Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam gosposi

JAKA PENSJA DLA GOSPOSI Z ZAMIESZKANIEM?

Polecane posty

moja siostra ma ukrainkę, płaci jej 500 dolarów, ale ale... ta pani chyba raz na 3 miesiące musi wyjechac na ukrainę na tydzień lub dwa , pomimo ze siostra płaci za nią zus i ma pozwolenie na prace, to ona musi tam jeździć , nie wiem dokładnie o co chodzi ale coś z wizą. I oni płaca jej za te nieobeności normalnie jakby była. Ma u nich oddzielny pokój z tv , wyżywienie itp. Poza tym zajmuje się domem, ogrodem , gotuje , pierze, prasuje, do tej pory opiekowała sie 3 latką, a teraz będzie niemowlakiem. W swoim wolnym czasie chodzi do innych ludzi na sprzątania.

Gość Szukam gosposi
Moja Pani musiałaby świetnie mówić po polsku żeby niemowlak nie nauczył się "zaciągać". To wbrew pozorom spory problem

Gość anty peowiec
dlaczego ? jak sie nauczy ruskiego to jak znalazł do interesów na przyszłość :)

Gość Gabbi0
Czytam i własnym oczom nie wierzą ,niektóre panie/panowie potrzebują raczej niewolnicy i to żeby najlepiej była stara ,a wyglądała jak szesnastka , kochała gotować , ale jeść nie powinna . Coś mi się wydaje że panie pracodawczynie nigdy nie sprzątały czyichś brudów i myślą że za 2500 taka pani gosposia to powinna dziękować Bogu , że ma taką fajną pracę / nie jeść ,nie spać i jeszcze jak Ukrainka to powinna znać rosyjski ,a ta tylko po ukraińsku umie . Masakra! Jesteście bez serca ,chętnie zatrudniła bym taką panią bo wie co jest do zrobienia , ale czy podołała by któraś z was obowiązkom ,które same stawiacie paniom gosposiom?

Gość julka19x
za mniej niz 3000 ro ręki bym nie poszła do takiej pracy.

Gość inulka78
Witam!To jakiś absurd,jestem ukrainką, mam dwójkę dzieci-urodzonych w Polsce(13 i 8 lat) i nic nie zaciągają po ,,rusku''.Jakby która z pań potrzebowała gosposi chętnie pomogę.Mój emajl inna.choma@o2.pl

Gość w Trojmiescie Ukrainka
bierze1500-2000 zalezy, kim sie opiekuje ( czy obloznie chora osoba, lezaca, czy tez ma wiecej luzu.Kobiety z Ukrainy sa na ogól inteligentne, pacowite i uczciwe ( choc oczywiscie moze sie zdarzyc inna).Ja od lat na nich bazuję ( chora mama).

Gość gość
Ja zatrudnilam ukrainke przez agencje (1230 dla agencji) popracowala 2 miesiace i dala noge , placilam jej 1500 na reke -tak kazala agencja +zus czyli jakies 2200 + zamieszkanie i prezenty dostawala za ok 300 zl miesiecznie,do dyspozycji miala swoj apartament ,zazwyczaj o 15 juz szla do siebie niedziele wolne -stwierdzila ze malo zarabia i ze powinna dostawac premie i ma za duzo pracy (sprzatanie domu ,pranie i czasem opieka nad dzieckiem) `Troche sie zrazilam do Ukrainek nie wiem czy dalej próbować .. jakie macie doswiadczenie moze jednak lepsze sa Polki do prowadzenia domu?

Gość gość
Polki , lepiej dac zarobic swojej