Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMiKwi

chrzest - w domu czy restauracji

Polecane posty

Gość MalaMiKwi

planujemy zaprosic okolo 34-40 osob, rodzenstwo z dziecmi, rodzice i dla takiej grupy srednio mi sie usmiecha gotowac w domu obiad (ciasta bym zamowila), ale nawet nie mam tyle i tak duzych garnkow z finansami u nas ok ale cudow nie ma powiedzcie, ile moge sie spodziewac za chrzest w restauracji, tak na 4 godziny, z obiadem i ciastami? miejscowosc sredniej wielkosci, nie jest to duze miasto czy lepiej porywac sie z motyka na ksiezyc i poprosic o pomoc szwagierki i gotowac (tego bym nie chciala, bo to troche takie pancie), moja mama nie zyje wiec nie pomoze a tesciowa juz wiekowa wiec nie chce jej prosic o pomoc

Gość ja mialam w domu
no ale u mnie bylo 14 osób.... sami wszystko zrobiliśmy. Ale 30-40 osób sobie nie wyobrażam. nie pomiesciliby sie to po 1, po 2-gie nie dalabym rady sama z mężem. Masz az tak duzą najblizszą rodzine? wow. U nas byli rodzice, 2-jka braci męza+1 dziecki i 1 dziewczyna, moj brat z zoną i 2-jka dzieci. Kurcze, duzo Was. Ja bym pewnie zrobila polowicznie sama a drugą polowe zamowilabym catering.

Gość MalaMiKwi
no mamy duza rodzine, ja ma 4 rodzenstwa, maz ma 3, do tego dzieci, tesciowie, moj tata i jest tego sporo :) jezeli chodzi o lokal to mamy spory dom, wiec jakos sie zmieszcza ale luzu to nie bedzie, planujemy na czerwiec wiec pewnie bedzie cieplo wiec dzieciaczki beda na dworze sie bawic, beda miec osobny stol na obiad ale kwestia jedzenia :( ja nawet nie mam tyle garow! maz jak bedzie trzeba to pomoze, zawsze pomaga w kuchni ale na 40 osob to musialabym jakis kociol zakupic na rosol :) wiecie jakie sa ceny w restauracjach? za glowe?

Gość MalaMiKwi
50 na osobe? ee to nie jest zle juz sie balam, ze bedzie ze 150 na osobe 50 na osobe to nawet nie biore sie za organizacje w domu :) podejde do paru restauracji i sie zapytam

no co Ty? 150 zł to chyba za wesele całą noc ;)

Przy takiej ilości gości to się zarobisz w domu! Ja miałam 21 osób (razem z nami). Wyprawiałam w domu - najpierw obiad,potem tort/ciasta i na koniec zimna płyta+to co zostało ciepłego z obiadu. Mimo że pomagała mi mama i ciocia to i tak byliśmy wszystkie we trzy zmęczone.Nie miałam zmywarki więc non stop było coś do mycia,trzeba coś podgrzać,podać,zając sie dzieckiem. W moim mieście (ok 15 tys.mieszkańców) za obiad/soki/kawę/herbatę życzą sobie od 45 złw górę w zależności co chcesz mieć.Owoce i ciasta w swoim zakresie.

Gość na taką ilośc osób tylko resta
uracja no chyba, ze masz duży dom i weźmiesz kogoś do pomocy choćby do znoszenia naczyń ze stołu/na stół - inaczej szczezre powiem, ze się umęczysz i większość tego dnia spędzisz niestety w kuchni sama miałam podobny dylemat i mimo wydanej sumy, nie żałuję w poznaniu zapłaciłam 75zł/os

Gość zarobisz się kobieto
W domu- taniej, bo z 1, 2 daniem i deserem nie wydasz na osobę 40-50 zł, ale komfort, luz i porządek są bezcenne. Idziesz na gotowe, nie musisz sprzątać, myć garów i myśleć skąd weźmiesz zastawę, gary, stoły, krzesła. Nawet dla dużego domu 30-40 osób to za dużo, to już mini wesele.

ja miłam imprezę w lokalu 2 lata temu- koszt 60zł /os. a była podobna ilość osób co u ciebie. W życiu bym nie robiła tyle osób w domu - masz małe dziecko lub będziesz miała i będziesz tyle stać przy garach- nie dasz rady. Także wychodzi tylko lokal, a w cenach możesz się wcześniej zorientować jak u was jest .