Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo chora :(

Co mi jest???

Polecane posty

Proszę pomóżcie Mnie od kilku dni bardzo się mecze i nie wiem już co postawi mnie na nogi. Od czwartku/piątku bardzo wysoko gorączkuję. Nie mogę zbić gorączki a jak już mi się uda to na godz może dwie. Później dostaje drgawek i cholernie mi zimno pomimo to że w domu jest ciepło ja w polarze pod kołdrą i dwoma kocami. Trzęse się jak w jakimś amoku, szczęka mi lata i napinają się wszystkie mięśnie tak że nie mogę nad tym zapanować. Do tego oddech mam bardzo szybki i serce mi wali jakbym biegła. Po jakimś czasie to ustaje i robi się strasznie gorąco tak że jestem zlana cała potem. Wyglądam jakbym wyszła spod prysznica. Nie mam siły się nawet odwrócić na drugi bok.

Gość śpioch1000
ewidentnie brak seksu! Może grypa czy coś w tym stylu?

Gość hg,kjytrmnjhytmjhg
a u lekarza bylas?

I tak na przemian w kółko. Ciężko jest Mi bardzo zbić temperaturę. Co dziwne mam duży apetyt gdzie przy gorączce mogłam kilka dni nie jeść. zjem i w żołądku nadal mnie skręca jakbym nie jadła nie wiadomo ile czasu aż mi się wymiotować chce.

Gość obiektywna ocena i tyle
to menopaiza. Albo masz daleko rozwiniete staium nowotworu. DO LEKARZA MARSZ

Gość Kejsi juz nie czeka
brak magnezu bierz magnez

Nie byłam u lekarza przecież gdybym była nie pytalabym się wam :). Nie mam obecnie ubezpieczenia więc nie bardzo mam jak iść :( zawsze gdy jestem chora mam katar ból gardła lub kaszel a tym razem nie mam żadnych z tych objawów.

Gość z drgawkami to nawet
na pogotowie idź. może to być grypa,może mononukleoza a może 10 innych chorób. z pewnością przez internet nikt leków nie przepisze.

Aha na początku strasznie mnie łamało w kościach kupiłam zdrowit skurcz właśnie z magnezem i ta jedna rzecz mi przeszła.

zapłacisz za wizytę u internisty prywatnie 50-100zł. zarobisz to w kilak dni jak wyzdrowiejesz.

Po pogotowie dzwonilam nie chcieli przyjechać coś gadali o jakieś medycznej nie wiem miałam taką gorączkę że ledwo kojarzyłam. Wiem że na forum nie znajdę lekarza. Ale może ktoś doradzi jakiś antybiotyk to resztę już sobie załatwie.

w polsce ubezpieczenie jest darmowe wystarczy raz w miesiącu listę podpisać w urzędzie pracy czy to tak ciężko że warto ryzykować zdrowie ? ile masz lat ? jeśli mniej jak 25 to możesz iść do lekarza na ubezpieczenie rodziców.

Naprawdę tak tanio? A ja się cholera mecze. Już się boję o 4rano znowu się zacznie :(

antybiotyków w tesco nie sprzedają więc i tak musisz mieć receptę od lekarza. nikt nie poda jakie bo nikt nie zbada zdalnie czy masz grypę, anginę czy coś innego. na tem. jest pyralgina. w szpitalu to głównie podają na gorączkę a sama i tak innego leczenia nie podejmiesz bo nie wiesz co to za choroba to sobie obniż chociaż tem. do czasu aż lekarza znajdziesz.

Troszkę Mniej. Straciłam pracę 2tyg temu. I nie zdążyłam nawet o tym pomyśleć. Z rodzicami nie mam od lat kontaktu. Ostatnio dojść często choruje ale wystarczały leki bez recepty dzbanek herbaty do łóżka dwa dni i jak nowo narodzona a teraz się na mnie uwzieło.

Po paracetamolu apapie i ibupromie nie mam prawie różnicy pyralgine pani z pogotowia poleciła więc jutro chyba od tego zacznę.

nie wiem ile dokładnie ale zawsze interniści byli najtańsi bo niewielu do nich chodzi skoro są za darmo.wizyta u specjalisty to 100zł więc internista na pewno nie będzie droższy. idź do przychodni która masz najbliżej, powiedz że nie masz ubezpieczenia chcesz zapłacić i jesteś bardzo chora. w polsce jest taka korupcja że jest duża szansa na to że zaproponuje nawet niższą łapówkę za zbadanie i wypisanie recept. ja tak raz zrobiłem że chciałem zapłacić w zozie za wykonanie zastrzyku. odmówili twierdząc że bez badania się nie da, chciałem zapłacić za badania to nie wiedzieli jak to zrobić bo to był państwowy zoz i nikt wcześniej nie płacił za wizytę, w końcu lekarz mnie zbadał twierdząc że zrobi to za darmo, a w efekcie wziął mała darowiznę i załatwił zastrzyk gratis w ramach wdzięczności.

skoro straciłaś 2 tyg. temu to masz ubezpieczenie a nawet gdybyś nie miała to oni o tym nie wiedzą.oświadczasz że masz a później zarejestrujesz się jako bezrobotna. zus nie przekazuje tych danych na bieżąco.tam jest system jak w afryce. jak im pokazałem kartę chipową jako dowód ubezpieczenia to 5 osób ją oglądało bo pierwszy raz na oczy coś takiego widziały i dziwiły się jak to się sprawdza. pewnie dlatego te karty zlikwidowali że były zbyt nowoczesne jak na polskie standardy. idź normalnie do lekarza jak będą pytali o ubezpieczenie to pokażesz książeczkę którą miałaś wcześniej podbijaną a jeśli o miejsce pracy to powiesz że od 2 tyg. jesteś bezrobotna.

Dobre :) takie rzeczy to tylko w polsce się dzieją.