Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jankeska

Gry lat 90 ważne!

Polecane posty

Gość jankeska

Witam, postanowiłam napisać tutaj, ponieważ niedawno przypomniała mi się pewna stara gierka. tutaj -> http://kwejk.pl/obrazek/942248/stare,dobre,czasy.html jest podobna gra (dwunasty obrazek od góry), zasady te same, strzelające stateczki w kosmosie. Co jakiś czas bonusowa runda, za nic nie mogę przypomnieć sobie nazwy tej gry. Ktoś może potrafi mi pomóc? :D Będę wdzięczna :))

Gość poiuytre
galaxy chyba :)

Gość lord stront+
Nie wiem, czy o to samo nam chodzi, bo ja też szukałem podobnej gry. Tamta graficznie bardzo podobna i chyba nazywała się "Defenger", ale głowy nie dam. Jeden z nielicznych poziomów :D to były takie, chyba jakby potwory, ptaszyska, chyba niebieskie. Byłem w tym niezły :D Ale grałem w to jeszcze w latach 80!

Gość jankeska
o przypomniało mi się, że w bonusowej rundzie trzeba było przelecieć deszcz meteorytów, wówczac można było też zebrać różne bonusy o ile się nie myle w postaci monet.. hm.

Gość sdadawe
galaxian?

Gość jankeska
Niestety nie, gra na podobnej zasadzie, jednak to nie to. Pamiętam też, że wrogie stateczki w każdym etapie wylatywały inaczej. XD Pod koniec zawsze wylatywała "matka" czyli taki kilka razy większy statek. Jeden level zwał się DEJA VU, a strzelało się chyba controlem... Można było też złapać dodatkowe "wspomagacze" typu ochrona przed pociskami, podwójne, potrójne, lub poczwórne strzały... Ta gra ciagle chodzi mi po głowie a nie mam pojęcia jak się zwała! :(