Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża a umowa z szefem

ciąża a umowa z szefem

Polecane posty

Jestem obecnie na umowę zlecenie (już 3 rok ) i wpisane mam 500zł wynagrodzenia (chodz rzeczywiście zarabiam ok. 2000zł ) Mam obiecane, jeśli zajdę w ciążę to dostanę umowę o pracę na kwotę jaką zarabiam czyli 2000zł i tu moje pytanie ile muszę pracować,żeby na L4 dostać 2000zł ?? już po pierwszym miesiącu mogę iść na zwolenienie czy liczą średnią z ostatnich miesiący (Z ILU ? BO CZYTAŁAM, ZE Z TRZECH MIESIECY) i z tego dadzą mi "wypłatę" na zwolnieniu ?? Mam cieżką pracę i na zwolenieni chciałabym iść jak najszybciej ale nie wiem czy mogę isc: - po pierwszym miesiącu i dostane odrazu 2000zł ? - poczekać do 3 miesiąca i wtedy dostane 2000zł -czy po pierwszym miesiącu i dostane średnia z 500zł, 500zł i 2000zł ??

Gość doradca z o2
co za kraj, wszyscy tylko na zwolnienie, na rente, wszystko sie należy, ciagle narzekają a pracowac nie ma kurwa komu!!

no widzisz ja pracuje 3 lata na umowę zlecenie i nie mam z tego nic- w takim kraju żyjemy i każdy ratuje się jak może :/ jak się nie podoba umowa zlecenie to wypad- na twoje miejsce jest pełno innych osób które z chęcią przyjdą na taką umowę.. Poza tym, mam bardzo cieżką pracę i w ciąży wyglądałam bym tak jak niepełnosprawna- każda co pracowałam i zaszła odrazu uciekła bo to zagraża dziecku.. to nie praca za biurkiem

Gość mlk
Średnia z 12 miesięcy. "Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu." ze strony Zus.pl

Uwierz mi jak też bym wolała normalnie pracować- mieć umowę o prace i to co mi się należy ale nie mam... pozatym to bardzo cieżka praca i w ciązy bym tak wyglądała jak niepelnosprawna- każda co zaszła to odrazu uciekała bo to niebezpieczna praca dla dziecka i matki..

Gość doradca z o2
znajdz se faceta ktory utrzyma ciebie i dziecko i po chuj sie martwic jakimis umowami?

Gość doradca z o2
znajdz se faceta ktory utrzyma ciebie i dziecko i po chuj sie martwic jakimis umowami?

Gość mlk
a masz opłacaną składkę chorobową? czy nie?

ale przecież te 12 miesiący to coś innego przecież jak ktoś wcześniej nie pracował- idzie do pracy a po ok. 2 miesiącach zachodzi w ciąze i idzie na zwolnienie to dostaje normalnie 100% mimo, że pracuje tylko 2-3 miesiące.. Moja bratowa miała staż w danej pracy po tym dostała umowę o pracę i za miesiąc była w ciązy- poszła na zwolenienie i nie było żadnych problemów- dostała tyle ile na umowie było..

Gość mlk
a bo staż to co innego niż umowa zlecenie. zadzwoń do zus i zapytaj czy umowa zlecenie liczy się do średniej do zasiłku

Gość mlk
a poza tym ty przecież wcześniej pracowałaś i to 3 lata. Dla ZUS jest więc to ciągłość o ile były opłacane składki na zasiłek chorobowy.