Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Czy już czas robić wyprawkę?

Polecane posty

Gość Stabilna sytuacja głównie.
Podałaś link do aukcji, o których wczoraj pisały dziewczyny, więc znowu przepłacasz! :) Przepraszam, ale to są właśnie ubrania z wyprzedaży nabyte w UK za 50% i sprzedawane za 100% takim jak ty. Te same wyprzedaże są organizowane w polskich sieciach Mothercare i można kupić te rzeczy zasadniczo za takie same pieniądze jak na wyprzedażach w UK. Oczywiście nie wszystkie, bo np. Adamsa u nas nie ma, ani Primarku, ani Asdy, a Bhs i Nexta zlikwidowano, ale nadal mamy tu Mothercare, M&S, Babaluno, F&F, TK Maxx i one organizują wyprzedaże 4 razy do roku, także korona nikomu z głowy nie spadnie jeśli się ruszy z fotela, a może sporo zaoszczędzić.

Wracając jeszcze do mebli, typu łóżka itp, to one są głównie polskie. Nawet te drogie zachodnie marki sprzedające meble dziecięce po 1000,- mają towar z Polski lub Łotwy, tylko sprzedają go pod swoimi markami. Polscy dostawcy dla tych firm rzadko kiedy oferują ten towar na naszym lokalnym rynku ponieważ jest zbyt drogi na przeciętną polską kieszeń, oraz nie trafiłby w lokalne gusta - bo jest dość minimalistyczny, głównie biały, szary, kremowy, bez aplikacji, z szerokimi szczeblami, zabudowanym wezgłowiem i podnóżkiem a Polacy (przynajmniej większość) lubią kolory drewna, wzorki, szuflady, płozy, udziwnienia, cienkie szczeble i całe ażurowe. No i nie lubią wydać więcej niż 150-200 na łóżeczko np.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Tak jak powiedziałam z mądrzejszym nie bedę się sprzeczać. Wiesz najlepiej przecież. Nie każda przyszła matka siedzi a dupie w domu i ma mnótwo wolnego czasu, bo niektórym praca sprawia przyjemność i pracują praktycznie do końca. Link był zwyczajnie pierwszym z brzegu, bo wyprawkę już dawno temu kupowałam ( dzieciaki duze są). Wyprzedaże jak zgrabnie napisałaś są kilka razy w roku, przykładowo teraz kończą się i ciężko coś wybrać fajnego. A co reklamowania łóżeczka to owszem reklamowałam je. Tylko przez dwa tygodnie mała spał z nami... aż nie wymienili na nowe. Nie twierdzę, że towar z ikei to bardziew, bo dorosłe łózko już kilka lat stoi, tylko zwróciłam na to uwagę.

Autorko zaczęłam kupować po troszku od 4 miesiąca. Czasem w sklepie przy okazji, częsciej na allegro, bo porównując ceny jest zwyczajnie taniej (tak wiem, zaraz ktos napisze, że wcale nie bla bla bla), poza tym nie chce mi się biegać po całym mieście i kupować śpichów na mokotowie a wanienki na ursusie, bo wychodzi 3 czy 4 złote taniej (a znam taką jedną, która w ten sposób kompletowała wyprawkę). Szkoda mojego czasu. Teraz mam wszystko nie licząc wózka i łóżeczka z materacem. Dużo ubranek dostałam od siostry. A co do wyprzedaży to te na zachodzie są trochę inne niz w pl. I nie dotyczy to tylko art. dziecięcych a generalnie wszystkich.

Gość indiaindia
Kupowanie "od początku" daje szansę wyłapania najlepszych okazji i gwarancję, że nagłe skierowanie do szpitala lub zalecenie leżenia nas nie zaskoczy. Co do wyprzedaży - życzliwa doświadczona dusza z rodziny lub znajomych podpowie, jakich rozmiarów poszukiwać. Zawsze coś się upoluje. Kupowałam i kupuję z wyprzedzeniem - teraz już bez pomyłek. Dopóki samej się nie spróbuje, nie przekona się, gdzie najlepiej i najtaniej.

Mamy a w których sieciówkach kupowałyscie łóżeczka??? Za miesiac będę kupować i właściwie jeszcze sie nie rozglądałam, a póki co nie dysponuję czasem żeby pobiegać po sklepach. Co polecacie? Oprócz osławionej już w temacie Ikei.

Jeśli się chodzi do pracy to tym bardziej ma się większe możliwości i mobilizację zaczepienia po godzinach do jakiejś galerii albo centrum handl. na zakupy. Nie przesadzaj. Nie zakładaj, że ty jedna pracujesz, a inni spędzają czas wyłącznie na zakupach. Te kilka wyprzedaży do roku to aż nadto okazji by nie obkupić rodziny. Serio. Co z tego, że teraz się kończą, skoro można było pójść na ich początku? One nie są tajemnicą i nie celuje się w nie w ciemno. Przecież można zawsze zapytać o inf. Nikt nikomu za to głowy nie urwie. Chcesz - przepłacaj. Nikt ci nie zagląda do portfela. Ale nie pisz, że na Allegro jest taniej bo to po prostu nieprawda. Tanie na All są głównie słabe rzeczy firm "krzak", a inne albo w porównywalnych cenach ze sklepowymi (mowa o normalnych sklepach, a nie z towarem bazarowej jakości), albo dużo dużo droższe. Dolicz do tego jeszcze koszt przesyłki lub kuriera i przeanalizuj opłacalność. Miłego dnia! :)

Gość mkoiejk
Ja nie uważam, że na allegro jest drożej, nie twierdzę też, że wszystko kupiłam na allegro, ale w 7 miesiącu miałam już ogromny brzuch, więc łatwiej mi było tam oglądać i szperać niż chodzić po sklepach. Szczególnie wózek 3w1 kupiłam taniej i taki jak chciałam płacąc 400zł mniej. Ubranka to fakt, lepiej kupować "na żywo". Lubię w Smyku :)

arszenika* Zależy co jest celem twoich zakupów. Jeśli rzeczy słabej i średniej jakości to najtaniej jest na Allegro. Reszta się nijak nie kalkuluje. Wiem, że wyprzedaże na zachodzie są inne niż w PL, bo tam można kupić rzeczy i za 30%, a u nas do 50% min. Miłego dnia! :)

stabilna wg mnie jest taniej i wygodniej i nie zamierzam się licytować. Ubrane nie kupowałam w sumie, a jak już to nie wielkie ilości. Pisząc taniej miałam na myśli laktator, butelki i inne gadżety, które są w stanie ułatwić mi życie a w galeri są zwyczajnie droższe;-/

I widzę, że lubisz się licytować, ale odpowiedzieć konkretnie na pytanie, w której sieciówce mozna kupić fajne, niedrogie łóżeczko, nie licząc ikei, niestety nie powiesz a szkoda.

Gość nestea........
Ja kupilam na all lozeczko polskiej firmy z materacem, kolderka, posciela, ochraniaczem i jestem zadowolona. kto ma czas, zeby tak za wszystkim latac? na pewno nie ja :)

Łóżeczka - Smyk i Świat Dziecka. Najlepiej w czasie promocji. W Świecie Dziecka jest największy wybór. Najtaniej jednak w sklepach internetowych producenckich (nie Allegro). Bardzo ładne robią polscy producenci Bellamy, Pinio i Timoore, ale drogie (głównie na eksport na zachód). Fajny jest też łotewski Troll, portugalska Trama, niemiecki Geuther i włoski Mibb. Poza tym angielskie Mothercare, Cosatto. A jak chcesz tanie to szukaj w sklepach internetowych Drewex, Klupiś, Wisad, Drewnostyl, Vox, ATB, Vento, Pacyga, Amal, Dorjan Kijewscy, itd. Tych firm są dziesiątki... A jak lubisz udziwnione i pstrokate to polecam polskie Vox Mamama albo tureckie Cilek.

Zadowolona? :) Dobra lecę, bo praca czeka.

Dodam, że większość z tych w/w firm ma również sklepy stacjonarne, jednak nie zawsze pod ręką. Ale można zawsze zadzwonić w razie wątpliwości i zapytać gdzie można zobaczyć ekspozycję na żywo zanim się wyda pieniądze.

(Na ich str. intern. są dane kontaktowe i często adresy salonów, o ile je posiadają) 🖐️

Gość fajne sa jeszcze meble
sauthon i kidsmill, ale drogie albo leander, bloom i stokke, ale megadrogie

Gość EwelaBrugge
Cóż, ja tylko powiem tyle, że babka ma rację. Przykład z podwórka: Ramatti Amber i Kees Aero Pierwszy: nieco festyniarski, robiony pod Polaka Drugi: bardziej stonowany, robiony po Holendra Stelaż: jedno licho... made in PRC Różnica w cenie: znaczna (Kees naturalnie droższy, ale są to ogólnie niedrogie wózki, bo made in PRC... jedne z najtańszych w Holandii, tak jak polski odpowiednik jest jednym z najtańszych w Polsce) Konkluzja: tę pozostawiam Wam Takich przykładów jest bardzo wiele. Jak ktoś jest bystry to wyłapie w lot.

Gość bąbelek89
dobrze jest zabrać się za zakupy jak tu większości sugeruje około 5-6 m-ca, ale moim zdaniem powinno się być też rozważną, żeby nie wpaść w sidła reklam jakiś całkiem zbędnych gadżetów,niepotrzebnych urządzeń, dodatków które pózniej i tak wylądują gdzies na dnie szafy. no chyba,że ktoś nie ma co robić z pieniędzmi to już inna sprawa ;)

Zdecydowanie trzeba na to uważać bo trudno się oprzeć kiedy w sklepach taki wybór. Dobrze więc wcześniej zrobić dokładną listę naprawdę niezbędnych rzeczy i konsekwentnie się jej trzymać. Wydaje mi się, że nie głupim pomysłem byłoby znaleźć jakiś jeden naprawdę dobry sklep oferujący wszystko to co niezbędne dla dziecka. Wtedy oszczędzimy sobie czasu i bieganiny.

Właśnie przeprowadziłam się do Warszawy-2mce temu,za bardzo nie znam miasta.Szukałam jakiegoś fajnego sklepu,gdzie mogłabym skompletowac wyprawkę dla dziecka.Jestem w piątym miesiącu-mam jeszcze trochę czasu ,ale chcę się już rozglądać bo czas leci.Napewno zajrzę do tego sklepu Zebra na ul.Bodycha 53

Gość mama - to ja
Tak, już byłoby dobrze, ale nie wszystko, bo zawsze może być niespodzianka z płcią. Np. akcesoria łazienkowe - nożyczki, szczotkę, termometry. Kuchenne - butelki.

Gość stella333
hm wyprawka dla malucha to spory wydatek, dlatego zacznij powoli kupować, lepiej sobie to rozłożyć w czasie, no chyba, że nie masz powodu martwić się o finanse i możesz sobie wydać 2-3 tys. jednego dnia, bo ja mniej więcej tyle wydałam co Ci będzie potrzebne: z ciuszków: śpioszki 3 szt. - body z krótkim rękawem 6 szt. - body z długim rękawem 3 szt. - kaftaniki 3 szt. - pajacyki 3 szt. - sweterki (ilość w zależności od pory roku) - czapeczki 2 szt. - rękawiczki niedrapki 2 pary - kombinezonik (na >chłodne miesiące) ale uważaj z rozmiarami, nie radzę kupować najmniejszych, maluch szybko rośnie, zawsze rękawki możesz podwinąć z kosmetyków: mydełko dla niemowląt, krem (ja polecam sudocrem) spirytus do przemywania pępka, sól fizjologiczna, oliwka, chusteczki nawilżane, pieluchy na noworodków, szczoteczka do włosów (ze sztucznym włosiem, ale nie bardzo twarda), gumowa gruszka lub aspirator do noska, małe nożyczki z okrągłymi końcówkami (przydatne już w szpitalu), patyczki higieniczne, gaziki, waciki, pieluchy tetrowe (około 20-30 sztuk), ręcznik, termometr, no i wiadomo wanienka, przewijak, proszek do prania dla niemowląt. Łóżeczko, wózek to wiadomo, pościel itp. wkładki ochronne do biustonosza, butelkę dla malucha. Sobie piżamę, biustonosze do karmienia, majtki poporodowe. To tak co mi się kojarzy, ja to skompletowałam do 8 miesiąca, potem wiadomo dziecko może się już urodzić w każdej chwili. Sporo kupowałam w jednym sklepie, Zebra o której wspominają dziewczyny spoko sklep, mają teraz rabaty z tego co widzę na fejsie http://www.facebook.com/pages/ZEBRA-%C5%9Awiat-Dziecka-Sklep-z-artyku%C5%82ami-dla-dzieci-W-wa-Ursus-300m2/194414833903457

Gość Helio33
dzięki dziewczyny, bardzo mi pomogłyście, lista zrobiona, od jutra zaczynam zakupki, póki brzuszek jeszcze bardzo nie przeszkadza :)

Gość gość
sklep Zebra na Ursusie w Warszawie o którym tu wspominaliście został teraz przeniesiony na ulicę Kolorową 19 lok. 142. wejście od ulicy Sosnkowskiego pomiędzy Dominium a Żabką. Byłam w sobotę i zrobiłam fajne zakupy, poród za 4 miesiące :)