał ograniczyć bo mój jadłospis zawiera najwięcej jajek, serów i mięsa drobiowego ciężko będę miał to zastąpić. Pracuje od 6-18 i w tym czasie mogę jeść tylko to co sobie przygotuje w domu, a nie wszystko wytrzymuje świeże cały dzień. @ antybiotyk blee Czyli nie ma potrzeby iść do lekarza, a moje leczenie indywidualne powinno wystarczyć ?

Lekarze przepisują antybiotyk na wszystko. Wystarczy zmiana diety o odstawienie w/w produktów. Grzyb kocha cukier, nabiał i białą mąkę. Najlepiej jedz dużo surowych warzyw i owoców, owce wybieraj te mniej słodkie. Kup sobie liść oliwny i tabletki z oregano a do tego jedz dużo czosnku. Z nabiału pij kefir i jogurty naturalne, resztę odstaw.

Gość Specjalista555
Mam jeszcze kilka pytań odnośnie tego paskudztwa jeżeli znajdziesz chwile czasu żeby mi na nie odpowiedzieć napisz do mnie na Specjalista555@wp.pl Będę bardzo wdzięczny pozdrawiam ;)

Gość lamka5
ale kto ma odpisac ?

Gość xdfcvghjkljh
kup sobie olejek z drzewa herbacianego i smaruj. ja przez 5 lat walczylam z nawracajaca grzybicom pochwy teraz mam spokoj juz 3 miesiac. poczytaj troszku o tym kosztuje tylko 8 zl. ja w mce wydawalam przynajmniej 50 zl na leki

Racja olejek z drzewa herbacianego ma właściwości bakteriobójcze. Polecam też olejek oregano, ma podobne działanie, ale mocniejsze, cynamonowy też jest wskazany przy leczeniu grzybicy. Właściwie olejki to świetna sprawa.