Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ano niewiedząca

KOCHANI, CUDOWNI KAFETERIANIE POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

Gość Ano niewiedząca

Jeśli jutro swojemu szefunciowi walnę wypowiedzeniem na biurko ( a jego okres - -wypowiedzenia-- rzecz jasna;) to 2 tyg) to kiedy oficjalnie jestem wolna jak dzik na zakręcie? Czy będzie to 8 marca - który przypada na czwartek, czy może muszę jeszcze patrzeć na tą wstrętną gębę do końca tygodnia?

Gość KarmeIeK!!!!
piszesz ze masz okres, nie boj sie szef to wykorzysta i Cie wybolcuje

Zależy jak się dogadacie 🖐️ Czasem trzeba pracować do końca, a czasem okres wypowiedzenia przyjmuje formę urlopu ( tzn jak masz urlop to go bierzesz na ten czas) ale to wszystko zależy od pracy i szefa. Ja kiedyś powiedziałam, żeby mnie już na grafik nie wpisywał i tyle, nie było problemu. A powiedziałam o tym na koniec dnia pracy i był to ostatni dzień ;)

Gość Ano niewiedząca
Karmelek padalcu milcz ;) 🖐️ Wielbiciel--- dziękuje aj low juuuu ;) ❤️

Aaaaa kurwa nie doczytałam pytania :P Myślałam, że pytasz czy na wypowiedzeniu musisz pracować ;) 8 marca jest ostatni

wypowiedzenie biegnie od następnego poniedziałku tj 12 marca bedziesz wolna

Gość Ano niewiedząca
Blondi dzięki, Ciebie też kocham:D Kocham wszystkich !!!! :D:D:D jeszcze 2 tyg śmigam stąd 🖐️ iiiiiiiiii:):):):):):):):):)

Gość banannka
autorko rozumiem z Twojego tematu ze masz ochote na szefa

Gość Ano niewiedząca
Jasne, że mam:D on ma 57 lat ja 21 🖐️ ladaco..jak to??;/;/;/;/ żartujesz??

jak mu jutro złoży to wypowiedzenie biegnie od początku tygodnia:)

Gość Ano niewiedząca
A to niby dlaczegooo?? Jesteś tego pewien/pewna??

a dlaczego jej tak podpowiadacie bezwiednie Okres wypowiedzenia wynoszący 2 tygodnie kończy się w sobotę a wynoszący 1 miesiąc lub 3 miesiące kończy się ostatniego dnia miesiąca (art. 30 22 K.p.). Bieg okresu wypowiedzenia obejmuje równo 2 tygodnie, 1 miesiąc, lub 3 miesiące. może warto doczytać zanim się kogoś w błąd wprowadzi KP się kłania

Gość Ano niewiedząca
No to niechędogo ...;/ W sobotę mam wyjazd za granicę, jak mu walnę tym nieszczęsnym wypowiedzeniem...czy jeszcze czegoś będzie ode mnie żądał, czy z czegoś jeszcze będę musiała się rozliczać, czy już w sobotę mogę spokojnie jechać?? Przepraszam, za takie pytania, ale to pierwsza praca i jestem zielona

Od każdego paragrafu kłaniają się wyjątki, może złożyć wypowiedzenie natychmiastowe zapisując, że "z dniem dzisiejszym" na okres "14 dni", pisałam wiele razy tego typu wypowiedzenia i jeszcze nigdy nie spotkałam się z odmową

Okres wypowiedzenia wynoszący 2 tygodnie kończy się w sobotę no i skończy się w sobote jak się zacznie w poniedziałek w następnym tygodniu.

możesz napisać podanie o zwolnienie bez zachowywania okresu wypowiedzenia , jeżeli nic nie napiszesz i nie przyjdziesz do pracy w okresie tych 2 tyg . to ci wpiszą porzucenie pracy art. 52 1 pkt 1

Gość BARDZO DOBRA RADA !!!!!!!!!!!
pokaż szefowi picze

Gość Ano niewiedząca
Nie pokażę mu piczy, bo by z wrażenia na zawał padł 🖐️ Nie lubię gościa, ale bez przesady, mordercą nie jestem ;) Laura kochaniutka Ty taka obcykana- złożę wypowiedzenie i nic więcej nie muszę załatwiać z nim? W sobotę mogę już spokojnie jechać?

laura no nie namawiaj jej przecież do porzucania pracy bo nie dostanie kuroniówki a po drugie w swiadectwo jej ten syf wpiszą:D

Gość Ano niewiedząca
Ach, głupia, zapomniałam dodać, że pracuję tylko od pon- do pt. Czyli sobota i tak mnie nie obejmuje

Gość Ano niewiedząca
Wyjeżdzam za granicę w dupie mam kuroniówkę :) Laura mam nadzieję, że jesteś jeszcze...???!!

Gość Ano niewiedząca
Może odebrać za mnie osoba do tego przeze mnie upoważniona?

jestem tylko w pracy teraz :) wiesz co jeżeli ci nie zależy na świadectwie pracy i zapisie w nim dokonanym to składaj wypowiedzenie w piątek pisz że z powodów osobistych w trybie natychmiastowym bez zachowywania okresu wypowiedzenia albo to szef zaakceptuje i wypisze ci świadectwo normalnie i jeszcze się ucieszy że nie musi ci płacić za te 2 tyg. i zus-u może przejdzie , a ma cię kto zastąpić ?

świadectwo ma obowiązek przesłać ci listem poleconym jeżeli nie zgłosisz się w ciągu 7 dni lub osoba upoważniona

Gość Ano niewiedząca
Dzięki za poważne podejście do mojego problemu:) 🌼 Nie, nie ma mnie kto zastąpić. W sumie nie chcę być aż taką świnią. Po prostu wypowiedzenie złożę w piątek, a to świadectwo najwyżej niech mi podeśle do domu, tak, jak piszecie. Dziękuję jeszcze raz, miłego dnia ! 🌼 🌼 🌼