Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak naprawdę to nie wiem

PUSZYSTE?!

Polecane posty

Czytam to forum i tak mnie naszło pytanie - dlaczego wszędzie kobiety z nadwagą określane są jako puszyste? No jak to puszyste? Sierść mają czy co? Dlaczego wszyscy tak się cackają i nie mówią po prostu, że są grube? Jak ktoś jest za chudy to nikt nie ma oporów, żeby mu to powiedzieć, ale wokół grubych trzeba chodzić na paluszkach i broń Boże nie spojrzeć krzywo i nie powiedzieć nic nie tak bo od razu obraza. Takie czasy, że łatwiej alkoholikowi powiedzieć, że ma problem z alkoholem niż grubasowi, że ma problem z jedzeniem :(

Gość trochepoznowrecz
ale masz problem, ja to w sumie w dupie mam kto jak wyglada, i jak sie ma mowic na otylosc czy niedowage.

Gość hhujyt
Myślę ,że chcą być delikatni i dlatego mowią puszyste .

Gość to może być np.........
tak to właśnie jest delikatność: zamiast grubas mówi się puszysta, zamiast pijaczka mówi się alkoholiczka itp. Proste. Aby nie być puszystym trzeba mniej jeść, jeść zdrowo i ruszać się!!! Wtedy nie będziesz się zastanawiała czemu mówią na Ciebie puszysta. Do ropboty się weź za siebie, zamiast biadolić, a jak masz choroby, które uniemożliwiają Ci schudnięcie, to chociaż nad garderobą popracuj i dbraj o to, abyś ładnie pachniała i nie miała przetłuszczonych włosów, to już dużo i wystarczy. Estetyka moja droga. Puszysta poza tym brzmi ładnie.

Ja przy 174 waze 54 kg i notorycznie jestem wyzywana na tym fofrum od tlustych swin. Widac tutaj tylko szkielety nie sa grube 🖐️

Gość polędwica wołowa
Bo grubi to świętne krowy. Akurat jestem wyjątkow szczupła, mimo to, wiele osób nie ma żadnych problemów żeby mi w twarz powiedzieć "ale jesteś chuda, chorujesz na cos? " "zjedz coś". A przecież słowo "chuda" jest nacechowane negatywnie A jakby powiedzieć grubasowi żeby przestał jeść to wielkie halo.

Gość Alga_Morska
wiedzisz mylisz pare rzeczy :) otoz;) 'alkocholikowi mowiąc,Że jestes chory i masz sie leczyc ' to Cie ten czlowiek wysmieje i powie ,z e ma Cie w dupie oraz bedzie kazal Ci sie leczyc samej..a na dokladke powie spierdalah....;] .wiec odradzam takie metody ;> a jesli chodzi o soby otyle , to tak naprawde nie wiesz czy owy on badz ona maja nadwage , bo sie obzeraj czy tez sa chory na cos powaznego.... i stad tak ciezko powiedziec komus , ze jesr grubyu bo nie wiesz dlaczego :]

No właśnie ja jestem z tych szczupłych i ludzie nie mają oporów żeby mi nawrzucać od chudzielców, patyczaków itd. Natomiast te same osoby są totalnie obrażone jeśli coś się wspomni o ich wadze. I dlatego mnie zastanawia takie przegięcie w jedną tylko stronę. A poza tym tak samo ludzie nie wiedzą dlaczego ja jestem szczupła - może też jestem chora, ale w przypadku chudych to jakoś nie ma znaczenia.