Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efrtbh5y5

czy mogę to zjeść w ciąży?

Polecane posty

Gość efrtbh5y5

tylko pierogi mi przejdą przez gardło ale mam tylko z kapustą i grzybami czy moge je zjeść w ciąży??

Gość grzenia
A czemu nie? W ciazy nie mozna tylko serow plesniowych, surowych mies, aloholu i chyba tyle....

Gość ja jak bylam
w ciazy to jadlam bo bardzo lubie

Gość efrtbh5y5
nie wiem tak mi się obiło o uszy że nie można. Ide sobie zaraz przygotować, dzięki

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
żartujesz? oczywiście, że nie.

a w czym pierogi miałyby przeszkadzać? nie bardzo rozumiem. czy płód ma mieć gazy, czy jak? idź, zjedz na zdrowie i nie przesadzaj :)

Gość efrtbh5y5
to tak czy nie? a co może być od grzybów??

Gość efrtbh5y5
mała agatka chodzi o grzyby! nie o pierogi

no ale co z tymi grzybami? chcesz się sromotników najeść :P zwykłe grzyby, czytaj nie trujące, możesz jeść, zresztą trujących to i bez ciąży bym nie polecała :P w ciaży możesz jeść prawie wszystko poza niepasteryzowanym mlekiem i serami, surowym mięsem, alkoholem.

wiem że grzyby są ciężkostrawne, ale taka ilość jak w tych pierogach na pewno nie zaszkodzi i nie spowoduje jakichś wielkich dolegliwości żołądkowych u kobiety w ciaży.

Nie możesz jeśc pierogów z kapustą w ciąży. Przecież będziesz mieć gazy po nich i jelita ścisną macicę a dziecko będzie miało kolki w przyszłosci!!!!!!! Poza tym jak są z muchomorami to możesz umrzeć. W ogóle w ciąży to trzeba żyć tylko powietrzem. To był sarkazm z mojej strony. Przepraszam;-) Jedz skoro ci smakują. ;-)

Gość ty może zamiast siedzieć
Oj tam oj tam, wszystkie grzyby mozna jeść, szkopuł w tym, że niektóre tylko raz :D

aaaa i ser pleśniowy też możesz jeść, byleby był z pasteryzowanego mleka. Takie ogólnodostępne są ok. Te z niepasteryzowanego mleka to raczej z importu pochodzą i są drogie.

Gość efrtbh5y5
Nie możesz jeśc pierogów z kapustą w ciąży. Przecież będziesz mieć gazy po nich i jelita ścisną macicę a dziecko będzie miało kolki w przyszłosci!!!!!!! Poza tym jak są z muchomorami to możesz umrzeć. W ogóle w ciąży to trzeba żyć tylko powietrzem. dobre :):):) ok poszperałam, nie znalazłam nic nt szkodliwości grzybów, coś mi się uroiło. Dzięki;)

smacznego;-)

Sera pleśniowego jeść nie wolno, ale pierogi jak najbardziej, nie przesadzajcie, ciąża to nie choroba.

Gość efrtbh5y5
Stokrotinka Sera pleśniowego jeść nie wolno, ale pierogi jak najbardziej, nie przesadzajcie, ciąża to nie choroba. oj oj :D yyyyyyyyyyyyy dzięki;)