Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ./././piku./././

Czy dostając okres nie zmieni się moje karmienie piersią?

Polecane posty

Gość ./././piku./././

Witam Po kilku miesiącach karmienia piersią dostałam niedawno okres i może wyda się to głupie, ale chciałam się dowiedzieć czy będzie miało to wpływ na moje karmienie w sensie takim czy nie zmieni sie produkcja mleka albo czy nie stracę pokarmu, wiadomo hormony, które hamowały okres przyczyniały się do produkcji mleka, a teraz? Z gory dziękuję seredecznie za odpowiedzi :)

Gość mlkf
nie ma to wpływu.

Kiedy ja karmiłam i miałam okres czułam się jak na początku karmienia, kiedy dzieci były noworodkami. Przez te kilka dni zdarzało mi się parę razy, że mleko leci samo w różnych dziwnych momentach dnia. Ilość mleka nie zmieniła się.

A ja myślałam że okres dostaje sie dopiero kiedy sie kończy karmić :o ja tak miałam a karmiłam pół roku. A okres dostałam dopiero dwa miesiące po zakończeniu karmienia.

Gość mlkf
ja dostałam okres a potem jeszcze kilka mies. karmiłam piersią. wszystko zależy od tego jak często się karmi. jesli mniej to hormony wracają do normy i okres się pojawia.

Lisabet S. ja dzieci karmiłam do roku, od 6 miesiąca stopniowo zmniejszając ilość karmień. Przy starszej córce dostałam po 5 mc od jej urodzenia a przy młodszej po 8 mc. :)

Gość podobno jeśli karmi się
piersią bardzo regularnie, to nie dostanie się @.