Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowisjutka

CZY JAK DODAM ZMIELONE MIGDALY ALBO INNE ORZECHY

Polecane posty

Gość nowisjutka

DO MAKI Z, KTOREJ BEDE ROBIC CIASTO CZY TO COS POPSUJE? Robie zwykle ciasto ucierane i przyszlo mi to do glowy, czy jesli do 2.5 szklanek maki dodam pol szklanki zmielonych migdalow to ciasto mi nie wyjdzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaka jest dla was gorna granic
wyjdzie, ale raczej oknem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anita234234123
goście wyjdą. ciasto zostanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Anita, dlaczego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Dotychczas nie mialam odwagi, robilam tylko kruszonke / posypke z dodatkiem migdalow zmielonych i nawet nawet :) rozgladam sie po internecie http://forum.gazeta.pl/forum/w,48129,117906488,117908666,Re_mielone_migdaly.html?v=2 pychotka : ciasteczka migdałowe ! Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, dodać zmielone migdały, sól i cukier. Dodać schłodzone masło, posiekać, by powstały grudki wielkości ziaren jałowca, dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na mniej więcej 2 godziny. Potem rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać foremkami dowolne kształty. Ciastka układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni około 10 - 15 minut. Uważać, by ich nie przypalić! Po upieczeniu i ostudzeniu dowolnie lukrować i posypywać płatkami migdałów. SMACZNEGO ! ! !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie ma prawa nie wyjsc. Maka zachowuje sie jak maka, pod warunkiem ze nie dodasz za duzo wody, mleka, oleju, drozdzy i innych takich. Ale dodatkow w stylu wlasnie orzechy, miglady itd, mozesz sobie dodawac. Nie beda mialy zadnego wplywu na to, jak zachowuje sie ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Plote, dziekuje - wlasnie zobaczylam na torebce od zmielonych migdalow, ze pisze, ze zamienic w przepisie pol maki na migdaly, ale nie wiecej, bo wtedy ciasto sie nie zlapie. Dziekuje za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
A czy maka zachowuje sie inaczej jak doda sie wiecej owocow? Mam prosty przepis na ucierane ciasto, dotychczas wychodzilo, pomimo, ze po pierwszych probach - truskawki, jagody wkladanych troche na wierzch - dawalam wiecej owocow - mrozone jagody, jablka w plasterki, ciasto roslo i bylo pyszne, dzis odcedzilam brzoskwinie z puszki i wymieszalam z ciastem, na to kilka wbijam na wierzch i obsypalam kruszonka temperatura jak zawsze, metoda patyczka okey ciasto popekalo na gorze a w srodku bylo surowe no i wkladalam do piekarnika jeszcze dwa razy po 5 minut nie wiem co poszlo nie tak czy brzoskwinie z puszki maja za duzo wody?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Jakies rady? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fkgabnarkgtbhar
I jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Ofedrma, a ty sp... Dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
czy ktos cos jeszcze doda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sweet Rasberry
Tez jestem ciekawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowisjutka
Zrobilam, udalo sie, jest super!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowisjutka
DZiekuje za Plote 5/10 za dodanie otuchy i odwagi, przepyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×