Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mallegota

Co byście wybrali Kuba, Malediwy czy Sri Lanka?

Polecane posty

Gość Mallegota

A może jeszcze coś innego? Tylko daleko i egzotycznego.

Gość Pan Kiełbaska
z tych trzech Kuba, ale jeżeli chodzi o jakikolwiek daleki kraj to do życia wybrałbym Urugwaj

Gość Mallegota
Kuba jest u mnie na ostatnim miejscu, bo szczerze mówiąc chyba nic szczególnego mnie tam nie ciągnie a Urugwaj to niekoniecznie...

Gość Mallegota
I nie chodzi o życie tam tylko wycieczkę.

Gość Pan Kiełbaska
hmmm, co do Urugwaju - przyjazny klimat, wysoki poziom życia (najwyższy ze wszystkich krajów Ameryki Łac.), podobno ładna stolica i blisko do Argentyny (trochę biedniejszej, ale poza tym j/w) ;)

Gość Pan Kiełbaska
aaa, wycieczka :D no to tak samo, Kuba, Urugwaj, no i może jeszcze Wietnam :classic_cool:

Gość Pan Kiełbaska
ale komunizmu na żywo na Sri Lance nie zobaczyłaś/łeś :classic_cool: a na Kubie można to zobaczyć

Gość Mallegota
To może dodam że zależy mi na złotym piasku na plaży i błękitnym oceanie :) Malediwy kuszą a drogo wychodzą w porównaniu do Sri Lanki...

Gość Lunacja
Ciężki wybór. Najbardziej ciągną mnie Malediwy, jakoś tak intuicyjnie. Sprawdź która oferta jest najkorzystniejsza http://www.tanie-podrozowanie.net/ , niech zadecyduje promocja :)

Gość Mallegota
Najtaniej wychodzi Sri Lanka, ale to ma być podróż poślubna więc 300 euro na osobie już nie gra takiej różnicy :)

Gość Mallegota
Dzięki za stronę ale my będziemy lecieć z Niemiec.

Gość Oczywiście że
plaże na Sri Lance są przepiękne i puste.Tam hotel od hotelu jest oddalony od siebie 2km.Jeśli liczysz na dyskoteki to zapomnij .Kompletny spokój ,pobyt zakłócają wiewiórki,małpy i warany.

Gość Mallegota
Oczywiście że Nie liczę na dyskoteki, zależy mi na wypoczynku, słońcu i błękitnym oceanie. Dobrze by było jeszcze coś zwiedzić ale to nie jest warunek :) A ile ciebie kosztował pobyt tam i na jak długo?

Gość Oczywiście że
ZaKażdym razem byłem tam z niemieckiego biura podróży.kosztowało mnie ok.900euro/osob. Natomiast jeśli masz możliwość rezygnacji z all inclusiwe wykorzystaj to Ceny na miejscu są tak niskie że taka opcja jestbez sensu.Np.talerz owoców morza/duuuuży/ z sałatką w restauracji namorskiej- 3 euro.Butelka araku/pychotka0,7l 5euro. Takie danie za3 euro to są ryba barracuda, parafish lub 6 krewetek tygrysich+sałatka+ lokalnie przyrządzane placki.W lokalnej knajpce zlokalizowanej w pobliżu hotelu piwo/bardzo dobre,zmrożone kosztowało0,9euro.All inclusive jest bez sensu bo samodzielne gospodarowanie się pieniędzmi j2st rozsądniejsze

Gość Mallegota
Dzięki bardzo za te informację bo właśnie zamierzałam wziąć all. Ja również planuję jechać z niemieckim biurem podróży z Monachium i za dwie osoby wyszło 1920 euro przy opcji all.

Gość Mallegota
A napisz jeszcze jeśli jesteś czy lot był bardzo męczący i mieliście przesiadki? Ja szukałam bezpośredniego i są dostępne ale długość lotu i tak mnie przeraża bo nienawidzę latać.

Gość Oczywiście że
Życzę wam pięknej podróży po tej malowniczej wyspie.Niezapomniane wrażenia.Pora sucha naSri Lance trwa od końca października do kwietnia.

Gość Oczywiście że
Ja leciałem z Berlina samolotem Air Lanka,chyba rejsowym.Lot trwał ok 9 godziDowóz do hotelu ok.4 godziny.Trochę męcząca podróż.Ale ja zajnuję się importem z Chin i każda podróż na docelowemiejsce trwa 26 godzin,więc przyzwyczaiłem się.

ja bylam na Sri lance- wyspa ladna- owszem, ale Bali juz wieksze na mnie zrobilo wrazenie i tansza!!!!! na podroz poslubna wybralabym malediwy, ale to wiekszy wydatek z tych 3 wybralabym kube, albo chociaz dominikane. ludzie ktorych spotkalam nie przepadaja za Kuba- drogo

Gość heblujedeskiii
na pewno nie sri lanka!!! ludzie są brzydcy i śmierdzą, jedzą koty i psy, bieda taka i nędza oprócz kurorotów

Gość Oczywiście że
heblujedewski to jakiś totalny idiota.

Gość Mallegota
Muszę się zastanowić w takim razie czy Sri Lanka czy Malediwy bo jednak Malediwy są droższe :/ Kuba odpada... Dzięki wszystkim za opinie :)

Gość Buena Vista Social Club
Obejrzyj sobie film Buean Vista i zobacz czy chcesz Kubę czy Sri Lankę. Znajomy był na Sri Lance i bardzo się jemu podobało. Natomiast dwie moje koleżanki były z niemieckim biurem (taniej) na wycieczce objazdowej po Kubie i.....powiem Tobie, ze zdjecia były piękne. nigdy Kuba mnie nie fascynowała, nie interesowała, ale od tamtego momentu jest na mojej liście marzeń. Do tego ten klimat komunizmu (to masz w filmie). Poczytaj, pooglądaj zdjecia, sama musisz wiedziec czego chcesz, co oczekujesz od tego wyjazdu.

Gość Mallegota
Ja raz leciałam kilkanaście godzin do Szanghaju i podróż to był horror... każde turbulencje w samolocie przyprawiały mnie o mdłości i prawie zawal serca jednak chciałabym jeszcze coś w życiu zobaczyć, a podróż poślubna jest do tego dobrą okazją bo nie wiadomo jak później z kasą będzie...

Gość Mallegota
Buena Vista Social Club Dzięki za poradę. To czego oczekuję to głównie wypoczynek na plaży, kąpiele w oceanie i zobaczenie innej kultury. Fajnie gdyby przy tym można było jeszcze coś pozwiedzać, może jakieś wycieczki fakultatywne ma miejscu. oczywiście że Może ty polecisz co warto zobaczyć na Sri Lance? Jakaś fakultatywna wycieczka?

Gość December 2011
Jedz do Meksyku. Piekne plaze, biały piasek, masaże, fajne hotele, drineczki, super pogoda, mili ludzie, woda BOSKA! Pyszne jedzenie, mnostwo atrakcji.

ja wracalam z malezji 11 godzin do londynu non stop i zero niczego spalam bite 11 godzin!!!! niesamowite jak czas zlecial ale ostatnio 3 dni slabo spalam, a ostatnia nocka na lotnisku w singapurze- dlatego

Gość Mallegota
Byłam w Meksyku i mnie nie rozczarował niestety...