Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamumu

Stare parapety drewniane - budownictwo Wielka Płyta

Polecane posty

Gość mamumu

Witam, Macie może pomysł co zrobić ze starymi parapetami drewnianymi (wąskie, ok 5 cm szerokości, malowane białą farbą olejną, typowe dla budownictwa wielkopłytowego)? W kupionym przeze mnie mieszkaniu okna były już wymienione na nowe, ale parapety zostały stare. Zastanawiam się czy da się jakimś niewielkim kosztem (ale przede wszystkim nie robiąc wielkiego bałaganu) sprawić by okna nie 'straszyły' swoim wyglądem.

Gość mamumu
A może od parapetów w dół zawiesić firaneczki kryte? Miałabym wtedy takie schowki na klamoty. Co myslicie o takim rozwiązaniu?

Gość mamumu
O, dziękuję.

Gość ripppp...
Z firaneczkami dalabym sobie spokoj.

Gość 10 dni
typowe to są z lastriko a nie z drewna :D

Gość mamumu
O, bardzo miły podszyw z firaneczkami- na pewno wykorzystam! :D A propos nakładek- myślałam ze sa tylko na szersze parapety. Ale popatrze jeszcze. Nie wiem, może to i lastryko jest a nie drewno?

Gość poranny kac
wycyklinować i będą jak nowe

Gość nie rozumiem tego wcale
to nie są drewniane parapety tylko taka betonowa listwa w środku ma zbrojenie z grubego pręta. Kupiłam mieszkanie w wielkiej płycie i przy remoncie usuwalam te parapety. Tzn w kuchni usunęłam bo były na cała długość ściany a nie tylko pod oknem, w pokoju zostawiłam bo nad nimi mam normalne parapety drewniane a te betonowe sa wsparciem - mocne, wygodne i ładnie sie komponuje.

Gość gość
Najlepiej cos takiego po prostu wymienić. Kiedyś było to popularne, ale dziś to już przeszłość. Ja mam parapety plastikowe okleinowane. Nawet końcówki mam okleinowane z http://www.bortex.eu/, które idealnie pasują. Można sobie zamówić też u stolarza coś ładnego z drewna.

Gość gość
Szczerze polecam firmę Prodmar. Współpraca bezproblemowa, atrakcyjne ceny i wytrzymałe, piękne produkty.

Gość Maarecki
Żaden problem wymienić te parapety na inne. Jeśli nie wiesz co wybrać to warto zapytać się specjalistów, na przykład w RES DOM Ci na pewno dobrze doradzą co i jak: www.res-dom.pl, sam już niejeden raz korzystałem i z ich usług i wszystko na najwyższym poziomie.