Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inadyjka

CIASTA NA WESELE

Polecane posty

Gość inadyjka

Chcialabym sie doradzic ile teraz kosztuje upieczenie blachy ciasta na wesele , znajoma poprosiła mnie abym upiekła jej 3 blachy ciasta , ile zazyczyc sobie kasy od jednej blachy? , czy ma znaczenie jakie to ciasta ??? nie mam pojecia ile sie teraz bierze kasy za to? , POMÓŻCIE , niedlugo mam dac jej odpowiedz z góry dziekuje za pomoc

Gość W ubiegłym roku płaciliśmy
15 zł za kilo plus składniki.

Gość ciasta to ciasta
oo u mnie chyba cennik jest od blaszki+ skladniki, a nie za kilogramy+skladniki wszystko zalezy tez od rodzaju ciasta wiadomo zwykle szybkie ucierane z owocami zajmuja mniej czasu niz przekladance i ciasta warstwowe z kremami itp najpierw wg mnie musicie ustalic jakie konkretnie to maja byc ciasta,a dopiero potem kalkulacja cen chyba ze z gory sobie zalozysz ze ciasta latwiejsze i szybsze powiedzmy 20-25 zl za blaszke+ skladniki, a ciasta warstwowe 30-35zl+skladniki miasto wbrew pozorom tez ma znaczenie, w duzych miastach ludzie chetniej zaplaca wyzsza cene, niz w tych mniejszych

Gość inadyjka
dziekuje Wam za odpowiedzi kochane gospodynie ;) , generalnie rozmawialam ze znajomą i zaproponowala mi abym upiekła jej orzechowca i 2 rafaello (czyli przekładańce), zaproponowala mi 35 zł od 1 ciasta i z tego skladniki musialabym kupic z tych pieniążków to teraz nie wiem , chyba troche tanio

Gość tolistka77
50 zł za blache ale ty kupujesz skladniki

Gość inadyjka
znajoma dala mi do zrozumienia ze nie zaplaci mi wiecej jak 40 zl od blachy i z tych pieniazków ja kupuje produkty

Gość tolistka77
kup tanie produkty w markecie -cena za jakość

Gość inadyjka
zgodzic sie na taki uklad? 40 zł za blache ciasta i z tych pieniążków ja kupuje produkty, 1 orzechowiec 2 rafaello

Gość tolistka77
no orzechy tanie nie są,kokosy też. Zrób liste zakupów,podlicz ile cie to wyniesie.

Moim zdaniem 40 złotych to mało i po kupieniu składników niewiele zostanie, a musisz jeszcze kiedys zapłacić za prąd/gaz który zużyjesz do pieczenia i tym sposobem wyjdzie na to że napracowałaś sie za darmo :o na Twoim miejscu za mniej niż 55 złotych od blachy nawet nie chciałoby mi sie z fotela wstawać. Chyba że to dobra koleżanka i chcesz jej po prostu pomóc.

Eeee cwana koleżanka :D Jeśli zapłaci Tobie 35 zł to zostanie Tobie tyle co nie :o Tym bardziej że składniki wcale nie są takie tanie.Chociażby do rafaello trzeba upiec biszkopt,dać dobrej czekolady,kokos i śmietanę kremówkę.A do tego trzeba wliczyć Twój czas,mycie garów i prąd/gaz piekarnik.

Gość olala.
autorko, chytrunienka ta twoja kolezanka jesli jest taka hojna, to niech wezmie te 30zl w garsc i zasuwa po cala blache ciasta do cukierni :D tyle jej tego ciasta wyjdzie, ze taczka bedzie musiala pchac :D

Gość inadyjko
absolutnie sie nie zgadzaj na taki uklad to nie sa tanie ciasta nie wiem jakie masz przepisy, ale jesli orzechowiec ma miec orzechy, miod i mase, a rafaello kokos, bita smietane i inne dodatki to same skladniki wyniosa na jedna blache okolo 25zl albo i wiecej, dolicz do tego swoj czas, prad, gaz, wode to Ci wyjdzie ,ze zrobilas to ciasto za darmo no, chyba, ze jak juz ktos wczesniej wspomnial to jakas dobra kolezanka i chcesz jej pomoc oczywiscie harytatywnie, to ok daj znac co ustalilyscie

Gość tak tak to jest
przeciętna cena upieczenia placka domowego to ok.30zł,bez składników

Gość 2 lata temu
ja 2 lata temu za ciasta ślubne płaciłam 20 złotych za dużą blachę. produkty kupowałam sama, potem wszytsko dostałąm co zostało, nawet jak łyżka mąki została to pani wszytsko do reklamówki zapakowała i oddała.

Gość 2 lata temu
ale koleżanka tak jak pisza przedmówczynie mało ci oferuje. pewnie, chciała by dobre domowe ciasto za darmo! nie zgodziła bym się na twoim miejscu, niech ci da 30 za blachę, ale plus wszytskie potrzebne składniki, same orzechy są bardzo drogie, a do orzechowca na pewno potrzeba ich trochę.

Gość Aida2014
Witam dziewczyny :-) mam upiec ciasta na wesele i to 15 blach! - powiedzcie mi ile się bierze za blachę bo nie mam zielonego pojęcia.Ciasta mają być domowe i bez żadnych konserwantów i każde innego rodzaju. Widzę, że rozbijacie na blachę + składniki bądź blacha w całości. Dzięki z góry za odp. pozdrawiam

Gość renatolina
piekłam ciasta na wesele 10 blach.liczyłam koszt jednej blachy wychodziło 40-50 zł.ciasta pracochłonne,przekładane itp.oczywiście masło zamiast margaryny do mas ,30% ŚMIETANA,żadnych fixów,tylko żelatyna.za blachę dodatkowo wzięłam 30 zł.cena dobra,pani była bardzo zadowolona.za 50 zł ze składnikami to szkoda brudzić miski...