Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu fajki sa takie drogie

czemu fajki sa takie drogie i beda drozsze

Polecane posty

A dlaczego mam tyle placic za fajki?Z jakiej kurwa paki?W ukrainie fdajki sa tansze od chleba!Moze ja chce palic w soim prywatnym domu,nikomu nie przeszkadam i mam w dupie czy to modne czy nie bez fajek moje zycie jest do dupy, nie palilem rok ale wrocilem i jestem happy:)

Gość szkody spowodowane paleniem
papierosów są olbrzymie. i ktoś za to musi płacić.

Gość szkody spowodowane paleniem
dużo bardziej. zaczynając o chorób serca, poprzez choroby płuc a skończywszy na wielu odmianach raka.

Gość ja wole bulki
moze i sobie w domu tylko palisz, w zamknietym pomieszczeniu (a nie w oknie blokowicku gdzie dym leci do sasiada) ale mozesz za to podziekowac tym wszytskim cioolom, ktorzy maja reszte w doopie i pala wszedzie gdzie sie (i nie) da :O idz sobei ulica a przed toba jakis stary smierdziel z faja w gebie i dym leci prosto co w twarz :O

no i bardzo dobrze do czego potrzebne komu papierosy? niech kosztują i po 50 zł za paczkę dla mnie to bez róznicy przynajmniej samobójcy nie umieraliby na mój koszt w szpitalach w takich ilościach jak teraz

Gość cala prawda o POlicji
bo państwo dba o zdrowie obywateli i podnosząc akcyzę zniechęca do kupna paapierosów i alkoholu :)

Gość cala prawda o POlicji
aha i pisze się "świeżutkie" lambandziaro ;)

Gość guziczek bez pętelki
jak dla mnie to mogą być nawet na kartki jak za komuny :D kij wam w oko palacze :D

Gość dobra dobra ok
używki nie są niezbędne do życia (w odróżnieniu od zywności i tutaj zrozumiałe ze ludzie się buntują że jest za droga), więc to Twoja fanaberia ze palisz- a za swoje zachciewajki trzeba płacić

Gość HHAH SIMIAN RATICUS 666
POLITYCY CHCĄ WAS UZALEŻNIĆ I WYSSAĆ Z KASY I BYŚCIE SZYBCIEJ POUMIERALI!

TaK alew czemu nakladaja na ten towar durna akcyze co?A niech kosztuja i 500zl w sklepie ale ja chce lgalnie hodowac tyton, i pedzic bimber!A najlepiej do konopi tez sie nie czepiaja!To sa moje zachciewajki i dlaczego nie moge sam ich produkowac?!

Gość ołllllllyeahhhh
Jarałam15 lat teraz rzuciłam,jakze sie ciesze,ze nie musze kupować tego tałatajstwa drogiego:P

Gość ewfewfewfe
TaK alew czemu nakladaja na ten towar durna akcyze co?A niech kosztuja i 500zl w sklepie ale ja chce lgalnie hodowac tyton, i pedzic bimber!A najlepiej do konopi tez sie nie czepiaja!To sa moje zachciewajki i dlaczego nie moge sam ich produkowac?! bimber można pędzić legalnie, tytoń hodować również :classic_cool: sprzedawać chyba tylko nie można :classic_cool:

koszt leczenia potencjalnego palacza jest o wiele większy statystycznie niz niepalącego... poprostu politycy już dawno temu obliczyli że zyski z akcyzy na fajki nie pokrywa kosztów jakie służba zdrowia publiczna ponosi lecząc palaczy... podobnie z alkoholikami dlatego w europie spodziewajcie sie w najblizszym 25 leciu gigantycznych podwyżek na papierosy i alkohol!!!!! wspomnicie moje slowa. poczytacie co cammeron w angli wprowadza🖐️

Gość Zumba
TaK alew czemu nakladaja na ten towar durna akcyze co?A niech kosztuja i 500zl w sklepie ale ja chce lgalnie hodowac tyton, i pedzic bimber!A najlepiej do konopi tez sie nie czepiaja!To sa moje zachciewajki i dlaczego nie moge sam ich produkowac?! Jesteś częścią jakiejś społeczności nie możesz robić tego co chcesz niestety:(

Gość można hodować na własne potrze
można sobie hodować marihuane u siebie w domu np w piwnicy jakies 5-6 krzaczków na własny użytek bea rozprowadzania można czy POlicja się o tym dowie? jaśli tak to jak? :)

Gość Marcin84wws
a ja palę konopie i co,też chciałbym wolnego rynku. Podwyżki też mnie dosięgły,gram kosztował 30zł i przez ostatnie 10 lat była to stała cena.Teraz wszedzie podnieśli do 35.To są te cuda tuska ktorego wybraliscie.

Gość gorzkie zale ja pieprze
a ja pale i bede, dla mnie wiekszy koszt leczenie jest w przypadku zapasionych loch wazacych od 70 kg w gorę, nadcisnienie, wiencowka , cukrzyca i nikt im nie zakazuje wpieprzac fastfoodow, i nie placa za 1szt 50 zeta

Gość można hodować na własne potrze
no ale kto jak nikt się o tym nie dowie nikomu nie powiem przeciez? :(

17:06 [zgłoś do usunięcia] gorzkie zale ja pieprze a ja pale i bede, dla mnie wiekszy koszt leczenie jest w przypadku zapasionych loch wazacych od 70 kg w gorę, nadcisnienie, wiencowka , cukrzyca i nikt im nie zakazuje wpieprzac fastfoodow, i nie placa za 1szt 50 zeta KOSZT JEST PORÓWNYWALNY, zalezy jaka choroba prawda? ale palacze, alkoholicy i otyli ludzie rzeważajacy w społeczeństwie to dla publicznej sluzby zdrowa straszny problem, serioo

Gość gytdyt
w 2015 roku paczka nikotyny-papierochów bedzie kosztowala UWAGA! 50-70 zeta, cale szczescie ze ja nie pale

Gość gorzkie zale ja pieprze
zgadza sie, ale to moj wybór , ja decyduję czy pale czy nie, poza tym przeszła ustawa ze od tego roku,nie bedą juz budowane panstwowe szpitale, a nierentowne beda zamykane.Tylko prywatne kliniki.Powoli wszysko przejdzie na prywatne ubezpieczenie, i tutaj ja bede decydowac czy wliczam sobie leczenie wynikajace z palenia( koszt jednej chemii około 15 tys) czy nie.Wybor i wolna wola dorosłych ludzi.

Gość zaczarowany olowek1000
i co skomlicie? Na zachodzie paczka fajek to koszt 40-50 zl. I bardzo dobrze, ze w Pl w koncu tez tak bedzie

Gość dskjdksjdksjd
A KTO NORMALNY PALI POLSKIE FAJKI? Wolę dać zarobić ukraińskim przemytnikom i samemu zaoszczędzić, niż bulić tym polskim kurwom i złodziejom. A bzdety, że leczenie chorób spowodowanych paleniem powoduje olbrzymie straty w budżecie to bajeczki dla debili - jest dokładnie odwrotnie. OBECNIE WPŁYWY Z OPODATKOWANIA PAPIEROSÓW DAJĄ 4 RAZY WIĘCEJ PIENIĘDZY DO BUDŻETU NIŻ KOSZTY LECZENIA CHORÓB NIMI SPOWODOWANYCH. Jeśli jeszcze policzyć, że statystycznie osoba paląca żyje krócej a dzięki temu pobiera przez mniejszy okres świadczenia takie jak emerytura czy renta to dość szybko okaże się, że to PALĄCY UTRZYMUJĄ NFZ. A na koniec wbijcie sobie do tych łbów - MOJE CIAŁO - MÓJ WYBÓR 🖐️

Gość ja kupuje u ruskich
teraz na mete można iśc kupić za 5-7zł u ruskich tak więc problemu nie ma 🖐️

Gość jiojiu
moim zdaniem papierosy sa za tanie. Paczka powinna kosztowac minimum 20zl

Gość gufno prafda
dokładnie, akcyza powinna być nie procentowa a kwotowa np 10zl od paczki i wpływy do budzetu by były większe:)