Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krurururur

Papier do pieczenia a piekarnik, poradźcie

Polecane posty

Gość Krurururur

Zamierzam zrobić pizze wg przepisu gdzie robi się pizze na blasze wczesniej pokrytej papierem do pieczenie (takim kupnym w sklepie). Piekarnik mam starszej generacji, nieelektryczny tylko z takim palnikiem. Boję się, że papier zwyczajnie może sie zapalić... Jak myslicie czy jest to mozliwe? Wloze blache na srodkowy poziom, i temperature dam na 220-230 stopni dla bezpieczenstwa, mimo ze w przepisie jest na 250*.... :O Czy przesadzam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasek klinowyy
Temperatura maksymalna przy użyciu papieru do pieczenia nie może przekroczyc 220 stopni, także uważaj z tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdgvdf
jesli papier nie bedzie ci zwisal do zapalonego gazu to nic ci sie nie zapali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Krurururur
a jak zrobie 250 stopni na te 10 minut to jest szansa ze cos sie stanie? Kurcze strasznie sie boje bo nigdy nie eksperymentowalam z tym papierem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spoko, ja wczoraj piekłam pizzę nawet w większej temperaturze i nic się nie stało. papier przeżył, pizza pyszna, piekarnik (też archaiczny, gazowy) również ma się dobrze ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×