Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaa29lat

czy któraś rehabilitowała dziecko metodą BOBATH? słabe napięcie mięśniowe

Polecane posty

Gość zalamanaa29lat

pasa barkowego. Jak to wygląda? Jakie to są ćwiczenia?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjuza
a co to?

Gość noami..
A w jakim wieku jest Twoje dziecko i CZY NA PEWNO musi być rehabilitowane????

Gość zalamanaa29lat
syn ma 4. m-ce, nie dzwiga jeszcze główki, preferuje jedną stronę, patrzy częsciej w prawo itp ma na skierowaniu do rehabilitanta wpisane obnizone napiecie miesniowe

ja rehabilitowalam dzieci i coz nie weim jak ci opisac jak to wyglada, normalnie rehabilitant wykonuje cwiczenia z dzieckiem, to nic strasznego w tym wieku szybko mozna pozbyc sie problemu gozrej u starszego, moj starszy zaczal byc rehabilitowany dopiero od 7 mca i byl problem ale po kilku mcach bylo ok, co prawda teraz okazuje sie ze nadal wymaga rehabilitacji bo koslawi stopy i preferuje 1 str ciala ale to juz nie ejst takie pilne

mój też tak miał, pediatra coś bredził o obniżonym napięciu, ale to teraz takie "modne", że nie słuchałam. kładłam dziecko dużo na brzuszku, jak leżał na pleckach to kulałam raz na jeden boczek, raz na drugi, i oczywiście wszystko jest ok :)

Gość mama natali x
Ja chodziłam na rehabilitację jak miała 4 miesiące 2 razy w tygodniu , po za tym miałam cwiczyć te ćwiczenia 3 razy w domu, mała bardzo płakała przy ćwiczeniach, ale przyniosły one efekt wszystko ok po ok 2 miesiacach

Gość mój też
był rehabilitowany od 4 m-ca tą metodą 2 razy w tyg i w domu w wolnej chwili, to bardzo proste ćwiczenia, absolutnie niebolesne dla malucha, więc nie wiem skąd płacz u koleżanki wyżej, chyba ze strachu ;) w mojej grupie też się czasem zdarzały mazgaje, możesz śmiało chodzić z dzieckiem, efekty są bardzo szybko jeśli zacznie się od razu po diagnozie