Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate_alice

amerykanistyka na UJ

Polecane posty

Gość kate_alice

chciałabym wybrać ten kierunek po maturze. Ktoś studiuje i opowie jak jest? Czy trudno się dostać? Zdaję pol i angl na rozszerzeniu i hist na podstawie. Przewiduję że pójdzie mi raczej dobrze. Ale nie mam pojęcia jak tam przyjmują (tak znam kryteria, byłam na stronach szkoły) ale chciałabym wiedzieć z doświadczenia. Byłabym wdzięczna, jeżeli ktoś kto studiuje się wypowie, i czy studia ciekawe i czy jest możliwość potem po mgr zrobić tłumacza przysięgłego

amerykanistyka to moi sąsiedzi ;) przede wszystkim to trzeba mieć kondycję :D bo kilka razy dziennie wbiec na 2. i 3. piętro kamienicy to nie takie proste ;) z podstawą z hist może być kiepsko, bo punkty chyba się przelicza na pół w stosunku do tych z rozszerzenia... z punktami nie pomogę, bo nie wiem, dużo zależy od ilości chętnych i ogólnego poziomu matur. mają kilka fajnych przedmiotów, ogólnie dużo się tam dzieje- pokazy filmów, organizują np. thanksgiving day ;) a tłumaczem to można być chyba wyłącznie po filologiach, ale przepisy się często zmieniają więc mogę się u mylić.

Gość kate_alice
liczę tak że będę mieć tak 85% z podst. hist, 95% z roz angl i 85-90% z polskiego, więc myślę że to nie jakaś tragedia, szczególnie że historia to trzeci przedmiot, a na rozszerzeniu z tego nie dałabym rady. Niech się jeszcze ktoś wypowie

Gość kate_alice
ugh, nikt więcej na tym forum nie studiuje amerykanistyki na UJ?

Gość karola94
Cześć.Też zastanawiam się nad amerykanistyką na UJ.Jakoś mnie zaciekawił ten kierunek,poczytałam troche i może być fajnie.Tylko czy ktoś wie czy jets ciężko się dostać?Dużo osób to się raczej chyba nie pisze na to;) Ale zawsze spróbowaćmożna.