Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kehgege

Gdzie leczyc depresję?

Polecane posty

Gość kehgege

Wydaje mi się, że mam depresję od roku, moze dłużej. Nie wiem gdzie się zgłosić? Psycholog, psychiatra?

ja byłam u psychologa to go wysmiałam a to była bardzo polecana pani psycholog, może na poczatek jakieś anydepresanty. A skąd wnioskujesz że masz depresje?

Gość Sopoci-anka
Konsultacja z psychiatrą. Może obejdzie się bez medykamentów.

Gość kuma789www
I psycholog i psychiatra 1 przeprowadzi terapie a 2 w razie co zapisze leki. Poszukaj w swojej okolicy przychodni psychologiczno-pedagogicznej lub podobnej. I zapisz sie do psychologa,on po wstępnej rozmowie powie Ci co i jak dalej.

Gość wredna zozła
Jak objawy nasilone i problem z funkcjonowaniem to dwutorowo. Poradnie Zdrowia Psychicznego. Do psychiatry skierowania nie trzeba. OT tak wybierasz zapisujesz się i już. Potem jest rozmowa i ew. recepta na leki i skierowanie do psychologa. Psychiatra ze względu na specyfikę pracy jak i procedury zazwyczaj ogranicza się do wypisywania recept i już. Mało który coś powie od siebie pogada. Psycholog. Jak na NFZ to skierowanie trzeba. Od internisty albo psychiatry. Jak z własnej kieszeni to przyjmą i bez. Tych jest pełno w każdym większym mieście. Jednak może być tak, że nie każdemu zaufasz albo metoda obrana będzie odpowiednia. Rodzaj terapii tez może być różny, zależy od problemu jak i nurtu z jakiego się wywodzi specjalista. Bywa i tak, ze dopiero któryś tam z rzędy podpasuje psycholog.