Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnaOl

jak odmówić bycia chrzestnym?

Polecane posty

Gość AnaOl

Bratu urodziło się dziecko. Bardzo zadziwiła nas decyzja o tym kto zostanie rodzicami chrzestnymi, gdyż obie strony mają liczne rodzeństwo. tak więc wybór na chrzestnych jest duży. jednak oni postanowili, że chrzestnymi zostanie bratanica mojej bratowej i mój chlopak (jeszcze nie mąż). moja mama bardzo oburzyła się tą wiadomością, gdyż ma konserwatywne poglądy i nie rozumie dlaczego nie wybrali nikogo z rodzeństwa (dochodzi do tego fakt, że nie jesteśmy małżeństwem i możemy się jeszcze w każdej chwili "rozejść" z chłopakiem, choć tego nie planujemy, ale różnie to w życiu bywa. także związki z długim stażem się rozpadają). mamie jednak sprawiła przykrość ta decyzja, zresztą nikt się takiej nie spodziewał. ta prośba również nas bardzo zaskoczyła i nie przemyślanie mój chłopak się zgodził (chociaż nie uśmiecha mu się to bo ma juz 2 chrześniaków) chciałby teraz wycofać się z tej decyzji także ze względu na moją mamę (zresztą on i jego mama mają takiego samo zdanie co moja, że nie ładnie zrobili nie wybierając chrzestnych z pośród rodzeństwa). jak delikatnie wycofać się z tej decyzji?

Gość wefhjhf
po prostu ladnie i gzrecznie tlumaczy, ze chlopak siostry tonie rodzina teraz sobie wyobraz, ze kiedys tam zrywacie, Ty znajdujesz innego meza, a Twoj byly odwiedza Twoja siostrzenice wybieranie takich chrzestnych jest bardzo nieodpowiedzialne

Gość hasikowa
tak zdecydowali to ich sprawa, moze niechca nikogo z rodzenstwa twoja mama do ich decyzji nie powinna sie mieszac tylko ja uszanowac. a twoj facet skoro sie zdecydowal powinien poniesc odpowiedzialnosc. trzeba bylo myslec wczesniej. bezsenswone stwarzanie problemow.

Gość patriotka Gosia
porąbany ten twój brat!

Gość gienowefa
oj tam oj tam wybiera sie tego kogo sie czuje, wcale nie musi to byc najblizasza rodzina ja jestem chestna u kolezanki, nie domowiłam , widujemy sie teraz zadko bo mieszkany daleko od siebie , ale na wszystkie imprezy dzieciece staramy sie dzwonic lub przyjezdzac z prezentem.

Gość ekspanderka
moj mąz ma za chrzestnego brata mamy. niewidzieli sie od chrztu ani razu.... na komunie przyslal zegarek i tyle z kontaktu, na slub wyslal kartke. no i co z tego ze rodzina???

Gość AnaOl
tylko że oni stwierdzili tak, że skoro przyszła chrzestna ma ok 20 lat to muszą jej dobrać taką osobę, która nie będzie aż tak dużo różnić się wiekowo od niej, dlatego wybrali mojego chłopaka. a co ma różnica wieku między chrzestnymi. także w małżeństwach są różnica wieku bo i 5 i 10 lat i zdarza się różnica 20 czy więcej lat.