Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochająca mammmmma

mój mąż podaje smoczek 2,5 letniemu dziecku!!!!!!

Polecane posty

Gość Kochająca mammmmma

Toż to paranoja jakaś!!!!! Młoda całe dnie i noce żyje bez smoczków, ale teściowa nauczyła ją do popołudniowej drzemki układać ze smoczkiem w buzi. Teraz młoda krzyczała że chce smoka na wieczór do spania. Ja stanowczo oświadczyłam, że nie, nie ma mowy. A mój mężuś stwierdził, że jestem bez serca i ostentacyjnie wręczył młodej smoczek.... jestem na niego wku..........wiona!!! Po pierwsze nie pierwszy raz podważył moje zdanie przy dziecku, po drugie wpędza dziecko w złe przyzwyczajenia!!!! I za pół roku młoda ma iść do przedszkola...... Normalnie mam ochotę sprzedać mu plaskacza za to. Weźcie coś napiszcie.... Też sądzicie, że takie cackanie się ze smoczkiem jest nienormalne w tym wieku.... A .... mąż twierdzi, że to wyjątkowo bo mała jest chora (ma kaszel i lekki katar - na tym choroba się kończy :/)

to jest chore...po co jej smoczek jak juz nie musiała go mieć? Masz wspaniałego męża...nie ma co :D

Gość 5y5y45y45
Ano, zaatakuj go lub zrób awanturę przy dziecku. To dopiero córce dobrze zrobi. Po pierwsze, opanuj nerwy. Po drugie, jak mąż zobaczy że dziecko nie chce, to mu nie da. Widocznie teraz córce potrzebny jest smoczek, gdy taka chora i pewnie spłakana.

moja ma 2 lata i dwa miesiace i ma smoczek do spania, bo ryk straszny ale jest do niego przyzwyczajona. ale jak dziecko smoczka nie uzywa i sie mu go da to jest bez sensu zupelnie, wcale ci sie nie dziwie ze sie wkurzylas

Gość vviohoih
wyrzuć smoczki z domu, jak mała będzie płakać i kochany tatuś będzie chciał jej dać smoczek udaj, że go szukasz albo puść jakąś ściemę. Nie ma smoczka nie ma problemu. Nie sądzę żeby twój mąż poszedł do sklepu kupić smoczek.

Gość matka dziecka z egzema
masz racje autorko. paranoja! za duze dziecko i durna tesciowa czegos takiego bez sensu nauczyla. poza tym dziecku z katarem i kaszlem to jeszcze smoczek przeszkadza. nie rozumiem takich ojcow i tesciow. musisz postawic na swoim i tyle. dziecko pewnie ma juz zeby wszystkie i jeszcze to przedszkole i zly nawyk. walcz o pozbycie sie smoczka. podsun jakies fakty na temat smoczkow mezowi do poczytania i wyraz jasno jakie masz zdanie na ten temat. starsze dziecko coraz trudniej oduczyc od zlych nawykow.

Gość tgtdb
Kaszel i lekki katar to argument przeciw smoczkowi. Utrudni oddychanie.