Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka Butonierka

20 dzień cyklu i ciążą???? możliwe czy nie???

Polecane posty

Gość Elka Butonierka

Czy po 20 dniu cyklu a dokładniej 21 dnia, przy cyklach jak do tej pory regularnych co 28 dni istnieje możliwość zajścia w ciąże?????

Gość uzebiona
istnieje ryzyko zajscia w ciażę w każdy dzień cyklu, nawet podczas miesiączki. Nawet jeśli miałaś do tej pory wszytko regularnie jakiś czynnik zewnętrzny mógł wpłynąc na opóźnienie owulacji (np. stres czy zmiana klimatu)

Gość autorkooo
nieee bo owulacja zazwyczaj przy 28 dniach wypada na ok nawet czasem na 16 dzien jak sie przedluzy

Gość Elka Butonierka12
Przez 5 dni zażywałam tabletki wspomagające metabolizm ale przestałam je brać bo źle na mnie działały. Możliwe jest że to przez to?

Gość uzebiona
Jejku, kto Was uczył biologi... Zajśc w ciąże można zawsze, a 'kalendarzyk' ma naprawdę małą skutecznośc. Żadna z nas nie jest idealna jak szwajcarski zegarek. No, chyba że wspomaga się hormonami, czy coś.

Gość Elka Butonierka12
Nie wspomagam się żadnymi hormonami. Do tej pory naprawdę miałam wszystko bardzo ładnie unormowane, nie zabezpieczaliśmy sie w dni niepłodne i żadnej ciązy nie było. Czyżbym tym razem sie przeliczyła???

Gość uzebiona
To możliwe. Ale nie panikuj ;) Tabletki mogly wpłynąc, niewątpliwie. Każda ingerencja w nasz organizm może wplynąc na delikatne przesuniecia. Weź pod uwagę, że to aż 5 dni 'regularnej' owulacji. Pamiętaj, że jeśli teraz będziesz stresowac się ciążą, to okres może się jeszcze bardziej opóźnic ;)

Gość qwetytrewq
tak naprawdę to zajść w ciążę można współżyjąc tylko przez kilka dni w cyklu, tylko chodzi o to że aby te dni określić to trzeba się na bieżąco obserwować. Z kalendarzyka nie radze korzystać, jak już to obserwować sluz i mierzyć temperaturę. I może byc to nawet 20 dzień cyklu. Ja mam cykle 28 dni przynajmniej od 5 lat a ostatnio miałam 24 i co? Wszystko może sie zmienić.