Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość letnia-mama

Menu 10 miesięcznego dziecka ze skazą białkową

Polecane posty

Gość letnia-mama

Co dajecie jeśc swoim maluchom , które mają skaze białkową ? Jak u Was objawia się alergia na dany produkt ?

Moja Córcia ma alergię nie tylko na laktozę, ale i na białko sojowe. Objawiło się to czerwoną, suchą i błyszczącą zmianą skórną na policzkach, łokciach, barkach i nóżkach, która nie schodziła pomimo smarowania po 8 razy dziennie emolientami. Do tego gazy, kolki, śmierdząca kupa o dziwnym kolorze, zatwardzenie (a nie biegunki), niespokojny sen i dziwne zachowanie. Mała potrafiła się śmiać a za chwilę płakać bez powodu, po prostu widziałam, że coś ją boli. Najpierw przez 2 tygodnie byłą na mleku sojowym, ale i to ją uczuliło, musieliśmy odstawć. Od 4 dni jest na Nutramogenie 2+ i już jest widoczna poprawa:) Plamy jaśnieją i znikają (nawilżanie barszo przyspiesza), skończyły się problemy trawienne, wypróżnia się regularnie i bez problemu. Niestety to mleko jest bardzo rzadkie, jak woda, dlatego zagęszczam je kleikiem ryżowym albo kleikiem kukurydzianym- na zmianę, by przespała spokojnie noc. Jeśli chodzi o jedzenie to moje dziecko je 6 razy dziennie około. 3 posiłki stanowi Nutramigem- karmienie przed snem, w nocy i rano. Na obiadek dostaje zupkę warzywną z drobiem (za każdym razem zmieniam warzywa, by było urozmaicone) albo rybę z ziemniaczkiem, albo ziemniaczek z sosikiem i kawałeczek chudego mięska. Na podwieczorek dostaje owoce albo ryż z owocami. Daję jej także flipsy bezglutenowe kiedy ma ochotę. Najwększy problem mam z 2 śniadaniem, ne mam pomysłów. Czasem robię jej kaszkę na Nutramigenie, Mam nadzieję, że pomogłam. Proszę o radę i pomysły:) Dzięki