Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskaweczka89

infekcja drożdżycowo-bakteryjna

Polecane posty

Gość truskaweczka89

Witam, byłam w ubiegłym tygodniu u ginekologa, a on stwierdził u mnie infekcję drożdżycowo-bakteryjną. Dostałam Mycosyst i Gynalgin na 7 dni. Tylko nic nie przechodzi. Zaczerwienienie jakie było takie jest, a podobno już po 3 dniach powinno zniknąć. Myślicie, że ginekolog mógł się pomylić, czy po prostu ja za bardzo panikuję?

Gość ms.egzotical
sluchaj sprobuj clotrimazolem tj.bez recepty kosztuje ok.3zł,a co moge Ci polecic,ale b.drogie i już na receptę to PIMAFUCORT to maść i PIMAFUCIN globułki . Po Tym na bank przejdzie,ale koszt wiadomo-70zł. Mi tez przepisywali płyn do higieny intymnej do tego typu infekcji,co wzmacnia i odbudowuje flore bakteryjna. Spróbuj sie wspomóc trochę i głowa do góry

Gość truskaweczka89
Clotrimazolum mam, bo stosowałam zanim się do niego wybrałam, więc zacznę już od dziś. Postanowiłam łykać czosnek w pigułkach (niestety nie mogę sobie pozwolić na świeży ze względu na zapach). Mam jeszcze Vagical, myślicie że mogę i to stosować? Nie chcę też przesadzić.

podejrzewam że sama maść to Ci jednak nie pomoże mi też gynalgin nie pomagał, jak nie przejdze to po porostu iż do gina i nie kombinuj, są inne leki, które na pewno ci pomogą

Gość amuuura
Clotrimazol jest za słaby. Wróć do ginekologa, dobierze Ci coś skuteczniejszego.

Gość apocot
Wg. mojego lekarza Pimafucort to "maść ogólnowojskowa" :P

Gość truskaweczka89
To pewnie bez wizyty się nie obejdzie. Jestem jeszcze młoda więc nie chcę mieć problemów... Tylko trochę szkoda kasy, bo to jednak 80 zł + jeszcze koszt leków.

Gość lyddia
clotrimazolum mi wgl nie pomogl a mam od paru dni ten problem. Pomogly dopiero leki na atopowe zapalenie skóry,które miałam pod ręką,niestety na recepte.

Gość agula8
jesli infekcja jest bakteryjno-grzybicza to clotrimazol może nie pomóc bo to lek konkretnie na grzybicę.Jak skonczysz leczenie a problem nie ustanie to muisisz wrócić do lekarza po inne leki, a może poproś o skierowanie na posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów. W takim badaniu wychodzi jakie gatunki są problemem i czym je trzeba leczyć. Wspomagaj sie probiotykami-najłatwiej provag doustnie przez 20 dni i jakis płyn/żel z kwasem mlekowym( mi się sprawdza żel z provagu). Vagical możesz stosować ale to tylko zioła:/ pozdr

Gość truskaweczka89
Kupiłam lacibios femina, więc będę łykać codziennie, do tego podmywam się lactacydem femina plus o ph 3,5 i dużej zawartości kwasu mlekowego. Jeśli do piątku nie minie zapisuję się na wizytę.

Gość truskaweczka89
A jeszcze mam jedno pytanie. W opakowaniu gynalginu jest 10 globulek, lekarz kazał mi stosować przez tydzień, czyli 3 zostaną. Jak myślicie mogę dokończyć to opakowanie czy jednak nie powinnam?

Gość floraba
Myślę, że możesz stosować vagical. Na pewno nie zaszkodzi, bo to środek na bazie ziół.

Gość agula8
ja wzięłabym tyle ile powiedział lekarz, chyba że objawy nie będa mijac przy końcu kuracji wtedy dokończyłabym to opakowanie gynalginu. Napewno warto brać dłużej probiotyk-nawet 2 opakowania mozna wziąść po leczeniu. ja dokładnie tak robię, jak muszę sie już leczyć to od razu kupuje opakowanie provgu-w którym jest 20 kapsułek-przy okazji takie większe opakowanie bardziej się opłaca.pozdr