Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szakalakaaaaa

Kiedy wasze pociechy zaczely wiecej spac w nocy?

Polecane posty

Gość mama dwojeczki
Synek zaczal przesypiac cale noce od 19.30 do 6.00-7.00 rano gdy mial 4,5 miesiaca, corcia 3,5 miesiaca. Nie wyobrazam sobie, zeby dziecko ponad 2 letnie budzilo sie w nocy...a jesli tak jest, robi to wylacznie z przyzwyczajnia (zakladajac oczywiscie, ze jest zdrowe).

Gość zoooo
każde dziecko jest inne ja mam 3 dzieci i dwoje przesypiało noc jako małe dzieciaki ale ten trzeci ma ponad 2 lata i budzi sie w nocy, śpi sam ale w nocy budzi sie i przychodzi do naszego łóżka, ktoś powie ze dziecko zostało przyzwyczajone, tu się nie zgadzam, dzieci sa różne

Moje dziecko od samego początku mało spało. Ciągiem spał 3-4 godz po kąpieli a później się budził co 1,5 godz. Potrafił mi o 4 nad ranem wstać wyspany i gotowy do zabawy jak miał jakieś pół roczku, lato było i szybko robiło się widno. Teraz ma 16 miesięcy i ciągle budzi się w nocy kilka razy. Wstaje wyspany 6-7 rano i to nie ważne czy pójdzie spać o 20 czy 23. Ma programator w tyłku i już. W dzień śpi 1,5 godzinki. Masakra. Radzę się przyzwyczaić i dużo cierpliwości. Zazdroszczę matkom które mogą przespać spokojnie noc.

Gość grzenia
Moja córka zaczęła przesypiac całe noce jak miała 4 m-ce. Karmiłam tylko 2 tyg. piersia i w tym okresie co 2 godzinki a jak musiałam przestac to zaczęłam jej lekko zagęszczac i wtedy juz 2 razy w nocy a od 4 m-ca przestała jesc w nocy:) Wiesz ale to jest bardzo indywidualna sprawa bo np syn kuzynki ma 2 lata i raz jeszcze sie budzi w nocy i tez ciągnie z butelki grysik a nie zwykle mleko! Trudno kazda musi to przejść:)

Gość Leja
Zazdroszczę mamom, których dzieci zaczęły przesypiać noce przed ukończeniem pierwszego roku życia. Mój synek miał trochę ponad dwa lata, chociaż zdarzało mu się kilka razy wcześniej. Ale od drugiego roku jak przestał siusiać w pieluchy zaczęło się nowe wstawanie na siusiu. A teraz ma 3,5 roku i co noc jest albo siusiu, albo mamusiu przykryj mnie, albo pićku, albo "chcę spać z wami" i wiele wiele innych. Czasem to męczy, ale jest też przyjemne patrzeć jak dorasta :-)

Moja córka kącząc 3 miesiące spała od 20.30 do 6.00 wczesniej wstawałam 3 razy w nocy i nagle z dnia na dzień zaczeła spać bez zadnej pobódki na pokarm :)