Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzanka911

MAMA WPATRZONA W STARSZEGO BRATA JAK W OBRAZEK- CO ODBIJA SIĘ NA MNIE...CO ROBIĆ

Polecane posty

Gość marzanka911

wITAM WSZYSTKIE, Miłe Panie. Zacznę od tego, że przeglądam tu topiki, i sama postanowiłam założyć...wiem, że są tu różne fajne i mądre kobietki- może mi doradzicie, pomożecie? Mam 19 lat i dwa lata starszego brata, który jest pupilkiem mojej mamy i babci. To, że niczego nie robi w domu, jest kłotliwy i rozpieszczony nie chcę komentować...ale ostatnio czuję się strasznie smaotna i bezradna... opowiem Wam taką sytuację...może mnie zrozumiecie...otóż mam chłopaka od 3 lat...ma on 22 lata, jest miły, pracowity...bardzo go kocham...jednak co zauważam ostatnio? jest on "wykorzystywany" przez moją mamę i brata...w takim sensie, że jak tylko zepsuję się kran, jak tzreba przywieźć wegiel- zaraz jest telefon do mojego chłopaka. tak jakby mojego brata nie było w domu. mój chłopak , tak jak i my mieszka w bloku. nie mamy więc garażów, ale moj chłopak wynajmuje garaż niedaleko - i dorobił klucz dla mojego brata, że jakby mój brat chciał coś porobić przy swoim sammochodzie, także może skorzystać. mój chłopak jest uczynny i pomocny. a ostatnio jedziemy do garażu zostawić samochód, bo jechaliśmy sobie pociągiem w góry na kilka dni- i co? w garażu porozwalane butelki z piwa, pełno papierosów- itd- moj brat zapraszał tam kolegów i urządzał sobie imrezki...wróciłam do domu, i mówie przy mamie, że ma tam posprzątać i przeprosić mojego chłopaka, a on- że był z jednym kolegom i zmieniali opone, wypili sobie jedno piwko...i nie wie o co ja robie szum- moja mama też- "przecież to nie jest pałac" i w całym domu AWANTURA, że ja śmiem zwracać uwage- skończyło się tak (UWAGA) że mama powiedziała "synku poszukaj sobie swojego garażu"... mój chłopak nie usłyszał słowa przepraszam...z resztą przez mojego brata jest uważany za cipe- bo nie pije, nie pali, pracuje i uczy się. dziewczyny jest mi czasem głupio za ich zachowanie (matki i brata) co mam robić? poradzicie?

Gość narutowicza
a po co wegiel do bloku?

Gość PaulinaJakMallinka
w niektórych blokach są piece:)

Gość Zamojska dama
no właśnie po co ten węgiel???

Gość marzanka911
cześć, mamy ogrzewanie gazowe, ale mamy też piec i jak były te mroz -20y to dpgrzewaliśmy mieszkanie piecem kaflowym (tak to raczej go nie używamy)

Gość fghnd
ciezko ci bedzie bo z tym nie wygrasz. moj brat tez byl pupolkiem mamy. babcia na szczescie traktowala wszystkich rowno. moj brat tez malo co robil a zawsze byl faworyzowany. jezeli matka tak czuje to nie zmiesz tego. u mnie w domu bylo tak ze dziewczyny pomagaly i robily a mama i tak wiecznie niezadowolona a braciszkowi zawsze sie dostawalo np. kubusie (tylko on). nie chodzi mi teraz o te soczki czy inne pierdolki ale ogolnie nie bylosmy traktowani rowno. tez mnie to denerwowalo. ja mam tez syna i corke i powiem szczerze ze milosc do synka jest inna niz milosc do corki. kocham jednach obu rowno tylko inaczej. synek szuka czesto mojej bliskosi i lubi sie tulic a corka bardziej samodzielna. najlepiej powiedz matce prost co myslisz i nie pozwol zeby wykorzystywala z bratem twojego chlopaka.

Gość fghnd
autorko widzisz jakie sa okropne kobiety na kafe? ty masz problem a one doczepia sie jak zwykle pierdoly i bede pisac o piecu :(

Gość marzanka911
fghnd KOCHANA JESTEŚ! biorę sobie do serca Twpje słowa...ale ta sytuacja z garażem to był gwóźdż "do trumny"-powiedziałam i mamie i bratu, że tak nie wolno się zachowywać, nawet się popłakałam...i co? brat ma garaż a do mnie się nie odzywają ...

Gość To prawda......
Autorko jak najszybciej wycofaj chłopaka z tej firmy ;) (domu rodzinnego) i nie pozwalaj go wykorzystywać. Twojemu chłopakowi na tobie zależy więc póki co pewnie chce dobrze i dla reszty twojej rodziny ale zaczekaj aż się w kurzy i to odbije sie na tobie. Twoja mama jest nie w porządku tak samo jak i twój brat ale to jest wasza sprawa rodzinna , chłopaka trzymaj od tego z daleka i nie pozwalaj na taki etraktowanie gdyż to że oni go tak wykorzystują świadczy o braku szcunku do ciebie. Co twoje czy to chłopak czy kiedyś twoje dzieci to to wszystko będzie gorsze i do wykorzystania i zaczekaj aż twój brat znajdzie sobie dziewczynę....ona będzie cacy bo to twojego brata. Ja bym nie dała tknąć swojego chłopaka gdybym miała taką mamusię i rodzeństwo.

Gość marzanka911
To prawda...... jesteś super...ale ja jestem tez taka raczej wycofana, nieśmiała...najbardziej nie lubie się kłocić, sytuacji konfliktowych...mamie nigdy się nie stawiałam, zawsze byłam grzeczna i uczynna...mój chłopak też raczej taki jest, pracowity, miły, pomocny- jak np. jest w hurtowni z napojami to dzwoni do mojej mamy i pyta czy coś kupić, itd mama i brat okropnie to wykorzystują- ja zwrcam im uwage, ale czesto są awantury:(

Gość To prawda......
Fajnie by było gdybyś zaprzyjaźniła się z rodziną twojego męża :)...czułabyś się lepiej wiedząc że masz tez kawałek jego rodziny dla siebie noi nie ukrywam że upiekłoby to trochę nosa twojej rodzinie gdyby o tym wiedzieli. Nie pokazuj zazdrości o brata i nie pokazuj że martwi cię to że go faworyzują, zobaczysz że twój brat jeszcze kiedyś w swoim zyciu zmęczy twoją mamę ale ty bądź dyplomatką i miej głowę w górze:) Powodzenia:)

Gość marzanka911
a mój brat i dziewczyna??? która by chciała takiego chama, co nawet w drzwiach nie przepuści, myśli tylko o sobie i nawet nigdy nie pozmywał talerza...eh, już jej współczuję

Gość marzanka911
To prawda...... jesteś naprawde kochana, dziękuje za Twoją rade, zapisałam sobie ten temat i bede cyztać kilka razy dziennie! a co do mojego chłopaka, to ma super rodzinke! zawsze jak przychodze do niego to jego mama już robi dla mnie kakao, tata zawsze pożycza mi jakąs fajną książke- ale za to w zamian ja zawsze robie jego mamie paznokcie i reguluje brwi, a dla taty dziadek zawsze posyła jakąś nalewkę;) więc jest miło i fajnie:)

Gość ndsjhfjhf
Ja też uważam że powinnaś przylgnąć do rodziny chłopaka i super że masz w nich przyjazne osoby. Jesteś młodziutka ale wyjdziesz kiedyś z domu. Na stosunki twojej mamy wobec brata nic nie poradzisz bo małpia miłość zdarza się często, zwłaszcza między matkami a ich synkami;) ale ty bądź ponad tym. Fajnie że masz chłopaka na poziomie i dbajcie o to co między wami bo razem będziecie żyć a matkę i brata zostaw tak jak jest i usmiechaj się do całej sytuacji bo na tym polega mądrość i bycie ponad wszystkim:). Nawet jak ci przykro to ciesz się z tego co masz (chłopak, swoje zycie i rodzina chłopaka czyli i twoja przyszła rodzina:)