Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beata1991

prosze o pomoc!

Polecane posty

Witam mam pytanie czy jest moze ktos taki kto mi moze powiedziec jestem w czwartym miesiacu ciazy i nie dawo mialam lekkie plamiena.. bylam u lekarza i dostalam Luteine 50 tabletki pod jezyk .. Oczywiscie tabletki wykupilam ale boje sie ich brac poniewaz nie wiem co moze mi sie stac po nich ?? a od nie dawna mam silne bole i skurcza mnie lapia.. czy ktos mi powie co moze ,i byc po tych tabletkach!! czy one sa na wywolanie okreu>> prosze o pomoc

Gość blablala
Skoro lekarz Ci je przepisał, to znaczy, że powinnaś je brać. Luteina jest na podtrzymanie ciąży i nie jednej ciążę utrzymać pomogła. Nie bierz dalej, to poronisz. Luteina wywołuje miesiączkę TYLKO WTEDY, gdy nie ma ciąży, zaś jeżeli jest, to pomaga ją utrzymać.

Gość kwiatek452342
W twoim przypadku one sa na podtrzymanie ciazy. Smiało mozesz je zazyc. To systetyczny progesteron i nic ci po nich nie bedzie. Owszem, słuza rowniez do wywolywania okresu, ale wtedy terapia jest zupelnie inna (zazywa sie je a potem odstawia i po odstawieniu pojawia sie okres). W Twojej sytuacji okres Ci nie grozi a tylko przez to pomozesz sobie i dziecku.

luteina to nic innego jak progesteron. w czasie ciąży zwiększa się jego poziom i on utrzymuje ciążę, widocznie poziom musiał się nieco obniżyć stąd mogą być te plamienia, więc dlatego dostałaś luteinę. ważne, żebyś ją brała i nie odstawiła póki lekarz nie zadecyduje bo poziom znów spadnie.

luteina działa podtrzymująco więc zażywaj ją jeśli nie chcesz stracić dzidziusia... progesteron w ciąży przyjmuje wiele kobiet, więc nie musisz sie obawiać, słuchaj lekarza..

BOLE OD CZEGO MOGA SIE BRAC?? RADZAC TRZY LATA TEMU CZEGOS TAKIEGO NIE MIALAM NIEMIALAM ZADNEGO PROBLEMU NIC MNIE NIE BOLALA.. A TERAZ TAKIE PROBLEMY.CHODZ WITAMINY BIORE.