Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość insomniaaaaaa

Problem z 10 miesiecznym dzieckiem.

Polecane posty

Gość insomniaaaaaa

Witam i o rade pytam. Syn za tydzien bedzie mial 10 miesiecy. Od jakiegos czasu zaczal sie budzic w nocy na jedzenie. Co mam zrobic w takiej sytuacji,gdyz syn nie chce pic w ogole mleka? Czy mam mu robic kaszke o 3 w nocy? Dodam rowniez,ze jak sie obudzi tak nie usnie dopokki nie zje. Prosze o pomoc,z gory dziekuje!

Gość nv jkadbfjb
a ile razy je w ciągu dnia? może w potrzebuje więcej dlatego się budzi

Gość insomniaaaaaa
jego jadlospis wyglada tak :. 7 kaszka, 11 obiad, 14 deserek, w miedzy czasie chrupki kukurydziane, dodatkowo pije duzo herbaty, a ok godziny 18 znowu kaszka.

Gość Wanesskka
A gdzie jakis jogurcik jajecznica lekka parówka albo kanapka takie dziecko juz takie rzeczy moze jesc za malo je w dzien dlatego ci sie budzi Moj je tak ma 11 8 mleko jak juz z kleikiem nie pakuje mu juz tych tuczacych kaszek albo kasza manna 11 jogurcik malucha albo parowka albo jajeczniczka albo jakas kanapeczka albo bułka maślana potem śpi 13 obiad 16 owoc 19-20 mleko z kleikiem Miedzy czasie chrupki kukurydziane Pije herbatki zero soków zapchanych cukrem

Gość insomniaaaaaa
Dziekuje Wanesko za odpowiedz. Od dzis zaczniemy nowa diete. Chcialam jeszcze Cie spytac, jakie parowki najlepiej podawac i czy jajecznice przyrzadzic na masle?

no ja się nie dziwię że ci się budzi jak o 18 ostatni posiłek :/ mój ma w tej chwili 15 miesięcy ale jak miał 10 to jadł podobnie więc tak: - po przebudzeniu między 7 a 9 butla z kaszą lub kakao - około 12 drugie śniadanie czyli jakaś kanapka albo jajecznica albo parówki - około 16 obiad - około 19 jakiś owoc albo serek - około 21 butla z kaszą lub kakao do picia herbatki, soczki lub woda

Gość wioo
Myślę, że twój syn powinien już jeść prawie to co ty. Gotowany/a lub duszony/a kurczak, rybka, dużo warzyw i owoców, zupy ( ja mojemu nie daje tylko ogórkowej, bo po niej ma brzydką piekąca pupę). Bez obaw, dziecka nie zabije to, co ty jesz.

Gość insomniaaaaaa
Do :P:P:P Sprawa wyglada tak,ze syn ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia ok godziny 12 i spi 2,3 godziny, potem juz nie chce spac,rowniez nie potrafi wysiedziec dluzej niz do 18,wiec po kaszce idzie od razu spac. Wczesniej nie bylo z nim takich problemow i mial uregulowany tryb dnia.2 drzemki,a ostatni posilek byl ok. Godziny 19, 20 i przesypial cala noc.

Dziewczyny, Parówki to syyyyyf! pełno w nich tłuszczu, skórek itp. nawet te, które sa niby przeznaczone dla dzieci. Ja polecam dawać maluchom chleb/bułkę z wędliną, różnymi serkami (np almette), jajecznice na maśle. Maluchy w tym wieku już spokojnie sobie poradzą z jedzeniem takich rzeczy.

Gość spacja na życzenie
mmmmmmmniamm........waneska nie ma to jak dać dziecku parówkę z odpadów rzeźniczych- owszem nawet te dziecięce smakusie są robione z tego goowna. nie lepiej dć kanapeczkę z pieczenia??

Gość wioo
Zgadzam się z Horhe - parówki są błeee

Gość kfnovwjnuhu
a jak ma 10m a zeba ani jednego? to mielic to ciagle czy jak? pytam jakby mojej do 10m zaden zab nie wyszedl

Gość wioo
Ja robiłam zupki na piersi z kurczaka lub z rybą do tego warzywa jakie tylko miałam włącznie z brokułami, trochę kaszy gryczanej albo pł.owsianych, dodawałam ćwiartkę kostki rosołowej, a jak warzywa były miękkie to rozgniatałam tłuczkiem do ziemniaków.

Gość insomniaaaaaa
Drogie mamusie,czy moge was prosic abyscie mi napisaly pare sprawdzonych przepisow na dobre sniadanka dla 10 miesiecznego dziecka?

Gość świeża bułka z makiekm
mój ma ponad 10 miesięcy, ok 7 rano je kaszkę, ok 10.30 2 śniadanie(kanapka z pomidorem,serkiem,szynką,serem żółtym,jajecznica, twarożek z rzodkiewką/ogórkiem,dżemem,pastą z tuńczyka itp. potem je obiad ok 14 to co my,ok 16-17 deserek-jakiś jogurt dla dzieci,słoik,banan,gruszka,jabłko, ok 20 mleko zagęszczone kaszką.

moja córa w tym wieku jadła: chleb/bułłkę z masłem i -różnymi szynkami (nie kupuj zwykłych szynek, patrz sie na procentową zawartość mięsa w składzie, im więcej tym lepiej) - serki typu almette, kiri, delikate z biedronki, wiejski - łosoś, makrela i pstrąg wędzony (zwracaj uwagę na ości) - czasem kaszka na mleku (ale to jak musiałam na szybko coś zrobić i dać) - jajecznica zwykła lub z pomidorem (pomidor bez skóry pokroj w kostke i na maśle "usmaż", aż będzie wodnity, dodaj jajka), mozna też szczypiorek dać - pasta robiona z tuńczyka, majonezu i jajka na twardo Jeżeli Twoja córa nie ma uczulenia na białko możesz jej to stopniowo spokojnie dawać. Nie wszystko mala chciała i dalej chce jeść ale spokojnie, próbuj co jakis czas podać znowu to, czego nie lubiła wcześniej

możesz też dla odmiany dac rogala maślanego z masłem, ale ja nie jestem teo zwolennikiem. Nie chcę uczyć malucha jeść dużej ilości słodkich rzeczy

Gość Wanesskka
nie przesadzajcie parowki potem tez bedzie jadlo dziecko napewno poza tym gdbyy sie chcialo tak ekologicznie jesc to by sie nic niejadlo bo wszedzie jest chemia A parówki jagnięce sa dobre

Gość Wanesskka
a w nocy mimo nowej diety daj mu herbatki sie napic ja tak robie i dziecko mi przesypia noce jak mial 3 miesace Mam kolezanke ktorej corka ma rok a ona ja 3 razy w nocy karmi i wpycha kasze Dziecko wazy 13 kg i ani nie raczkuje ani nie chodzi nic

Gość kefetarianka
Jekju wiekszość z was pisze ,ze o 20-21 ostatni posiłek. To o której wasze dziecko chodzi spac? Ja swojego malucha klade zawsze o tej samej porze czyli o 19.30 Zaraz po dobranocce. Do której wy siedzicie z dziecmi? Kiedy macie czas dla siebie?

Gość kaufland khjgbjhygjk
ja mam ciagle czas dla siebie dla dziecka i dla meza i nawet dla gosci nie rozumim jak go mozna nie miec-chyba ze dziecko juz naprawde nie daje zyc,moja je o 19-120 i idzie spac juz o 20-21 i mam tez kafeterianko meza ktory dzieckiem po pracy sie zajmuje.

Gość kefetarianka
kaufland khjgbjhygjk - Mój maluch jest bardzo absorbujący. Musze ciagle byc obok niego bo nei lubi byc sam czy nawet bawic sie sam. Jestem cały dzień sama bo maz wraca dopiero miedzy 18-19 wiec ja nei mam zbytnio czasu dla siebie chyba ze spi w ciagu dnia. Dziwi mnie troche to ze dziecko siedzi do 21 bo rodzice tez musza miec czas dla sebie a spac tez trzeba:-)

Gość Wanesskka
kefetarianka kazde dziecko zasypia inaczej u mnie maly zasypial nawet o 12 w nocy np przy zebach jak wychodzily i trwalo to czasem 2 miesiace kazde dziecko ma swoja pore przeciez dziecka nie zmusisz mozna jedynie sprobowac przestawic

Gość mjuuytrhnv
no dokładnie 18.00 to za wcześnie na ostatni posiłek, moja ja o 20.00-20.30, czasem się zbudzi,ale pije kilka łyków wody i śpi dalej, następny posiłek 7.00-8.00 rano :)

Gość kefetarianka
Racja kazde dziecko jest inne. Ja swojego malucha od urodzenia kladlam o stalej porze i teraz przychodzi godzina spania i on chce spac. Lapie poduche zeby go polozyc. Troche mnie to zdziwilo ale macie racje kazde dziecko jest inne a przestawic dziecko jest ciezko - chyba ze na lepsze:-)

Gość mjuuytrhnv
oczywiście zaraz potem idzie spać.

Gość kaufland khjgbjhygjk
rozumiem:) u mnie maz o 18 jest w domu ale w miedzy czasie babcie popilnuja jak poproszę,a rozumiem ze nie kazda ma z kim dziecko zostawic.

Gość mjuuytrhnv
a ile zębów mają wasze dzieci? moja to ma 8 i jakoś nie bardzo jej idzie gryzienie :( dlatego parówki np to bym musiała nieźle posiekać