Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam gosposi

JAKA PENSJA DLA GOSPOSI Z ZAMIESZKANIEM?

Polecane posty

Gość Szukam gosposi

Planujemy zatrudnić gosposię z zamieszkaniem. Taką Panią do wszystkiego: sprzątania, gotowania, prania, dzieci, opieki nad niemowlakiem. Ile mniej więcej powinna wynosić pensja dla takiej Kobiety?Miałaby zakwaterowanie za darmo i oczywiście wyżywienie Dziękuję za rady

Gość kiollppppp
2000

Gość Szukam gosposi
2000 netto czy brutto?

Gość kiollppppp
na rączkę

Gość siarkowaPani
Polka ? ja mam z rosji 2 panie i daje im 2500 + mieszkanie i jedzenie, 2 dni wolne w miesiące na zmiane z drugą ale robią wszystko od dzieci przez gotowanie do ogrodu

Gość hola hola jola
czyli praca 24 h na dobę?

Gość Szukam gosposi
Gosposia musi być czysta ubrać to już ją ubiore pojedziemy do sklepów i zrobie konkretne zakupy,pod nieobecność żony by mogła ją zastąpić w łóżku,i mam nadzieje że bedzie lepsza od ślubnej.myśle że to też w ramach jej pracy.

Gość kiollppppp
a z jedzeniem to nie przesadzajcie ,śniadanie ,obiad i kolacja ,deserki i przekąski niech sama sobie kupuje,słodycze i inne takie też sama.

Gość Pinda-Lafirynda
To zależy, ile godzin dziennie ma być do Waszej dyspozycji...

Gość ptasiek nastroszony
mysle , ze 2500 brutto byloby uczciwie po Chrzescijansku. te 1800 na reke by miala na swoje wydatki -potrzeby wyzszego rzedu. no bo mam nadzieje ze umowa by emeryture czy leczenie miala no i ustalony mniej wiecej wymiar czasu pracy i urlop. szanujesz pracownika to on szanuje prace u Ciebie i Ciebie. we wladnym domu nie mozna trzymac niewolnika osobe ktora po czasie czujac sie dymana w rogi albo ucieknie albo zacznie knuc

Gość Szukam gosposi
to na górze to jakiś głupi podszyw Właśnie myślałam o Paniach zza wschodniej granicy, ale raczej planowałam jedną a nie 2. 2500 zł to ok stawka, bo w sumie to jest jej zysk na czysto, bo nie ma żadnych dodatkowych "kosztów życia"

Gość Szukam gosposi
a z jedzeniem to nie przesadzajcie ,śniadanie ,obiad i kolacja ,deserki i przekąski niech sama sobie kupuje,słodycze i inne takie też sama. Nie no, jak gotuje dla nas każdy posiłek to przecież nie będzie jadła kartofli sama w kuchni! Będzie jadła to co my i niech wszystkie posiłki ma zapewnione Nie będę patrzeć ile pracuje, czy 24h czy 5, po prostu musi być w domu wszystko zrobione i tyle

Gość ptasiek nastroszony
i to jest zdrowe podejscie. Szacun. czyn tak jakbys sama chciala by czyniono Tobie.

Gość kiollppppp
chodzi mi o to żeby jej nie robić prywatnego barku z ekskluzywnymi przekąskami ,bo wam się rozbucha.......znałam taką

Gość Kolezanko sluchaj
najlepsza jest zona i gosposia, ale to juz jak zona sie zgadza, gosposia do dzieci albo do sprzatania

Gość Pinda-Lafirynda
Czas pracy jest bardzo ważny, jeśli wchodzi w grę opieka nad dziećmi...Nie rozumiem co znaczy, że może pracować 5 lub 24 godz...To co, jak się "wyrobi" z obowiązkami, to może zostawić dzieci i dać nogę????

Gość Szukam gosposi
Podóbko Jennifer, tak, wiemy że masz służbę, nie musisz się chwalić Ja służby nie potrzebuję, chcę Panią do pomocy

Gość kiollppppp
a 3 posiłki razem z wami to jasne ,że tak

Gość Niepocieszonaaa
EUGENIA-stomatoloszka -jeni to ty jeszcze żyjesz bo już myśleliśmy że wąchasz kwiatki od spodu-a mama ci nie sprząta bo ma praktyke,jest sprzątaczką,a ty znowu dorwałaś sie do kompa,wiec bedzie tumanienie ,już sie zaczeło.

Gość Szukam gosposi
Jeżeli zrobi wszystko, odbierze dziecko ze szkoły, zrobi obiad, wszystko posprząta, popierze to mnie już nie interesuje co dalej będzie robić, czy będzie w domu czy na wychodnym. Oczywiście dziecka sama zostawić nie moze, ale wszystko przecież da się uzgodnić Poza tym ktoś pisał o ekskluzywnym barku. No to przecież jeśli my jemy łososia czy kawior to taka Pani nie może na to po prostu patrzeć tylko je razem z nami. Proste

Gość ptasiek nastroszony
eee to Ty klasa Kobitka jestes. Szacun. i Wszelkiego Dobra. dziecuszki widac beda mialy dobre wzorce i wychowanie. trza wymagac pracowitosci i uczciwosci a jezeli takowa jest to szanowac i nagradzac.

Gość żółtek
Zgadzam się z przedmówczynią, że czas pracy jest ważny. Ja miałam pracować 8 godzin dziennie i harowałam jak wół (sprzątanie, gotowanie, zmywanie, prasowanie) + opieka nad niemowlakiem(dożartym jak diabli). Ciężko było się zmieścić w tym czasie(bo mały spał tylko godzinę), więc tyrałam po 10godzin...:( Po tym czasie szłam odpocząć do swojego pokoju, ale gdzie tam...Pani przynosiła "słodkie maleństwo" jeszcze na chwilę, bo się chce wykąpać, iść z mężem do kina...A ja siedzę i tak w domu...Przecież bawienie dziecka to sama przyjemność... Nigdy w życiu nie polecam takiej pracy z zamieszkaniem!!! Nie ma odpoczynku, tylko tyranie 24 na dobę...:O

Gość malenkaaaaaaaaaaaaaaa
NA LOGIKE BIORAC JAK Z TAKIM NATLOKIEM ZAJEC WYROBI SIE W GODZINE KAZDA KOBIETA WIE ZE PRACA W DOMU NIGDY SIE NIE KONCZY A ILE MASZ DZIECI W JAKIM WIEKU

Gość kiollppppp
dopóki jest na stole to i kawior niech je ,chodziło mi o to aby sama z barku nie wyjadała

Gość Szukam gosposi
Wydaje mi się że jeśli codziennie się sprząta, to aż tak dużo roboty nie nazbiera się. Przecież nie pierze, prasuje się codziennie. Okna myje się co 2 miesiace, zasłony pierze także. Poza tym ja chcę Panią, która po prostu lubi gotować czy sprzątać. Trudno w to uwierzyć, ale są takie

Gość Szukam gosposi
A jak sama wyje kawior z barku to co się stanie? Nie zbankrutuję od tego, po prostu poproszę aby na przyszłość tego nie robiła. A lodówka u nas zawsze pełna, będzie mogła jeść co chce, żałować jedzenia przecież Kobiecie nie będę

Gość kiollppppp
no właśnie w razie czego jej powiedz

Gość Szukam gosposi
wszystko da się uzgodnić Byle po polsku dobrze mówiła ;)

Gość Szukam gosposi
Czyli ostateczna wersja to 2000 zł na rękę? To chyba godne wynagrodzenie