Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecjak.

Rozmiar penisa-obawy

Polecane posty

Gość wiecjak.

Cześć. Niedługo rozpocznę życie seksualne ze swoją dziewczyną. Mam małe obawy ze względu na rozmiar mojego penisa (15cm długości-mierzone od góry i 14cm w obwodzie). Martwię się że to trochę mało i że nie zadowolę swojej dziewczyny a chcę żeby było jej jak najlepiej. Powinienem się martwić o swój rozmiar? Nie będę mógł się kochać we wszystkich pozycjach? Poradźcie.

Gość wiecjak.
ja Tobie nie ubliżam więc oczekuję tego samego. Pytam się ponieważ tu wiele osób pisze że to jest trochę mało i że dużo osob ma 17cm+. Stąd moje obawy.

Gość tuturuuuu
ja mam ponad 17cm i jest mi malo jak bys mial 20cm to tez z czsem bedzie ci malo zawsze tak jest co by bylo jak bys mial 10 cm :D kaplica!!

Gość wiecjak.
Podają różne średnie długości penisów. Nie wiem który prawdziwy. Moja dziewczyna jest w miarę wysoka 176cm więc może będzie "potrzebować większego". Choć nie wiem czy to zależy od wzrostu.

Gość facet.z.problemem
Chłopie, masz normalnego penisa i jeszcze narzekasz. Ja mam 12 cm i to już jest problem dla mnie. Gdybym miał 15 to bym spał spokojnie :)

Gość wiecjak.
Ok. Rozumiem. Po prostu nie chce żeby moja dziewczyna była niezadowolona. Mam nadzieję że z rozmiarem nie ma tragedii i sobie poradzę. W sumie są też palce i język.

Gość wiecjak.
No też mi się tak wydaję że dużo osób lubi sobie dodać parę cm. Tylko zastanawia mnie co oni przez to zyskują? Ehh

Gość Wilczak Czechosłowacki
Mój kutas ma 7 cm jak stanie i nie narzekam...

Gość ludzie kłamią prosto w oczy
Jak dodadzą sobie centymetrów to sie dowartościowują. To przecież ta sama zasada jakby kupić sobie drogi samochód czy luksusowe mieszkanie :D

Gość luizzza...
z robalem to na ryby takiego malutkiego fiutka masz ha ha ha ale wstyd nie urósł ci

Gość poczytaj sobie takie cos
Wykonano kilka naukowych badań pomiaru długości penisa w stanie erekcji u dorosłych mężczyzn. Badania, które opierały się na pomiarach własnych narządów płciowych (włączając w to ankiety internetowe) konsekwentnie dawały większe rozmiary penisa od tych prowadzonych metodą naukową. Następujące badania były przeprowadzone przez personel, ale każde z nich obejmuje wyłącznie specyficzną podgrupę z całej populacji, dlatego wyniki mogą być nieprawidłowe. Badania opublikowane we wrześniu 1996 roku w Journal of Urology podają średnią długość prącia jako 12,9 cm (mierzone przez personel). Erekcję wywołano u 80 zdrowych mężczyzn (średnia wieku 54 lata; różne grupy etniczne) metodą farmakologiczną. Celem badania było dostarczenie informacji dotyczących wielkości penisa, które mogłyby pomóc pacjentom rozważającym jego powiększenie. Stwierdzono również, że ani wiek badanego, ani wielkość zwiotczałego penisa nie pozwala przewidzieć jego długości podczas erekcji. Opublikowane w International Journal of Impotence Research w grudniu 2000 roku dane podają, że średnia długość prącia wynosi 13,6 cm (mierzone przez personel). Celem badania było ustalenie cech klinicznych zwiotczałego penisa, aby przewidzieć jego wielkość podczas erekcji. Zmierzono wielkość prącia podczas wywołanej farmakologicznie erekcji u 50 osób cierpiących na impotencję; wyniki nie uwzględniają osób, u których dysfunkcje erekcji mogą być spowodowane czynnikami innymi niż na tle psychicznym. Według pomiarów prowadzonych przez LifeStyles Condoms średnia długość prącia wynosi 14,9 cm, ze średnim odchyleniem 2,1 cm (mierzone przez personel). Głównym celem badania, przeprowadzonego podczas wakacji 2001 roku w Cancn (Meksyk), było ustalenie odpowiednich rozmiarów dla prezerwatyw. 401 mężczyzn zgodziło się na dokonanie pomiaru, z czego 300 było zdolnych do osiągnięcia erekcji (wzwodu nie indukowano farmakologicznie). Opublikowane w 2007 roku badanie 3300 włoskich nastolatków w wieku 17-19 lat, wolnych od wad rozwojowych prącia oraz od schorzeń endokrynologicznych, dało średni wynik długości penisa podczas erekcji jako 12,5 centymetra. W badaniach tych zauważono dodatnią korelację z wielkością ciała.

Gość luizzza...
aż muszę zmierzyć swojemu fujare bo coś nie chce mi się wierzyć w te wasze gadanie 7 cm

Gość luizzza...
smierdze kalem i nikt mnie nie chce:(

Gość Wilczak Czechosłowacki
No mam 13 lat

Gość kwestia motywacji
I PO CO TA DYSKUSJA ? nie ważne jakie duży ale czy potrafisz nim cokolwiek zrobić, wy faceci za bardzo skupiacie się na rozmiarze

Gość lipa stary
duża faja to duża część udanego seksu ;)

Gość paulinkaa_25
moim zdaniem to rozmiar idealny. nie za dlugi ale za to gruby. nie ma sie czym martwic :)

Gość no i dupa zbita
ja mam tylko 13,5 w obwodzie :O

Gość paulinkaa_25
to i tak powyzej sredniej wiec bardzo dobrze:)

Gość paulinkaa_25
wiecjak. nie przejmuj sie bo moim zdaniem zaspokoisz kazda kobiete ;)

Gość BADYL NA PATYKU
a ja ma 10 cm to tez srednia ?:(

Ojj dajcie spokój kobiety zwracają uwagę na ważniejsze sprawy.Zamiast martwić się nad rozmiarem członka pomyśl jak miło spędzić ten wieczór z dziewczyną bo pierwszy raz jest bardzo ważny.Zaplanuj coś miłego byście mogli się zrelaksować ;)

Gość sCutr4e3ersdsdd
Polecam DoktorPotencja.pl Kamagra od nich to rewelacja, wreszcie uczciwy sprzedawca z oryginalną Kamagrą. Jeżeli macie problemy z potencją i erekcją to z czystym sumieniem mogę zarekomendować. Nie mam juz problemow z erekcja.