Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yes sir

Słyszeliście o koncepcji Wieloświata?

Polecane posty

Gość Yes sir

Czyli chodzi o to że w innych wszechświatach zachodzą wszystkie możliwe rozwiązania danej sytuacji. Np. we wszechświecie C prawiczek BLE BLE podchodzi do laski i po wymianie dwóch zdać zaczynają uprawiać seks, natomiast we wszechświecie Y dostaje kosza. Ciekawe.

Gość mirage2000
światy równoległe?

Gość Yes sir
Dokładnie.

Gość jcfn
tak, słyszałam, w innych wszechświatach są inne stałe fizyczne i prawa fizyki - dlatego zachodzą inne możliwości, nasz wszechswiat jest jednym z wielu wszechświatów jak bąbelki w czajniku z gotującą się wodą

Gość mirage2000
mogę się tam przenieść,tak na chwilę?

Gość zenek32453245
Niekoniecznie inne prawa fizyki. To jest ściśle związane z mechaniką kwantową i pojęciem określenia położenia cząstki. Np. taki elektron, dopóki go nie zaobserwujemy jego położenie jest określone prawdopodobieństwem występowania w danym miejscu. Konkretnie istnieje we wszystkich miejscach na raz ! z prawdopodobieństwem między 0 a 100%. Dopiepro gdy go "spostrzeżemy" "materializuje" się jako konkretna cząsteczka. Pewien słowiański fizyk, którego nazwiska nie pamiętam wysnuł teorię, że tak naprawdę w momencie "obserwacji" elektron nie "wybiera" losowo konkretnej lokalizacji lecz świat zostaje rozdzielony na światy w których elektron ma każde możliwe położenie ( nie dwa, nie trzy lecz nieskończoność ). Czy jest to możliwe ? Tak. Z jakim prawdopodobieństwem ... ? :D

Gość lord stront@
Czytałem... Czyli w innym świecie, ja, moje takie jakby alter ego, jest szczęśliwym człowiekiem :D Miło, pomyśleć, że gdzieś tam, udało mi się :classic_cool:

Niestety słyszałem tylko o koncepcji wielowarstwowych ciast. Ale w nie nie wierzę.