Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

serekkiri

Włosy rozjaśniane- jaki szampon?

Polecane posty

Witam, od roku rozjaśniam włosy(pasemka na odrostach), są w nawet dobrej kondycji jak na poddawane takim zabiegom. Aczkolwiek szukam szamponu, który nie będzie ich dodatkowo przesuszał..i tu zaczynają się schody. Gdy taki znajduję to niestety ma silikon obciążający włosy (a nienawidzę takich przyklapniętych kłaczków, gdyż i tak natura nie obdarzyła mnie bujną fryzurą). Kiedy kupuję szampony ziołowe to znowuż mam problem z ich rozczesaniem. Napiszcie mi co polecacie, jakie macie doświadczenia w tej kwestii. Liczę na Waszą pomoc.

Gość ngfycikk
myj głowę podczas mycia 2 razy.raz szamponem odżywczym a drugi raz szamponem fioletowym (kupisz go za ko 10zł w rosmanie)

ja lubię szampony Fructis, jeszcze się nie zawiodłam. Są takie specjalne do włosów rozjaśnianych.

Gość MAGDAKAKAK
Możesz myć delikatnym szamponem Babydream, który znajdziesz w rosmanie. Ogólnie szamponami które nie mją sls i sles. A żeby włosy były bardziej nawilżone możesz myć tylko skalp szamponem a reszte włosów odżywką o prostym składzie - wiecej o tym mozesz poczytac na wizazu :)