Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanillia99

Zatrucie alkoholowe

Polecane posty

Gość Vanillia99

Czy ktos z Was tez miewa kaca gorszego niz zjazd po najgorszym scierwie? :( Zmixowalam wczoraj na imprezie roznego rodzaju piwa z wodka a dzis myslalam,ze umieram.Caly dzien mdleje trzese sie i wymiotuje...Do tego mega bol zoladka ;( Czy ktos wie jak to zwalczyc jakies leki ,domowe sposoby?? PomoZcie,bo chyba wykituje;(

Gość olapoiui
mi zawsze pomaga pomidor..nawet polowa i trzeba sie polozyc i oddychac uspokoic sie i probowac zasnac

Gość pieprzyk 1111
Tłusty rosół i magnez w tabletkach. Nie łykaj tylko broń boże nic z paracetamolem, czyli apap czy inne przeciwbólowe bo to cios ogromny dla wątroby, mało kto zdaje sobie sprawie jak wielki

Gość Vanillia99
Przespalam prawie caly dzien ! A co zjem to odrazu wymiotuje :( Juz nie wiem co robic tak sie okropnie czulam,ze juz myslalam,ze do szpitala pojade;(

Gość Vanillia99
Wzielam na zoladek jakies krople mietowe,ale po godz przestaja dZialac.Tabletek nie bralam,bo wiem,ze moglyby tylko zaszkodzic.Wiecej nie pije:( Juz nie chce sie tak meczyc...

Gość mamusia 22322
ależ pij, baba pijana to dupa sprzedana. Niech panowie mają co ruchać.

Gość tez tak mialammmm
pij duzoo wody!!!! ja dostawalam skurcze zoladka, biegalam zygac co chwile, lezalam trzeslam sie bylo mi zimno potem goracaco..i znow kibel.. i tak w kolko pprzez dobre 3 godziny.mj facet chcial mnie do szpitala brac..:D.

Gość Vanillia99
Kobieto z czym Ty mi tu wyskakujesz ;/ Nie mierz innych swoja miara..To tak na przyszlosc ;d

Gość tez tak mialammmm
mamusia a ty co abstynentka cala geba:D

Gość nosem w kałuże
idź spać jutro będzie dobrze.(a raczej dziś :P)ja na to nie mam recepty musze odcierpiec porządny balet :D

Gość Vanillia99
Dokladnie mam tak samo :( Jestem strasznie glodna a nie moge nic caly dzien zjesc,bo co tylko skonsumuje to odrazu lece zygac.A tak mna trzeslo,ze sie przestraszylam,ze jakies padaczki alkoholowej dostane :( Nigdy wiecej!!

Gość Vanillia99
Wracajac do tematu okropnie boli mnie zoladek a raczej piecze..Jak probowalam znalesc miejace bolu , naciskajac pacami brzucha nagle poczulam ogromny skurcz i pieczenie:( nie wiem juz czego uzyczeby mi przeszlo ;/

Gość alugastrin
podrażniłaś żoładek , i pewnie od tego zakonczenia nerwoe.Musisz zneutralizowaćkwas po alko, alugastrin, siemie lniane, bioprazol cos z tych specyfikow.Ewentalnie wegiel na zatrucie.

Gość Vanillia99
Do polskich lekow niestety nie mam dostepu bo jestem za granica a bol zoladka nadal dokucza :( Drugi dzien juz prawie nic nie jem pije tylko krople mietowe i melise :/

Gość kocham ten stan
herbata i sen. Mi też pomagają zupki w proszku. Tabletki z cyklu 2kc zawierają glutaminian sodu , więc to samo co w tym syfie z torebki ;)

Gość Vanillia99
Zmuszac sie do wymiotowania juz nie chce:( Zastanawiambsie tylko skad to pieczenie w zoladku nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam...

Gość Vanillia99
To ze raz na ruski rok wypije w wiekszej ilosci to nie robi ze mnie szmaty wiec zastanow sie troche co pisze ;/

Gość ekspert od kaca
najbardziej pomagają ogórki, 2-3 sztuki musisz wsunac w dupe i leżec na wznak 2 godziny

Gość maanam nocny patrol
mam nadzieje, ze to 99 przy niku to nie Twoj rok urodzenia... :O

Gość jhujnds
nic nie pomga poza nic niejedzeniem, leżeniem i dostępem świeżego powietrza. ja sama kiedyś prawie zeszłam po alkoholu więc wiem co mówię.

Gość powiem i ja.....
dobrą miksturą na kaca jest sok pomidorowy i do tego dolany sok z ogórków kiszonych ( najlepiej jak ma się w domu sok jak i ogórki własnej roboty)....3/4 soku pomidorowego i dolewamy sok z ogórków wstawić do lodówki oba soki na wieczór przed wyjściem na imprezę a rano zrobić sobie miksturkę niebo w gębie

Gość Vanilla99
Tak mam 13 lat i doprowadzilam sie do takiego stanu..Prosze Cie :o Kac juz dawno minol,bo kurowalam sie dojsc dobrze.Bralam wapno witaminy pilam same herbatki, tylko ten bol zoladka pozostal :/

Gość sic sic sic
vanillia aż mi się lepiej zrobiło jak cie poczytalam, ja mam dziś kaca giganta, poty bija mi na plecy, czoło, jestem roztrzęsiona, serce mi wali, jakbym miała zawału dostać, czuję się obleśnie i wszystko już zastosowałam, nie pomogło, więc jako ostatnia deska ratunku zostało piwo, a potem mocny sen. tequili mówię NIE!

Gość Vanilla99
Oo z ta mixtura to nie zly pomysl! Napewno wyprobuje w przyszlosci :)

mialam takiego kaca strasznego raz w zyciu - pomogla coca-cola (dobra na klopoty zoladkowe) a pozniej trzeba cos zjesc - ostroznie, najlepiej zaczac od suchej bulki

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
Na ból żołądka pokacowy polecam siemię lniane. Łyżka nasionek na szklankę wody, pogotować z 5 minut i po ostygnięciu wypić . Efekt gwarantowany. Nie wiem tylko czy po za Europą wschodnią gdzieś to kupisz :(

Gość Vanillia99
No tak a ja prosto po imprezie wpadlam glodna i najadlam sie koreczkow w oleju :o Nie pomyslalam wtedy,ze moga stanac mi na zoladku :( Jak wstalam po kilku godzinach snu to juz tylko kibel mnie ratowal...

Jak sie za duzo wypije, to nie ma zmiluj, trzeba wyrzygac troche. W ten sposob z zolaka pozbedziesz sie nadmiaru alko z ktorym organizm walczy. Ogolnie rzecz biorac witamina C przyspiesz metabolizm alkoholowy, wiec proponuje goraca herbate z duza iloscia cytryny. Do tego wietrzenie pokoju, i probuj cos jesc, ale koniecznie malo np 1 kromka chleba.