Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgrtu tytyj

Ubezpieczenie zdrowtne dla noworodka - co i jak?

Polecane posty

Gość rgrtu tytyj

Jak wygląda kwestia uregulowania ubezpieczenia zdrowotnego dla dziecka? Czy potrzebna jest jakaś książeczka rodzinna? Gdzie ją założyć? Oboje pracujemy, ale ja mam tylko umowę do połowy roku i potem jestem bez pracy. Mąż ma stały etat. Jak deklarowałam wybór lekarza rodzinnego/położen/pieleniearki podała swój numer ubezpieczenia ale z uwagi na to ze wkróce bede bez pracy wolałabym aby dziecko korzystało z ubezpieczenia ojca. Czy ktos moze mi wyjaśnić jak i co w ogole nalezy zrobić w kwestii tego ubezpieczenia?

ja musiałam zgłosić w pracy żeby z kolei oni zgłosili dziecko do ubezpieczenia w zUS-ie, a następnie udałam się do ZUSU po takie zaswiadczeniepotwierdzające. Z tym chodzimy do pediatry. Czyli u Was mąż niech poprosi w pracy o takie zgłoszenie.

Gość rgrtu tytyj
A czy fakt ze podałam do przychodnii numer swojego ubezpieczenia a mimo to mąż poprosi w pracy o zgłoszenie dziecka będzie stanowił problem? czy może wystarczy później zgłosić lakarzowi rodzinnemu zmianę ubezpieczenia?

kurcze na stówę nie wiem, więc lepiej dopytać ale myślę że nie będzie to spory problem, zresztą zadzwon do przychodni jutro z rana i spytaj czy to wystarczy poprawić, myślę ze nie jest to jakieś problematyczne