Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ja miałam wymrażaną, spokojnie, nie bolało:)potem 2 dni upławy leciutko różowe i tyle. A jaki teraz komfort:)

Gość kjhfgf
miałam bardzo dużą nadżerkę czekałam z nią do urodzenia dziecka potem ją wypaliłam troszeczkę bolało, ale lepsze to niż poważniejsze problemy ze zdrowiem

Gość xce
Ja mialam, całkiem niedawno. W moim przypadku było tak, ze miałam ją wypalaną, ale całkowicie pod narkozą, więc nic z zabiegu nie pamietam bo spałam, a też się tego bałam. Po zabiegu leciału upławy i znikoma ilosć krwi, kolejne z zaleceń po zabiegu to nie brac kąpieli tylko prysznic i nie współżyć z partnerem przez 8 tygodni.

Miałam zamrażana nie wiem jak wypalanka ale zamrażanie nie boli nie masz się co obawiac.

a ja dostalam lek albothyl:) i na zabieg nie musze isc (tez sie go balam) po uplawach nie ma sladu (rzadko kiedy cos tam jest) :)

Gość Nie moge się zaczernić,
nie ma się czego bać, nie boli :)

pewnie zaraz sie bedziecie smiac ale ja wolalam leki, nie wiem czemu ale nie chcialabym zeby ktos mi tam cos majstrowal (zdrowie najwazniejsze) po albothylu juz jest ok ale i tak mam durny nawyk zaciskania nog po wizycie u gina (wydaje mi sie ze wszyscy sie na mnie gapia) heh... to normalne?

Kaaasia91 >> a jesteś pewa, że nadżerka zniknęła? bo z tego, co wiem, nie da się jej wyleczyć porządnie farmakologicznie, jedynie trochę polepszyć ogólny stan. jak cytologia? ja miałam wymrażaną jakieś 8 lat temu, bezboleśnie (niewielki dyskomfort, ale bardziej spowodowany grzebaniem "tam", niż z powody samego zabiegu), kilka dni lekko plamiłam przezroczystą wydzieliną. i tyle. po tylu latach i porodzie - cytologia gr. 1 :)

Gość kasinka...
jesli Wasz ginekolog stwierdza nadzerke, a jednoczesnie nie wykonuje cytologii, natomiast wysyla Was na zabieg, to cymbal z niego! ...ewentualnie naciaga Was na kase... Jesli cytologie macie dobra, to nie nadzerka, a ektopia (wygladaja tak samo), a ten stan jest norma! http://www.swiat-zdrowia.pl/artykul/ektopia-i-co-dalej-nadzerka-ginekolog http://www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/

Witajcie, Śledziłam fora o nadżerce przez ostatni tydzień. Dziś mogę się już wypowiedzieć na ten temat, bo wczoraj została mi ona wymrożona... Na fotelu ginekologicznym leżałam między 5, a 8 minut, samo wymrożenie trwało około 1 minuty. Na całe 30 sekund został do nadżerki przytknięty metalowy pręt zmrożony do temperatury - 190'C, później trzeba było ogrzać pręt, żeby się odkleił od ciała. Czułam taki ból jak w czasie pierwszego dnia okresu, może nawet słabszy... od 20 min do 2 godzin po zabiegu bolało trochę mocniej, a później po prostu ustało. 20 min przed zabiegiem wzięłam 3 No-SPY (tak zalecił mi mój ginekolog), dlatego też mogłam nic nie odczuwać. Ból który czujemy w czasie wymrożenia nadżerki, to nie ból powodowany przez zmrożony pręt tylko skurcz macicy, który jest skutkiem przytknięcia zmrożonego prętu. NO-SPA jest środkiem rozkurczowym w związku z czym zapobiega tym skurczom-to tak w dużym skrócie. Po samym zabiegu trzeba założyć podpaskę, bo leci woda, ale w moim przypadku leci jej bardzo mało. Kolejna wizyta za tydzień, następna zaraz po okresie i wtedy decyzja kiedy będę mogła znowu współżyć. Lekarz powiedział, że około miesiąca trzeba zachować wstrzemięźliwość i ten czas może się zmieniać w zależności od szybkości gojenia się miejsca po nadżerce. Nie zaleca się też w tym czasie chodzenia na basen, używania tamponów i należy jeszcze bardziej dbać o higienę osobistą. Pamiętajcie, że każda z nas może inaczej reagować, dlatego wszystkie opinie w internecie traktujcie z dużym dystansem i nie przejmujcie się zbytnio tym co tu wypisują, bo można zwariować (wiem z doświadczenia)