Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NORKA 28

Jak szukacie pracy ? Czy dzwonicie chodzicie do firm ? Czy to coś daje ??

Polecane posty

Gość NORKA 28

Opiszcie proszę co robicie by znaleźć pracę gdy jesteście zdeterminowani i kończą wam się pomysły. Na znajomych i rodzinę nie mam co liczyć.

Gość drep
no to zacznij szukać znajomych oczywiście :classic_cool:

Gość ja..........i
to przyjmuj klientow w domu,w gumce rób

Gość listopadowa noc
idioci tu są tylko ? super rada z gimnazjum rodem , nie przejmuj się...

Gość drep
bez znajomości roboty nie znajdziesz taka jest niestety prawda współczuję ci że tego nie rozumiesz :(

Gość different***
Najszybciej jak ktoś cię w kręci,ktoś znajomy.Ja miałem taki przypadek jak szukałem pracy,kolega mi powiedział,że potrzebują ludzi w firmie,więc poszedłem tam,pogadałem a szefem a on na koniec mi powiedział,że jak będą potrzebować ludzi to zadzwonią.Wieczorem spotkałem się z kumplem a i mu mówię co i jak a on na to-przyjedź jutro.Przyjechałem i od razu na zakład do niego 1min. rozmowy z nim i z kierownikiem i poszedłem się przebrać. Najczęściej tak jest,że jak szukają ludzi to czekają aż pracownicy kogoś polecą znajomego.

Ja chodziłam, nie po firmach z ogłoszenia tylko dosłownie do każdej w swojej okolicy ;) Pytałam czy kogoś im nie trzeba, zostawiałam CV, prosiłam o rozmowę z kierownikiem itp.. Co najlepsze zaczęłam od najdalej, a pracę dostałam od razu po drugiej stronie ulicy swojego domu :D Nikogo nie szukali, ale powiedziałam, że mieszkam "o tutaj" i pokazałam przez okno to się zainteresowali tym, że będę dyspozycyjna szybko

Gość NORKA 28
up up piszcie o swoich doświadczeniach

Gość ja najpierw pochodziłam
po różnych placówkach, które mnie interesowały, porównałam warunki itp. Potem dzwoniłam do 2, w których chciałam pracować. W końcu (trwało to 4 miesiące) "wydzwoniłam" sobie pracę w jednej z nich, trochę ponegocjowałam - bo na byle co nie będę się zgadzać - i jestem zadowolona.