Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mallegota

Co byście wybrali Kuba, Malediwy czy Sri Lanka?

Polecane posty

Gość gość
Malezja , KL i Langkawi

Gość trojjanka
ja też bym chyba wybrała Sri Lankę, achhh! Czytałam program wycieczek na stronie Rainbow - zobaczyć produkcję herbaty, jechać na słoniu, wejść na Sigirije, zobaczyć kolebkę tej kultury z czasów, kiedy Europejczycy jeszcze skakali po drzewach... to musi być genialne! :)

Gość Dososi
Byłam na Sri Lance na programie Rainbow właśnie i gorąco polecam. Nie wiem jak tam z Kubą i Malediwami. Ogólnie to trzeba sie zapytać samego siebie co sie chce. Malediwy to dla tych bardziej spragnionych plaż i wygrzewania. Nie wiem czy bym chciała, przy okazji to może, ale na całe wczasy to chyba nie. Nad Kubą mocno się zastanawiamy na przyszły roku. Wahamy się między Kubą a Meksykiem.

Gość ajlonka
Również byłam na Sri Lance z R i jestem bardzo zadowolona z tego ogromu egzotyki, który udało się zobaczyć. Kuba również mnie ciągnie, bo to chyba ostatni dzwonek zanim ich doczesna kultura zostanie zamerykanizowana... ale ogólnie prawda jest taka, że w kazdym miejscu jest pięknie :) i w miarę możliwości polecam zwiedzać każdy kraj, bo są coraz bardziej dostepne turystycznie ;)

Gość Danaana
A Kuba z Rainbow to który program najciekawszy i najbardziej urozmaicony? Polećcie!

Gość Malenne
Wyspa jak wulkan gorąca! byłam i polecam, chociaż nie mogę się wypowiedzieć o innych programach, ale ten akurat był świetny!

Gość Xavienna2
Malenne a o jakiej porze roku byłaś? Jaka jest najlepsza pora na wyjazd? Lubię gorąco, ale jednak wolałabym żeby temperatura nie przekraczała 35 stopni ;)

Gość bywabywa
Sri Lanka - Łza z policzka Indii :) to mój wybór, bo tam byłam i z chęcią bym powtórzyła tą wyprawę :) jesli chodzi o Kubę, to chyba jestem jakimś wyjątkiem, bo nie ciągnie mnie w to miejsce. A Malediwy... byłam blisko, więc az takiego ciśnienia nie mam :) ewentualnie w ofercie Rainbow jest wycieczka po Sri lance z wypoczynkiem na Malediwach - można to sprytnie połączyć :)

Gość Soliseda
Kuba Wyspa jak Wulkan Gorąca! Świetna wycieczka, chyba zresztą jedna z flagowych imprez, na jakie wysyłają polskie biura podróży. Byliśmy w zeszłym roku i nic byśmy nie dodali i nic nie ujęli. Wycieczka ma wszystko.

Gość gość
kanal we Dwory 2 kolo Oswiecimia:-D

Gość Maciej12
A może malezja? Byłem tam rok temu. Bajeczne miejsce, ceny niskie. Pamiętaj by uważać na owady, ale jeśli chcesz egzotykę to o tym wiesz :P Lotów jest raczej mało, my ogarnialiśmy na http://www.eloty.pl/malezja/ A hotel to już prywatne preferencje, ale nie radziłbym schodzić niżej niż 4 gwiazdki

Gość gość
Argentyna? :) ja się wybieram w listopadzie na te wyprawę: gaudeamus.com.pl/wyprawy/wyprawa_na_koniec_swiata. Nie mogę się już doczekać! :)

Gość gość2948
Byłam na Sri lance, ale nie na własną rękę tylko z biurem podróży konsorcjum. Wycieczka nazywała się Skarby Oceanu Indyjskiego, bardzo polecam :)

Gość gość
Moim zdaniem Sri Lanka. Malediwy to jednak głównie leżenie na pięknych plażach. Tam nie mają do zaoferowania tak niesamowitych miejsc, jak na Sri Lance, czy na Kubie. Nawet zobaczcie opis i zdjęcia z oferty biura podróży - https://logostour.pl/kraje/sri-lanka Owszem, Malediwy ładnie wyglądają, ale nic ponadto. Jeśli rzeczywiście wybieracie pomiędzy tymi kierunkami to zdecydowanie Sri Lanka.

Łał -dobre pytanie ale wszystko zależy od terminu wakacji i możliwości  finansowych. Malediwy  to słodkie LB i boskie krajobrazy , długi przelot  i dosyć wysokie ceny ale warto to przeżyć bo to jest taki raj dla  wymagających . Kuba to świat  minionej epoki z pewnością  wiele rzeczy nas  zaszokuje   to także trzeba przeżyć https://wakacjeamigos.pl/blog/wazne-informacje/wpis/kuba-i-stare-samochody

Sri Lanca to znacznie tańszy kierunek niż Malediwy i Kuba i w ofercie  first minute można wyhaczyć naprawdę korzystne ceny w 4 * z all na 14 noclegów z wylotem z Niemiec  czasami nawet za 900 euro /osoby.