Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle w pieluchach

Zakładam 5 latkowi pieluche na noc!!!

Polecane posty

Gość ciagle w pieluchach

Idiotyczne, ale wole to niż ciągle prać i przebierać pościel :( Podobno nocne moczenie to normalne w tym wieku, układ pęcherza nie jest jeszcze wykształcony dlatego zdarza się , u mojego syna raz w tygodniu to normalne posikac się.A jak jest u Was???

Gość Miku miku myk
gratuluję :) szkoda trochę dziecka, nie śmieją się z niego już?

Gość lalalum!
zamiast zakładać mu pampersa i niejako prowokować do siusiania - bo po co ma wstawać, skoro ma pieluchę - wkładaj mu pod prześcieradło dostępne w aptece podkłady higieniczne.

Ja sikalam do lozka do 6 lat. Codziennie spalam bez pieluchy, wiec nic mnie do tego nocnego sikania nie "prowokowalo". NIe bylo rady i koniec. Jak poszlam do szkoly, problemu juz nie bylo. Nie rozumiem, dlaczego ktos by sie mial smiac z 5-latka :o A czy ktos to rozpowiada gdzie popadnie? Wydaje mi sie, ze to prywatna sprawa rodziny i nikt o tym wiedziec nie musi. Dziecko samo dojrzeje do wstawania nocnego.

A może majteczki treningowe? Dziecko już rozumie, wieczorem jest ładny obrazek na majtko-pieluchcach, a jak nasika, to obrazek znika? Może to dziecko zmotywuje?

Gość lelela
Ja też zakładałam, bo uważam że wszystko ma sens jeśli dziecko wie, że sika. Moja sikała w łóżko, gdy ja się zorientowałam to przebierała ze mną pościel,siebie kładła się spać a rano dumna i blada oznajmiała mi, że się nie posikała. Gdy ja się nie zorientowałam to spała zsikana całą noc. Pielucha ma jednak tą wadę, że dla dziecka jest wygodna. My zakończyłyśmy temat pieluch gdy zorientowałam się, że sika bo tak jej wygodniej - wytoczyła koronny argument - czy ty nie wiesz, że ja się boję ciemności?? Wtedy już byłam pewna, że od następnej nocy koniec z pieluchami

Gość dtrbhj
Dziecko do 5 lat może się moczyć w nocy. Potem trzeba szukać już fachowej pomocy.

Gość hfjghjuju
moja corka tez sika w pieluche,kurde juz nie wiem kiedy jej to minie,robiłam mocz,mocz posiew i wszystko ok.Badania na robaki tez miała i ok.Czeka nas usg zeby wykluczyc wade budowy.

Gość *trelemorele*
Mojemu synkowi też od kilku dni zakładam majtki Drynites popnieważ mam już dosyć przesikanej pościeli czy materaca. Mimo założonego ochraniacza na materac i tak boki materaca są mokre. Zdarza się , że sika raz w tygodniu raz na 2 tygodnie bywa, że przez miesiąc wogóle nie sika w nocy. Dlatego przez jakiś czas będzie spał w tych majtkach.