Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu

antykonpcepcja

Polecane posty

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu

Mam takie pytanie a mianowicie jutro ide do gina po tabl. anty. i chcialabym sie dowiedziec czy bede musiala robic sobie jakies badania ??? czy od razu lekarz mi je wypisze no i jesli wypisze to czy moze wiecej opakowan bo za bardzo nie usmiecha mi sie chodzic co misiac po recepty ;/

Gość andia
dostaniesz skierowanie na badania,

Gość andia
a czy wypisze ci więcej zależy od lekarza,mój tak mi wypisuje

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
a jakie to beda badania ?? no ja nie moge dlugo czekac na wyniki tych badan bo chcialabym zaczac jak najszybciej brac tabletki.. po 1 za kilka dni bede miec okres a wtedy wiadomo zazywa sie 1 tabl. no u mnie trezba dlugo czekac na kolejna wizyte do ginekologa ;( na ta czekalam miesiac

Gość qwertyna1234
jeżeli dobry lekarz to wyśle cię na podstawowe badania krwi + profil hormonalny, badanie piersi, opcjonalnie usg. jeżeli będzie miał to gdzieś, to nawet zapyta cię jakie byś tabletki chciała (czyli w sumie loteria) wiem, że maksymalnie można dostać receptę na 6 opakowań (zapas na około pół roku), potem trzeba iść na wizytę bądź tylko po kolejną receptę. niektórzy lekarze przyjmujący prywatnie niestety oczekują, że będziesz się pojawiać co kilka miesięcy (więcej kasy dla nich) jak ci nie będzie pasowało, zawsze możesz zmienić lekarza :)

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
No w moim przypadku bede musiala chyba wybrac loterie bo na wyniki zapewne sobie poczekam no i na kolejna panstwowa wizyte tez, a zalezy mi bardzo na czasie ;/

Gość qwertyna1234
na wyniki badań z krwi czeka się góra 2 dni, ale jezeli laboratorium jest blisko przychodni to z porannego pobrania można dostać wyniki już wieczorem tego samego dnia. niestety profil hormonalny robi się w określonych dniach cyklu, jeżeli dobrze pamiętam - kilka dni po miesiączce.

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
No wlasnie a to troszke dlugo;/ a zalezy mi na tym gdyz mam strasznie bolace miesiaczki (dwa,trzy dni wyjete z zycia-koszmar) ne chce sie juz dluzej z tym meczyc

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
Zreszta jutro sie wszystkiego dowiem ;) ale dziekuje za male podpowiedzi

Gość i tak wiekszość ma gdzieś
badania i przepisuje na chybił trafił. Dla własnego dobra lepiej żeby cie przebadał ale jak wolisz.

Gość baltic
w moim przypadku p. ginekolog przepisala mi od razu tabletki, po krótkim wywiadzie ze mną. (waga, czy np okres jest wydłużający się, czy bolesny itd) A następnie zrobiła badanie cytologie i cos jescze, nie pamietam. Najwięcej przepisac moze 6 opakowan ;) ale nie ma problemu np rozpisania na 2 recepty. Pozdrawiam.