Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulaK6

urząd pracy

Polecane posty

ludzie mam pytanie do bezrobotnych. miałam 17 lutego pojsc podpisac karte ale nie statey nie mogłam iii czy moge pojsc tam jutro czy juz mi przepadło wszystko ??

Gość gdsgs
do 7 dni mozesz jak masz poważny powód i jakies potwierdzenie tego ze nie dałas rady przyjsc a jak nie to przepada

Gość niewybrany
moze ci podpiszą Powinnaś zadzwonić max dzień po.

Gość different***
Możesz 7 dni na to ale musisz mieć dobrą wymówkę np coś od lekarza,z policji itp

oczywiście że możesz ,nawet powinnaś inaczej to będzie wyglądać :) powiedz że zupełnie zapomniałaś

Gość powiem i ja.....
trzeba było zadzwonić tam i powiedzieć że nie możesz być i czy można w innym terminie się pojawić W związku z niestawieniem się w powiatowym urzędzie pracy (PUP) w wyznaczonym terminie (oraz niepowiadomieniem w terminie siedmiu dni o uzasadnionej przyczynie tej nieobecności) uprawniony będzie pozbawiony statusu osoby bezrobotnej. Obecnie okres pozbawienia tego statusu wynosi: 120 dni w przypadku pierwszej nieobecności, 180 dni w przypadku drugiego niestawiennictwa oraz 270 dni przy trzecim. Jeśli zatem z powodu wyjazdu lub innej przyczyny osoba zarejestrowana, tak jak w opisanym powyżej przypadku, nie stawi się w urzędzie po raz trzeci, zostanie wyrejestrowana na okres 270 dni i utraci status bezrobotnego.

ej a skoro o Urzedzie piszecie to czzy mozna spowrotem po 3 miesiacach pojsc do urzedu i sie zarejstrowac?

no to świetnie ja po prostuu zupełnie zapomniałam. teraz mialam dostawac zasilek wiec widze moge sie porzegnac ..... :(

no to zajebiscie :/ a tak pilnowalam tego terminu i jakoś teraz mi wylecialo :((((((((((

W moim PUPie jest niestety tak ze mozesz przyjsc dopiero za 3 miesiace sie zarejestrowac, chyba, ze masz oswiadczenie ze szpitala

Za to jak wiesz ze moze Ci nie pasowac, ZAWSZE MOZNA PRZYJSC W C Z E S N I E J

Gość zgadzam sie z resztą
dałaś ciała, nie dość że jesteś bezrobotna to nawet jednego terminu miesięcznie nie potrafisz dorzymać nic dziwnego że nie masz pracy, kto by chciał takiego pracownika

Gość powiem i ja.....
no ale zaraz skoro miałaś być tam 17 a w ciągu siedmiu dni masz czas powiadomić o swojej nieobecności to termin upływa jutro a może zadzwoń tam jeszcze dziś

miesiecznie ok niech i tak ci bedzie. jestem tylko czlowiekiem i najzwyczajnie jak miliony innych zapomnialam. a ze ty jestes taki cudowny/na to juz tylko pozazdroscic :)