Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Czy już czas robić wyprawkę?

Polecane posty

Gość wwwkropka
Jak czasami slysze ze na allegrojest50% drozej to nie wiem czy wy nie umiecie szukac, czy udajecie:-) Owszem nawyprzedazy w sklepie jesttaniej, ale wyprzedaze sie koncza. Np. u mnie w galerii juz sie sknczyly. Bylam wczoraj w smyku i mothercare i guzik. Po przecenach...

Gość u nas są takie ceny ciuszków
wiem wiem, różne podejście mają ludzie do tego. mi to nie przeszkadza, że z lumpeksu. zresztą juz nauczyłam się szukac porzadnych rzeczy. :D

Gość Chyba nikt tu takich nie ma
No ale te ubrania z Allegro to myślisz że ktoś kupił w tej samej cenie w której sprzedaje? Chyba żartujesz? ;P Są to głównie modele z ostatnich wyprzedaży u nas w PL, lub w UK i w DE, czyli tam gdzie jest masowa emigracja. Raz nawet poświęciłam czas i porównałam ceny z Allegro z normalnymi cenami tych samych produktów (które są nota bene podane na stronach każdej sieci sklepów w zł) i zaśmiewałam się do łez jak ludzie robią drugich w balona. :D Na Allegro taki H&M, Ikea, Rossmann, C&A, CoolClub, Tchibo, Primark itp to bardzo "ekskluzywne marki" sądząc po cenach! ;D

Co z tego że się wyprzedaże kończą, jak za raz są kolejne. Tyle wyprzedaży ile sezonów i nie chodzi się na nie w ciemno. Wystarczy zapytać personelu lub zadzwonić. Jaki problem? Niczyja wina, że przegapiłaś i teraz to co mogłaś mieć za 50%, będziesz miała za 100% + dodatkowo koszt przesyłki kupując na Allegro. Gdzie tu logika? :)

Na allegro trzeba umieć szukac i licytować. Ja licytowałam zawsze na "snajpera" i nieraz kupiłam np. 10 szt. bodziaków w stanie idealnym za 6 zł + tyle samo przesyłka = 12 zł. To chyba nie dużo, za coś co jest firmowe i wygląda jak nowe ;)

Wiele rzeczy z Allegro ma zawyżone ceny niezależnie od wyprzedaży. Np. rzeczy z Ikei w której nie ma promocji są na All zawsze o niemal 50% droższe. To samo kosmetyki z Rossmanna czy Schleckera. W miejsce 1 sztuki z All można mieć 2 szt. ze sklepu stacjonarnego. Jedyne co jest tanie na Allegro to chińskie akcesoria dla dzieci firm "no name" (wózki, łóżeczka, leżaczki, krzesełka, pieluchy wielorazówki itd.), albo rzeczy małych polskich producentów, których nie można dostać nigdzie w normalnych sklepach. Mam z Allegro tylko chustę i tylko dlatego, że tej firmy nie sprzedają w żadnych stacjonarnych sklepach.

Cobyeta, ale ty piszesz o używanych a nie nowych. Nowe nie są do licytacji, tylko przeważnie "Kup teraz".

ja kupilam wiekszosc do 6 msca. teraz tylko wozek, wanienka i lozeczko. tanio jest w c&a bylam dwa dni temu. warto tam jechac bo body, i inne ciuszki sa duzo przecenione :)

No racja, w C&A bielizna najtaniej poza pajacami, bo pajace jeszcze taniej można dorwać w Smyku. Fajne były tez ostatnio przeceny w KappAhlu (szczególnie na pajace w 2 pakach i grube ubrania jednoczęściowe) i z doświadczenia widzę, że tam jest najlepsza bawełna - super się pierze, gruba, mocna.

Gość Agrafka1
A lozeczko gdzie sie oplaca w sklepie czy na Allegro?

Zależy jakie chcesz kupić. Najtaniej w Ikei - po 90,-. Ja nie musiałam kupować, bo mam "z garażu" ...schomikowane przez mamę. Nie kupowałam też jeszcze wózka, bo póki co wystarcza chusta. A wanienkę całkowicie odpuściłam, bo mam idealnie wyprofilowaną umywalkę w domu i to jej używam.

Gość mageria
Ja się bałam czekać za długo z zakupami, bo miałam obawy, czy dotrwam do terminu (ot, taka mała fobia ;) ) Przyznam się, że zrobiliśmy z mężem zakupy wg listy znalezionej w necie, wszystko w sklepie Zebra w Wawie na Bodycha i spokój.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Nie każdy ma i miał kupę czasu w ciaży żeby biegać między półkami sklepowymi. ;-/ Ja porównałam parę cen i na all wyszło mi najtaniej. Przykład łóżeczko. za takie samo na all kupiłam 2 stówki taniej niż w sklepie stacjonarnym i nie musiałam taszczyć się z nim nigdzie tylko zwyczajnie kurier przywiózł mi do domu. Każdy niech robi jak uważa. Po prostu.

Gość cismarch
Ja wszystko chcę kupić w 7 miesiącu. Na allegro wcale nie jest taka tanio dla dzieci, chyba, że używane albo zwykle śpiochulce od hurtowników w 3 wzorach na krzyż. Przykład: ten kombinezon, świetnej firmy Babaluno na All http://allegro.pl/babaluno-kombinezon-love-wyprzedaz-15-56-i2118120683.html 61 zł . A wczoraj byłam w 5-10-15 (oni mają trochę Babaluno) i kosztował 39zł! po obniżce. To -> http://allegro.pl/babaluno-komplet-tunika-legginsy-birdie-56-i2122661116.html 38zł a ja dałam 19,90zl ! po obniże. Kolejne przykłady? 5 szt body w C&A 29zł czyli po 5zł z groszami sztuka. To gdzie jest taniej ? Ja wolę kupic firmowe rzeczy, bo przynajmniej dłużej wytrzymają. Takie z all i hurtowni to można sobie w tyłek wsadzić (to też zdanie znajomych). No chyba, że kogoś nie stać, więc tu okey, sa używane ładne rzeczy.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Wyprawka to nie tylko śpichy i ubranka, które mały człowiek założy 3 czy 4 razy (rozmiar 56 przykładowo). To też akcesoria tj. płóżeczko materac przewijak i wiele innych, któr wybacz ale na all wychodzą taniej niż w sklepach. ( nie piszę o ikei ale w tej nienawidzę zakupów). Z resztą ja kupiłam noworodkowe ubranka w więszości na all, bo zwyczajnie pracowałam do 9 miesiąca i nie miałam ani czasu ani ochoty biegać po wyprzedażach czy szukaniu cenowych okazji i śmiało dwoje dzieci przechodziło w tych ubrankach. Tak jak mówię, każdy robi jak uważa.

Gość Stabilna sytuacja głównie.
No ale te tanie przewijaki, materace itd to wybacz, ale są prosto z Alibaby, czyt. - Chińskiej Rep. Lud. :o Łóżeczka polskie są na All w tych samych cenach co w innych sklepach internetowych i stacjonarnych. Jeżeli pojawiają się na All łóżeczka tańsze niż te z Ikei za 90 zł, to jest to towar z CN, a nie PL. Płacisz za jakość. Na All przepłacasz za rzeczy z Chin, których pierwotna wartość jest o wiele niższa niż ta proponowana przez sprzedawców z All (bo chyba nie jesteś tak naiwna by wierzyć, że Arti, Ramatti, Baby Design, Espiro, jakieś Baby Sun, Sun Baby itp. firmy podające się za polskie sprzedają polskie towary, które produkują w PL?) Owszem, jest taniej niż u polskich lub zachodnich producentów, ale jakość pozostawia wiele do życzenia (tak naprawdę nawet nie wiesz czy nie są z toksycznych tworzyw i tkanin). Każdy robi jak uważa.

A Ikea wcale nie jest zła. Przynajmniej kontroluje proces produkcji i rzeczy z tej sieci nie są szkodliwe dla zdrowia dziecka. No i ich jakość też jest w porządku. Może nie jakaś zachwycająca, ale uczciwie można powiedzieć, że dobra jak za takie małe pieniądze.

Kochana a wiesz czy się różni przwijak kupiony na all od przewijaka kupionego w sklepie 8 km dalej? Ceną bo i firma i ba nawet sklep ten sam. To samo dotyczyło łóżeczka. Na all kupiłam za 180 gdzie tej samej firmy kosztowało ponad 300 w sklepie. Drewex- nie wiem czy produkowane w chinach czy bagdadzie. Z materacami taka sama sytuacja. A co do ikei to młodsza miała właśnie pierwsze łóżeczko stamtąd i po 3 miesiacach spała z nami bo szczebelki spod materacyka latały, więc nie czaruj, że takie super idealne rzeczy są bo nie są;-) jak wszędzie trafi się coś badziewnego. Każdy robi jak uważa, ale texty, ze na all samo madi in china i w dodatku trujące mnie bawią zwyczajnie, bo akurat patrzę na t gdzie co wyprodukowane;-)

Gość indiaindia
Kupowałam od początku, żeby rozłożyć wydatki. Część dostałąm na różnych etapach ciąży.

indiaindia-> dokładnie. NIe ważne gdzie robić, ale warto rozłożyć to na kilka miesiecy, bo później zawału można dostać.

ja zaczęłam kompletować wyprawkę pod koniec 7 miesiąca , wcześniej nie chciałam zapeszac. Teraz termin mam na początek lipca i muszę tylko ubranka przeprac i posegregować po starszej córce , ale zabiore się za to gdzieś w maju/czerwcu;)

Gość nestea......
ja tak ok 25tc mialam juz prawie wszystko, niedawno dokupilam pieluchy, chusteczki i reszte pierdol. teraz jestem w 34 tc i nie ma absolutnie ani sily ani ochoty juz latac po sklepach. juz mam zreszta wszystko poprane i poprasowane, wiec jak urodze wczesniej to wszystko bedzie gotowe.

Nie wiem o jakich sklepach piszesz. W małych jest zawsze drożej, bo są droższe w utrzymaniu i mają większą marżę oraz gorsze umowy z dostawcami, natomiast duże sieci to już całkiem inna bajka. W dużych ceny są jak na All, ponadto organizują one wyprzedaże. Zyskujesz tyle ile musisz wydać na kuriera w przypadku zakupów na All. Piszesz o łóżeczkach, ale znowuż nie napisałaś w jakim sklepie je widziałaś i mało tego - nie zwróciłaś uwagi że identyczne ceny, a nawet często niższe można trafić w zwykłych sklepach internetowych nie mających nic wspólnego z All. Co do Ikei to wyobraź sobie, że moje już 2 dziecko obsługuje i jest w takim stanie w jakim było. Może źle je poskładaliście. I tak - powtórzę po raz kolejny, bo nie czytasz uważnie - wszystkie najtańsze produkty z All są z Chin. Te same egzemplarze występują pod wieloma innymi markami, często również tanimi zachodnimi. Mają te same stelaże i wygląd, a różnią się tylko kolorami i tkaninami na tapicerkach - te robione na zachód lepsze i stonowanych kolorach bez napisów, a te robione na wschód gorsze, mniej przepuszczające powietrze, pstrokate i pooblepiane napisami i naszywkami.

Gość indiaindia
Tak, yyyyyyyyyy. Chyba, że ktoś jest bardzo przesądny.. ;) Autorko - zorientuj się najpierw, co możesz dostać po dzieciach z rodziny, co pożyczyć, co ewentualnie dostaniesz w prezencie i dopiero kupuj. Okazje są zawsze i wszędzie, nawet po wyprzedażach.

Dobrze Ty wiesz najlepiej ja się nie znam. NIe będę się z tobą sprzeczać, bo nie ma sensu. Wszytsko na all jest made in china i jest toksyczne a w małym sklepie no name już nie. W dużych jest wszytsko extra a ikea jest the best;-) Łożko dobrze złożone przez 3 miesiace, później się rozrkęciło samo;-) Allegro to samo zło i diabeł tam mieszka;-)

http://allegro.pl/mothercare-nowe-7szt-body-pod-spioszki-62-68-i2124707458.html tu masz 7 sztuk za 39 + wysyłka a w styczniu kupowałam dla malucha siostry tez w mc ale 5 sztuk za 44,9. I takich pryzpadków jest mnóstwo. Nikogo nie namawiam do kupowania necie, bo zwyczajnie nie mój interes, ale po raz kolejny napiszę, że część rzeczy jest tańsza zwłaszcza jak kupuje się u jednego sprzedawcy. Butelki i inne rzeczy tak samo. I nie każdy ma ochtę i czas na bieganie wśród półek sklepowych i czekanie na wyprzedaż.

Gość ojtoja
kupuj jak najszybciej ja od 2 miesiąca robiłam małe zkupy, jak coś było bardzo fajne albo w promocji to brałam. Tak uzbierałam większość rzeczy, i bardzo dobrze bo od 7 miesiąca musiałam leżeć. Resztę wyprawki kupiłam przez alegro, i to prawie na chybił trafił, bo nawet siedzenie przy kompie wywoływało skurcze, ból brzucha... Więc lepiej na spokojnie powybierać sobie wcześniej.

Gość ojtoja
a co do wyprzedaży to różnie z tym bywa, bo teraz wyprzedawane są ciuszki zimowe a przecież bobo urodzi się na wiosnę...

Ale ty mnie nieuważnie czytasz i ciągle ci powtarzam to samo, a ty w koło swoje. Gdzie ja napisałam, że wszystko jest chińskie? Ciągle ci powtarzam, że chińskie jest wszystko to co najtańsze na Allegro. Owszem, jest też trochę polskich i zagranicznych rzeczy, ale są to rzeczy droższe, a nie najtańsze. W małych sklepach też jest pełno chińskiego badziewia jakości bazarowej, ale kto ci je każe kupować? W dużych sklepach jest najwięcej towaru lepszej jakości - towar z wyższej i wyższej średniej półki. Na promocjach można trafić gratkę. Pytałam kiedyś sprzedawcę jednego takiego sklepu dlaczego nie mają rzeczy pewnej marki (zawsze myślałam, że jest dobra), a on mi wprost powiedział, że nie jest to dość dobra marka i oni nie chcą mieć reklamacji. Ikea wcale nie jest najlepsza i również nigdzie tego nie napisałam - znowu nie czytasz ze zrozumieniem - ale za takie ceny jakie oferują towar jest naprawdę dobry i trzeba naprawdę nie mieć ręki żeby nie umieć ich prawidłowo złożyć i dobrze dokręcić. A swoją drogą skoro po 3 miesiącach - jak tu piszesz - rozkręciło wam się, to jaki problem podjechać do sklepu i reklamować z paragonem? Albo chociaż dokręcić wkrętarką jak się nie ma siły na śrubokręt? Co za filozofia?